Το μόνο παρήγορο…

on .

● Έχουμε γεμίσει «πλατφόρμες» στην Ελλάδα! Η τελευταία, αφορά στην ενημέρωση των πολιτών, για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. (Καλό είναι αυτό!).
Η τεχνολογία προχωράει με μεγάλες ταχύτητες… Τα πάντα θα ελέγχονται μέσω των κομπιούτερς! Με την εξέλιξη αυτή είναι βέβαιο πως οι Έλληνες θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες.
Όσοι είναι… μυημένοι στις νέες τεχνολογίες, θα κοιτάνε τις αστραπές και τις βροντές… στα κινητά τους!
Οι αδαείς, που είναι και… πρεσβύτεροι, θα παραμείνουν στον… παραδοσιακό τρόπο!
Στρέφοντας το κεφάλι προς τον ουρανό (με προσοχή, λόγω… ορθοστατικής πίεσης), θα βλέπουν τα αγριεμένα σύννεφα, θα ακούνε (εξαρτάται…) τις αστραπές και θα λαμβάνουν τα μέτρα τους!
Για τα «άλλα μέτρα», έχουν άλλοι τον πρώτο λόγο! Και οι… μυημένοι και οι άλλοι, ενημερώνονται αρμοδίως!
Από τη ΔΕΗ η ενημέρωση γίνεται με αυστηρό τρόπο… Καθώς οι… καιροί έχουν αλλάξει, απευθύνονται με τρόπο επιτακτικό: Καταναλωτή, μην είσαι κακοπληρωτής και κακομαθημένος, γιατί σύντομα θα βρεθείς στο σκοτάδι βυθισμένος!
Οι τράπεζες ζητούν κεφάλαιο και τόκους, χωρίς περιστροφές! (Έτσι δεν συμπεριφέρονται ούτε… οι ληστές!).
Τα πράγματα με την τράπεζα έχουν αγριέψει τόσο πολύ, που ο πολίτης, απλά περνώντας έξω από αυτή, του… αφαιρείται από την κάρτα ανάληψης ένα… συμβολικό ποσό!
Η Εφορία, που έχει πάντα… πρωταγωνιστικό ρόλο, εισβάλλει στην τσέπη των οφειλετών ανά πάσα στιγμή! (Όπως η Τουρκία στη Συρία!).
Και το μόνο παρήγορο στην καθημερινότητα των Ελλήνων είναι πως οι συνταξιούχοι, καθώς λέγεται… θα πάρουν πίσω τα… κλεμένα, σε βάθος εξαετίας!
Μάλιστα, γράφτηκε το ευχάριστο νέο και στην… τελευταία πλατφόρμα: Οι παράνομες «περικοπές Κατρούγκαλου» θα επιστραφούν σε βάθος χρόνου!
Τι είναι τα έξι χρόνια, μπροστά… στην αιωνιότητα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.