Εύλογη απορία...

on .

Και ενώ η αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα, βαίνει συνεχώς μειούμενη, τα ελληνικά προϊόντα στις λαϊκές, ολοένα και λιγοστεύουν και στα σούπερ μάρκετ, τα αγροτικά προϊόντα, έχουν προέλευση, από την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη μακρινή Αργεντινή, στην Ελλάδα μας έμειναν μόνο... οι πλατφόρμες, αραγμένες στα χωράφια, που κάνουν μόνιμη... αγρανάπαυση!
Και ο Έλληνας ασχολείται πλέον, με... άλλες πλατφόρμες, όχι αγροτικές, αλλά ηλεκτρονικές! (Πότε θα πει το ψωμί... ψωμάκι, ένας Θεός ξέρει...)
Τα οικονομικά επιτελεία, της εκάστοτε κυβέρνησης, στην Ελλάδα, ανοιγοκλείνουν τις πλατφόρμες, όχι των παραγωγών, αλλά των Ελλήνων... οφειλετών!
(Παλιά, είχαμε την παροιμία: Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει! Τώρα έχουμε... το καινούριο: Έχω τόσο χρέος, που με πιάνει δέος!)
Και είχε δίκαιο ο μπάρμπα Μήτσος που στην τελευταία λαϊκή συνέλευση του χωριού του, έκανε μία πολύ σοβαρή πρόταση: Στο υπό δημιουργία Μουσείο, της αγροτικής του περιφέρειας, να βάλουν στον υπαίθριο χώρο του και μια... πλατφόρμα του τρακτέρ, να τη βλέπουν οι νεότεροι και να μαθαίνουν, πως παλαιότερα υπήρχε η αγροτική πλατφόρμα και με αυτή, έφαγαν ψωμί οι... πρόγονοί τους!
Τώρα περάσαμε στην ηλεκτρονική εποχή, με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες!
Το έμαθε αυτό καλά, ακόμη και ο μπαρμπα Μήτσος!
Γι’ αυτό μιλάει... με άνεση, για την ηλεκτρονική πύλη που άνοιξε, για τις τροποποιητικές δηλώσεις του ΕΝΦΙΑ!
(Μωρέ μπράβο μπαρμπα Μήτσο, τώρα... σε ξεζουμίζουν ηλεκτρονικά!)
Μιλάει για την πλατφόρμα των 120 δόσεων, που όλο ανοίγει και όλο κλειστή είναι!
Και στο τέλος, ο μπαρμπα Μήτσος, εξέφρασε και μια εύλογη απορία, που δεν είναι μόνο δική του...
Είπε: Όλες οι κυβερνήσεις, διαπιστώνω, πως ανοίγουν... πλατφόρμες, για να τα παίρνουν»!
Και δεν υπάρχει ούτε μία... πλατφόρμα, για παροχές!
Αυτές, μπάρμπα Μήτσο, ξέχνα τες, ...ανήκουν σε άλλες εποχές!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.