Η μεταμόρφωση της Τατιάνας Καλογιάννη…

on .

Πολλά έχει πληρώσει ο τόπος από την υποκρισία, τη διπροσωπία και την αναξιοπιστία των πολιτικών μας αντιπροσώπων. Γι’ αυτό και οι πολίτες είχαν φτάσει να απαξιώνουν συνολικά το σύστημα και να μην έχουν εμπιστοσύνη στους αντιπροσώπους τους. Και τώρα, ενώ τα πράγματα δείχνουν ότι το νερό μπαίνει στο κανονικό του αυλάκι, η κ. Τατιάνα Καλογιάννη με τις θέσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο για την σύμπραξη του Δήμου με ιδιώτες προκαλεί ξανά σε πολλούς ανάλογες σκέψεις καιπροβληματισμούς.
Η ίδια ως Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα με το Δημόσιο (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης. Και μάλιστα καμάρωνε πρόσφατα δίπλα από τον κ. Μητσοτάκη για τη συμβολή της στο έργο και περίμενε τον δημόσιο έπαινο από τον Πρωθυπουργό. Τούτο και έγινε προς μεγάλη ικανοποίηση της ιδίας.
Και όμως, πριν… αλέκτωρ λαλείσαι τρις, η κ. Καλογιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο τάχτηκε κατά της συνεργασίας του Δήμου με ιδιώτες για την διαχείριση της καθαριότητας στο Πέραμα και την Ανατολή! Βεβαίως, για την αρνητική στάση του κ. Μπέγκα αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης τα κίνητρά του. Έχουμε μια πολιτική συμπεριφορά από ηττημένο δήμαρχο και επιχειρεί να δείξει ότι στην θητεία του όλο πήγαιναν… ρολόι. Η πολιτική ποιότητα των εξουσιαστών φανερώνεται όταν βγάλουν το «ράσο» της εξουσίας!
Όμως, η συμπεριφορά της κ. Καλογιάννη προκαλεί πολλά προβλήματα που έχουν σχέση με τα συμφέροντα της τοπικής μας κοινωνίας και αφορούν άμεσα και το ίδιο το κόμμα της Ν.Δ., το οποίο στήριξε και την έχει στον κατάλογο των στελεχών του.
Για να μπορεί ο κάθε δημότης των Ιωαννίνων να κατανοήσει καλύτερα και σε βάθος το πρόβλημα των σκουπιδιών και την στάση της κ. Καλογιάννη θέτω δημόσια τούτα τα ερωτήματα:
1. Γιατί αρνήθηκε να εφαρμόσει το πρόγραμμα και τις αρχές που πρεσβεύει το κόμμα της Ν.Δ. και η ίδια προσωπικά; Εκτός και αν αναθεωρεί τις σχέσεις της με τον πολιτικό φορέα και την ιδεολογία του…
2. Γιατί «σέρνεται» πίσω από τις επιλογές του κ. Μπέγκα; Τι τους συνδέει πολιτικά; Οφείλει να τα πει αυτά στην τοπική κοινωνία.
3. Γιατί δεν τηρεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και δείχνει ασυνέπεια και προς το ίδιο το έργο της;
4. Μπορεί ένα πολιτικό πρόσωπο με όλες αυτές τις αντιφάσεις να το εμπιστεύεται ο πολιτικός της φορέας, η παράταξη και γενικότερα ο κόσμος;
5. Μήπως δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο κατά την προεκλογική περίοδο με αναφορά στις επιλογές της κ. Καλογιάννη ανταποκρίνονται σε αληθινά γεγονότα και σε πραγματικές προθέσεις;
6. Μήπως με την αλλαγή της στάσης της σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, δηλαδή την σύμπραξη του Δήμου με τον ιδιώτη, θέλει να δικαιολογήσει την ανυπαρξία και την ανεπάρκεια του κ. Μπέγκα;
Θεωρώ ότι βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα τραγικής πολιτικής συμπεριφοράς στέλεχος με αξιώματα από την Ν.Δ. που προφανώς δεν αισθάνεται ηθική υποχρέωση να ακολουθεί τις αρχές και το πρόγραμμα του κόμματός της.
Και είναι λογικό οι συμπολίτες να περιμένουν την στάση των τοπικών βουλευτών και της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην αλλοπρόσαλλη και ακατανόητη πρακτική της κ. Καλογιάννη και προπαντός πώς θα βοηθήσουν την Δημοτική αρχή να έχει την πόλη καθαρή!
Οι σκέψεις και οι προτάσεις του κ. Ελισάφ είναι καινοτόμες και οφείλουν όλοι να σκεφτούν καλύτερα και να παραμερίσουν νοοτροπίες που ταιριάζουν σε συντεχνίες και σε απαρχαιωμένες αντιλήψεις.
Όσο για την κ. Καλογιάννη, ίσως είναι τώρα προτιμότερο να συμπράξει με τον κ. Μπέγκα για να ενισχύσουν αριθμητικώς την παρουσία τους, μιας και οι πρακτικές τους θυμίζουν μακρινό παρελθόν.