Βρέχει στη φτωχογειτονιά!

on .

-Ποιός μπορεί να ξεφύγει από την επικαιρότητα των ημερών! Χρονιάρες μέρες, τέλος της χρονιάς, χειμώνας στο ταμείο, και ένα μνημονιακό μετεωρολογικό δελτίο.
- Μετεωρολογικό δελτίο  για όλα, και με προβλέψεις για όλα. Ο βομβαρδισμός από τα ΜΜΕ με τις διαφημίσεις δεν αντέχεται.
- Μέσα σε αυτά τα μετεωρολογικά δελτία, μας προέκυψε και το μετεωρολογικό δελτίο της Βουλής!
«Βροχή τροπολογιών στη Βουλή!  Καταιγιστική κατάθεση τροπολογιών στη Βουλή! Βροχή και καταιγίδα στη Βουλή!
- Με το κιλό και με πολυσέλιδες προτάσεις οι τροπολογίες για όλα μέσα σε άσχετα νομοσχέδια με το πρόθεμα  «και περι άλλων τινών διατάξεων»!
- Όποιος προλάβει. Ό,τι προλάβει! Ρυθμίσεις για όλους! Όπως και με το παλιό πολιτικό σύστημα που ΘΑ το καταργούσαν! Ο Σύριζα  σε μιά νέα έκδοση παλαιοκοματισμού. Ίδε νέο ήθος!
- Δεν μένει να περιλάβουν και μια διάταξη που να λέει ότι καταργήθηκε και το ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φοράς Αριστεράς, και τώρα  τραγούδα τον Μητροπάνο,
Βρέχει στη φτωχογειτονιά
Βρέχει και στην καρδιά μου
Αχ ψεύτη κι άδικε ντουνιά
Άναψε τον καημό μου.
- Κι επειδή μας τρώει όλους ο καημός, μέσα στη φτωχογειτονιά που φθάσαμε να ζούμε, ας θυμούνται  και πάλι το λαό, ότι
«ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται»

- Και κλείνει αυτό το επεισόδιο της βροχής, με ένα άλλο στην Βουλή που ακούστηκε ο μύθος για την κλίτσα του τσοπάνη!
- Για να θυμηθούμε και εδώ κάτι άλλο που λέει ο θυμόσοφος λαός:
Κλίτσα που χρειάζεται!
- Κάποιος άλλος όμως που διαβάζει πολλή ιστορία και θυμάται κρίσεις και πολέμους και συμφορές, και ακούει αυτούς που τώρα μιμήθηκαν τους λεονταρισμούς του Σουλτάνου, να τους συμβουλεύει πως καλό είναι:
«να μη ξύνονται στην κλίτσα του Ερντογάν»!
SSS
zz Το Σκοπιανό δεν φεύγει από την επικαιρότητα. Οι Σλάβοι δεν διστάζουν να κουνάνε το δάκτυλο στον Τσίπρα και στην Αριστερά. Έχουν παλιές κοινές αγάπες από το 1944.
zz Μετά τις συνοριακές πυραμίδες που κατέστρεψαν, ο υπουργός των Εξωτερικών τους χωρίς αντίλογο, και «αντιστάσεως»  πλέον τελειωμένης, απέναντι στους μεγάλους,   δηλώνει στα ξένα φόρουμ ότι:
«ο γεωγραφικός προσδιορισμός
δεν μας κάνει λιγότερο Μακεδόνες».
SSS
zz Κι ένα εορταστικό, και παραδοσιακό έστω και με επιδόματα για κάθε πικραμένο. Πολλά ωραία εορταστικά γεύματα μας διδάσκουν τα κανάλια και οι  σεφ της κουζίνας. Γαλοπούλα, κόκορα και άλλα παραδοσιακά. Και πολλές ιδέες για γεμίσματα με εξωτικές γεύσεις και  μυρωδικά. Εφέτος έχουμε και  αφίξεις από τις εξωτικές χώρες της Ανατολής. Η γαλοπούλα και ο κόκορας  θα γεμιστεί με κάστανα Κίνας! Ποιος το φανταζόταν αυτό με Αριστερό διατροφικό πρόγραμμα, που τα γεμιστά ήταν και συνταγή της Θεανούς, να μας φέρουν και κάστανα Κίνας!
-Αλλά κάποιος πρέπει να μας ενημερώσει τι γίνονται τέσσερα χρόνια τώρα Αριστερής Γεωργίας; Να μείνουμε και από κάστανα; Δεν φυτεύτηκαν μερικές χιλιάδες καστανιές στα ορεινά; Ο Άνω Αθαμανίτης Τσίπρας θα γνωρίζει από πρώτο χέρι, ότι στο χωριό του και σε όλο το Τετράκωμο, επί Δεξιάς είχαν φυτευτεί πάνω από 17.000 καστανιές.  Και στο χωριό Καστανιά Άρτας κάνουν και καστανογιορτές! Τώρα οι γιορτές μας θα γεμίσουν με κάστανα Κίνας.
-Τα 60 χρόνια της πτηνοτροφικής «ΠΙΝΔΟΥ», ήταν μια καλή επέτειος, μιας επιτυχημένης  συνεταιριστικής προσπάθειας, αφού πέρασαν στον  καπιταλιστικό χώρο διαχείρισης    της οικονομίας.
- Το γιόρτασαν,  και καλά έκαναν, και πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία της πορείας  και των μελλοντικών προγραμμάτων ακούστηκαν. Ξέχασαν όμως κάτι από την πυτιά της ίδρυσης του συνεταιρισμού, που ήταν η Αμερικανική βοήθεια και ο σχεδιασμός του εγχειρήματος. Κάποιος που θυμάται τα πρώτα χρόνια του συνεταιρισμού, η Αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθώντας την πρόοδο του Συνεταιρισμού γύρισε ένα ντοκυμαντέρ στα Γιάννενα, που αποτέλεσε διδακτικό εφόδιο για άλλες χώρες οι οποίες βοηθήθηκαν από την Αμερική για σχεδίαση τέτοιας  αναπτυξιακής προσπάθειας.
- Να μη τα ξεχνούν  τα πρώτα Αμερικανικά αυγά τα «Φώλια» της λαϊκής παράδοσης, της γιαγιάς μας  που τώρα μετριούνται σε εκατομμύρια, κι άλλα τόσα τα κοτόπουλα  «Πίνδος».

-Από τις τελευταίες ειδήσεις των επιδοματικών αριστερών «επιτευγμάτων». Από τίτλο εφημερίδας:
«Ανάσα για 1.200.000 πολίτες με δεσμευμένους λογαριασμούς- διαγραφή οφειλών με 120 δόσεις»
1.200.000 πολίτες  σε μονάδα  ανασασμού.
Χρόνια πολλά. Καλή Χρονιά.
Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται… 

ο μέτοικος