Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα ψέματα «πολιορκεί» την αλήθεια…

on .

Πότε από δω πότε από κει τα κατάφερε πάλι ο Γιάνης Βαρουφάκης να βρεθεί στο προσκήνιο με την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο». Ένα προσκήνιο το οποίο παραπέμπει στο παρασκήνιο του 2015, που παραλίγο να αποβεί μοιραίο για τη χώρα μας. Αλλά ενήλικοι πλέον και πιο ώριμοι από τα παθήματά μας δεν εκπλησσόμαστε τόσο από τα τεκταινόμενα της εποχής εκείνης, όσο από την εμμονή και την επιμονή των Συριζαίων ή να τα λησμονήσουμε ή να τα θεωρήσουμε από τη δική τους οπτική γωνία.
Και δεν απέχει από την πραγματικότητα η άποψη ότι οι συριζαίοι προσπαθούν να «πολιορκήσουν» την αλήθεια με τα ψέματά τους. Όχι βέβαια για να την κατακτήσουν, αλλά για να μην τους ξεφύγει! Αμφιβάλλει κανείς ότι υπήρχε στις σκέψεις, αν όχι στα σχέδιά τους, να πάμε στη δραχμή; Αμφιβάλλει κανείς ότι απευθύνθηκαν στη Ρωσία και αλλού για δανεισμό χωρίς να βρουν ανταπόκριση; Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Βαρουφάκης δεν ενεργούσε ατομικά μέχρι το δημοψήφισμα; Αμφιβάλλει κανείς ότι βιάστηκαν να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά ή ότι δεν ήταν έτοιμοι, όπως λένε, να κυβερνήσουν;
Αμφιβολίες υπήρχαν μέχρι να βγουν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δειλά – δειλά, λένε όλοι τα ίδια, αποκαλύπτουν την αλήθεια που αφορά σε εκείνη την περίοδο. Βούτσης, Κούλογλου, Σάκης Παπαδόπουλος, κλπ. Προπάντων ο Γιάνης Βαρουφάκης! Ο Α. Τσίπρας θα «μιλήσει» με βιβλίο που θα γράψει, μπορεί να φιλοδοξεί να γυριστεί σε ταινία, όπως του Γιάνη!
Και ενώ η αλήθεια βγήκε, κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι την πολιορκούν για να μην βγει! Και ενώ η αλήθεια κυκλοφορεί ελεύθερη, με τα ψέματά τους νομίζουν ότι την πολιορκούν ακόμη! Όλοι το ‘χουν τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι! Ουαί! Φαίνεται πως οι συριζαίοι έχουν ένα θέμα με την αλήθεια. Την φοβούνται! Δημιουργούν τη δική τους αλήθεια! Γι’ αυτό αποφεύγουν και την αυτοκριτική για τις ήττες τους στις πρόσφατα διεξαχθείσες εκλογές. Δεν θέλω να υποθέσω ότι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι τόσο αφελής που πιστεύει ό,τι κι αν πούνε, ή ότι τρώει ακόμη κουτόχορτο!
Ποιους όμως βολεύει η αναμόχλευση αυτής της ιστορικής περιόδου τη στιγμή μάλιστα που κρίθηκε στις εκλογές; Πάντως όχι το λαό. Πιστεύω πως, αφού αποκαλύφθηκε η αλήθεια, αυτή η συριζοφιλολογία πρέπει να σταματήσει και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα του παρόντος και του αμέσου μέλλοντος με σύνεση και συναίνεση. Το πήραμε πολύ καλά το μάθημα! Η εμμονή στο θέμα αυτό αποτελεί εσωκομματικό πρόβλημα για την αξιωματική αντιπολίτευση και ας το λύσει μόνη της.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΕΣ