Να μην γίνει η Ήπειρος μια νέα... «Μόρια»!

on .

 Το θέμα των λαθρομεταναστών φαίνεται να είναι η Αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης, την οποία χλευάζει μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε ανοίξει τα σύνορα σε όποιον ήθελε να έλθει στην Ελλάδα, εν ονόματι μίας νοσηρής διεθνιστικής άποψης. 

Θα επιμείνουμε στον όρο λαθρομετανάστες διότι δεν πρόκειται για μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά για απροκάλυπτη εισβολή υποστηριζόμενη από την Τουρκία, η οποία άλλωστε δεν το κρύβει, με τη χώρα μας να εμφανίζεται αδύναμη να αντιδράσει αποτελεσματικά.
ΚΑΠΟΙΑ από τα νησιά του Αιγαίου έχουν κυριολεκτικώς καταληφθεί και η ζωή των κατοίκων καταστράφηκε, ενώ οι

φιλοξενούμενοι καταληψίες τελούν εν εξεγέρσει, απαιτούντες άσυλο, σπίτια, χρήματα, να είναι ελεύθεροι να πηγαίνουν όπου θέλουν! Οι ροές τους προς την Ελλάδα συνεχίζονται με ένταση, με όλες τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να έχουν κλείσει τα σύνορα -και ορθώς έπραξαν. Διότι μόνο έτσι θα προστατεύσουν τον πολιτισμό τους, όσα δημιούργησαν, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών τους.
ΣΑΦΩΣ και αντιλαμβανόμαστε ότι και των λαθρομεταναστών η ζωή δεν είναι εύκολη στα «κέντρα υποδοχής», αλλά δε φταίνε οι γηγενείς που κι αυτοί ζουν το δικό τους Γολγοθά εδώ και μία δεκαετία. Η ευθύνη ανήκει στις κυβερνήσεις που επιπόλαια χειρίστηκαν αυτό το ακανθώδες θέμα και που σε τελική ανάλυση δε φρόντισαν να προστατεύσουν τα σύνορά μας. Που έπαιξαν πολιτικά παιχνίδια και με ψηφοθηρική διάθεση αντιμετώπισαν ένα εθνικής σημασίας ζήτημα, όπως και τούτη η κυβέρνηση της ΝΔ.
ΚΑΙ τώρα; Ζητά με αναιδή θα λέγαμε τρόπο να κατανοήσουμε το πρόβλημα! Αυτό που προκλήθηκε και από τη δική της αβελτηρία. Όπως κάνει και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξ. Καχριμάνης, ο οποίος μέχρι πρότινος ζητούσε να τηρηθεί η αναλογία του 1% των αλλοδαπών σε σχέση με τον τοπικό πληθυσμό, ενώ τώρα υπερθεματίζει του ερχομού στην Ήπειρο κι άλλων! «Δεν είμαστε μικρόψυχοι ...αφού η πατρίδα το χρειάζεται, να γίνουν και νέες δομές», δήλωσε, με τις συσκέψεις να πληθαίνουν και με την παρουσία του αρμόδιου υπουργού κ. Νότη Μηταράκη.
ΟΝΤΩΣ δεν είμαστε μικρόψυχοι οι Ηπειρώτες, που ανεχόμαστε να ζουν εδώ, με όποια προβλήματα (που ήδη προκαλούν σοβαρές αντιδράσεις), περί τους 4.000 λαθρομετανάστες από 38 χώρες της υφηλίου! Αλλά θα διαφωνήσουμε με τον κ. Καχριμάνη στο ότι... «το χρειάζεται η πατρίδα»! Η Ελλάδα δεν κάλεσε κανέναν να έλθει για να χρειάζεται τη βοήθειά μας! Ούτε η συμμετοχή μας σε τέτοια ...πανστρατιά θα συνεισφέρει το ελάχιστο στην... ανάπτυξη και την προοπτική! Η πατρίδα δε χρειάζεται τους λαθρομετανάστες, που απολαμβάνουν προνομίων που οι Έλληνες ούτε στα όνειρά τους δε βλέπουν! 
ΝΑ αφήσει τις γνωστές του μεγαλοστομίες ο κ. Καχριμάνης. 1) Να πει αν θα εισηγηθεί να εγκατασταθούν και στο Μέτσοβο αλλοδαποί και 2) να συνειδητοποιήσει ότι η Πατρίδα άλλα χρειάζεται: Κυβέρνηση αποφασισμένη να την υπερασπισθεί, ηρεμία, αναπτυξιακά προγράμματα, δουλειές για τους ανέργους. Αυτά και πολλά άλλα δεν έχουν καμιά σχέση με τις εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, που δεν αρκούνται σε όσα τους παρέχονται από το υστέρημα των Ελλήνων, αλλά συμπεριφέρονται ως κυρίαρχοι και ως οι Έλληνες να τους οφείλουν πολλά περισσότερα!
ΑΝ ο Περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι, οι επικεφαλής των παρατάξεων και όποιοι άλλοι, βλέπουν τη συμφορά (διότι περί αυτής πρόκειται) ως ευκαιρία να αποσπάσουν από την κυβέρνηση τα λεγόμενα... «αντισταθμιστικά οφέλη», περισσότερα χρήματα δηλαδή, είναι άλλη υπόθεση που δεν έχει καμιά σχέση με το ... «τι χρειάζεται η πατρίδα», η οποία παραδόθηκε σε ξένα συμφέροντα και στις ΜΚΟ, που δρουν ως κράτος εν κράτει, όπως και οι αλλοδαποί που έχουν το θράσος να θέλουν να προσαρμόσουν οι Έλληνες τον τρόπο ζωής τους στον δικό τους!!!
ΠΕΡΑΝ όλων αυτών των εξοργιστικών, παρατηρείται και κάτι ακόμη που το θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο. Επιχειρείται η ενοχοποίηση των τοπικών κοινωνιών! Αυτές δήθεν φταίνε που το πρόβλημα οξύνεται, επειδή αντιδρούν στη μουσουλμανοποίηση που τους επιβάλλουν! Που δε συγκατατίθενται στο να γεμίσει η χώρα με αλλοδαπούς και εν προκειμένω η Ήπειρος, στην οποία θα δημιουργηθούν και άλλα hot spot! Δηλαδή, απαιτούν η κυβέρνηση και τα κόμματα της Αριστεράς να μεταβληθούμε σε ορντινάντσες των λαθρομεταναστών και η περιοχή σε νέα Μόρια! Εμείς λέμε ΟΧΙ!