Κύριε Δήμαρχε, πού... χάθηκε η Επιτροπή για τα Αγαθοεργά;

on .

Ως ενεργοί πολίτες και ως πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ιωαννίνων είχαμε ζητήσει επίμονα και για τρεις φορές να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της περιουσίας των Αγαθοεργών Κληροδοτημάτων και η διαχείρισή τους. Και ύστερα και από την απαίτηση των παρατάξεων του Δ.Σ. έγινε θέμα συζήτησης. Και ενώ η Αντιπολίτευση είχε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση και καθόλα νόμιμη για την επίλυση του μεγάλου και χρονίζοντος θέματος, εσείς προτείνατε να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για να συζητήσει το όλο θέμα με την τωρινή διοίκηση των Αγαθοεργών και στη συνέχεια να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ανεξάρτητα από τις πραγματικές διαθέσεις σας, οφείλουμε να αναμένουμε την ολοκλήρωση του διαλόγου, την αμοιβαία ενημέρωση και την τελική απόφαση του Δήμου. Επειδή όμως έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες και δεν έχει δημοσιοποιηθεί απολύτως τίποτε ως τα σήμερα, σας θέτουμε δημόσια τούτα τα ερωτήματα:
1. Έχει ολοκληρωθεί η εργασία της Επιτροπής;
2. Πότε πρόκειται να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση;
3. Μήπως η καθυστέρηση έχει ξεπεράσει τα όρια της ολοκλήρωσης του διαλόγου που έχετε προτείνει εσείς προσωπικά;
Εμείς θα αναμένουμε για ολίγον ακόμη και ύστερα θα τοποθετηθούμε δημόσια για λόγους νομιμότητας και ηθικής τάξης, ώστε να αναλάβει και η Δημοτική Αρχή τις ευθύνες της, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε σε χρόνο λαϊκής ετυμηγορίας.
ΣΠΥΡΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ-ΧΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ