Η πλήρης ενσωμάτωση…

on .

A υτός ο αδερφός σου Μήτσο, ο Αντρέας, έγινε… σχεδόν Αθηναίος, βρίσκεται στην πρωτεύουσα πάνω από 40 χρόνια!
- Ναι Θύμιο μου, ο Αντρέας μένει στο κέντρο της Αθήνας. Είχε αγοράσει, τότε, ένα ημιυπόγειο δυαράκι και ζει εκεί με την οικογένειά του. Είναι ο πιο παλιός λαχειοπώλης στην Ομόνοια… Σπάνια έρχεται στο χωριό, αφού μετέφερε τα δικαιώματα στην Αθήνα και ψηφίζει εκεί!
Πριν αρκετά χρόνια πήγα στο σπίτι του, γιατί πάντρεψε την κόρη του. Απ’ ότι θυμάμαι, ζούσε σε μια ήσυχη πολυκατοικία, με… ελληνικό χρώμα, ακόμη!
Τις προάλλες, πήγα για μια… τελευταία φορά, δίνοντάς του ένα «καλάθι» ηπειρώτικων προϊόντων! Και εκεί, στην είσοδο της πολυκατοικίας, είδα όλες… τις φυλές του Ισραήλ! Ευτυχώς ο αδερφός μου είναι… γλωσσομαθής και συνεννοείται, διαφορετικά θα χρειαζόταν… διερμηνέα!
- Άλλαξαν τα πράγματα Μήτσο μου. Δεν είδες, ακόμη και εμείς εδώ στο χωριό έχουμε προβλήματα… Δίπλα στο καφενείο, η χήρα του Ηρακλή νοίκιασε το σπίτι! Όχι βέβαια η ίδια, αλλά της έφεραν νοικιαστές κάποιες ΜΚΟ! Και… μοιράζονται το ενοίκιο, μισό η γριά – μισό η ΜΚΟ!
Το μεγάλο όμως πρόβλημα το έχουν τα νησιά! Αντιστοιχία: Ένας ντόπιος – τρεις μετανάστες! Αν ξεκινήσουν προς την ενδοχώρα, που είναι και το πιο πιθανό, η περιοχή μας θα αλλάξει εικόνα! (Η Ευρώπη αδιαφορεί, έριξε το «βάρος» της στη Γιουροβίζιον που έρχεται!).
Και να πούμε πως θα υπάρξει πρόβλημα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, να… το καταπιούμε! Εδώ μιλάμε για μόνιμη εγκατάσταση, μέχρι… της πλήρους ενσωμάτωσης όλων των φυλών! (Θεός φυλάξοι…). 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.