Ανάγκη σύνεσης και εθνικής ομοψυχίας!

on .

Σχετικά με τη διαμάχη που ανέκυψε για την κατασκευή κλειστών κέντρων μεταναστών και που πήρε τεράστιες διχαστικές διαστάσεις προς χαράν της Τουρκίας που ειρηνικά υπονομεύει την εθνική μας συνοχή θα ήθελα να προτείνω την κατωτέρω λύση μέχρι της περάτωσής τους:

Α) Η Ε.Ε. να εγκαταστήσει ιδίαις δαπάναις 3 και 4 επιβατηγά πλοία των 2000 θέσεων κατά μήκος των θαλασσίων συνόρων όπου θα οδηγούνται οι αφικνούμενοι με φουσκωτά μετανάστες και επ’ αυτών να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι. Β) Οι προς  απέλασιν να απελαύνονται μερίμνη της Ε.Ε. με αεροπλάνα των δικών τους εταιρειών και όσοι πρέπει να επιτρέψουν στην Τουρκία πάλι αυτό να γίνεται από την Ε.Ε.. Γ) Η FRONTEX να ενισχυθεί έτι περαιτέρω και να πιεστεί η Τουρκία να τηρεί τα συμφωνηθέντα.
Με την ανωτέρω πρόταση θα εκτονωθούν τα πιεστικά προβλήματα στα νησιά μας, θα παύσει η επαναφόρτισή τους με νέες αφίξεις και οι κάτοικοί τους ας ηρεμήσουν για όσο χρόνο χρειασθεί, αφού ο Αννίβας βρίσκεται προ των πυλών μας που μπορεί, ποιός το ξέρει, «να χτυπήσει μια νύχτα ξαφνικά». Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά τις αδυναμίες μας και τις εκμεταλλεύεται αριστοτεχνικά. Οι πολιτικοί μας και τα ΜΜΕ δυστυχώς αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων με πρώτη και καλύτερη... την αξιωματική αντιπολίτευση που αντί να βάλει πλάτη στο μεταναστευτικό ενσπείρει το διχασμό τόσο στα ακριτικά νησιά μας όσο και στην Ηπειρωτική Ελλάδα. 
Τι καλύτερο θα ευχόταν η Τουρκία; Ανέδειξε την προστασία του κ. Παπαγγελόπουλου σε μείζον εθνικό θέμα και τους «κουκουλοφόρους μάρτυρες σε ήρωές του!» Τα ΜΜΕ παίρνουν τις τρίχες και τις πλέκουν τριχιές. Ανούσιες λεπτομέρειες σε ασήμαντα γεγονότα στα όρια του κατινίστικου κουτσομπολιού αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά τους κυρίως των πρωινών εκπομπών μ’ εκείνο το «πάμε σ’ ένα σύντομο διάλειμμα κι’ επανερχόμαστε...»
Επί τέλους ας σοβαρευτούμε, πολίτες, πολιτικοί και ΜΜΕ καλλιεργώντας πνεύμα εθνικής ομοψυχίας, αλληλεγγύης, σύνεσης και συναίνεσης, ώστε με αίσθημα ψυχραιμίας και ασφαλείας να είμαστε έτοιμοι και εμψυχωμένοι ν’ αντιμετωπίσουμε κάθε «στραβή» που πιθανόν μας προκαλέσουν οι γείτονες.
Η  Ε.Ε. να δείξει έτσι την αλληλεγγύη της προστατεύοντας τόσο την ίδια, όσο και τη χώρα μας που παλεύει μ’ ένα άξιο Πρωθυπουργό να πάει μπροστά. Η λύση των ναυλωμένων πλοίων απαλλάσει τη χώρα από πολλά προβλήματα. Η κυβέρνηση ας την μελετήσει πληρέστερα. Τα πλεονεκτήματα είναι σαφέστατα και η λύση οικονομικότερη.
Γράφοντας αυτό το άρθρο με πρόλαβε η επερχόμενη λαίλαπα των Συρίων προσφύγων και η απειλή της Τουρκίας να τους ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδος. Αυτό δεν το αντέχει η χώρα μας και η εύθραστη συνοχή της κινδυνεύει να γίνει θρύψαλα την ώρα που την έχουμε τόσο ανάγκη. 
Τα κόμματα οφείλουν πάραυτα να εγκαταλείψουν την μικροκομματική τους πολιτική και να συνεργασθούν εν όψει του κινδύνου αποδυνάμωσης της ασφάλειας της χώρας και της αμυντικής – αποτρεπτικής της ικανότητος. Να αναλάβουν όλοι ρόλους σε μία γενικευμένη εκστρατεία προς την ΕΕ να ενεργοποιηθεί εμπρός στον κίνδυνο ισλαμοποίηση της χώρας μας. Οι μουσουλμάνοι – ισλαμιστές δεν αφομοιώνονται στον χριστιανικό ιστό της Ελλάδος κι ας σταματήσουν να τον επικαλούνται κάποιοι ψευτοπροοδευτικοί εγκέφαλοι. Ας παραδειγματισθούν από τη Γαλλία που δέχθηκε εκατομμύρια μουσουλμάνους από Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Μάλι και Λιβύη με γαλλική παιδεία και γλώσσα και δεν μπόρεσε να τους αφομοιώσει και σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από την συνεχή αύξηση του πληθυσμού τους (πολλά παιδιά, πολλά κοινωνικά επιδόματα κ.α.) και την παρουσία τους σε κάθε διαδήλωση διαμαρτυρίας.
Αβίαστα όθεν προκύπτει η ανάγκη άμεσης συνεργασίας της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση κι’ ας σταματήσει να ασκεί φτηνή λαϊκίστικη πολιτική που αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε και οι οιονοί προβλέπουν την χειροτέρευση της, ισοδυναμεί με εθνικό έγκλημα. Οι καιροί ου μενετοί.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, Ομότ. Καθηγητή Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών