Η τρομοκράτηση των συνταξιούχων!..

on .

Αμάν πια, πάλι με τους συνταξιούχους, θα πει κάποιος. Το θέμα έκλεισε. Δεν θα περικοπούν οι συντάξεις. Γιατί να συντηρείται; Φυσικά ούτε έκλεισε, ούτε το αφήνουν να κλείσει.
Παρακολουθούμε τελευταία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως βουλευτές, που χρησιμοποιούν την ίδια επιχειρηματολογία στο πολύπαθο θέμα των συντάξεων, μάλιστα με τόνο θριαμβευτικό. Καθόλου παράδοξο, μάλλον θα έλαβαν κανένα non paper από το Μαξίμου για να μην ξεφύγουν από τη γραμμή.
Ακούσαμε, λοιπόν, να λένε ότι η αντιπολίτευση -κυρίως η μείζων, αλλά και η ελάσσων- καθώς και ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, άκουσον-άκουσον, κατατρομοκρατούσαν τους δόλιους συνταξιούχους επί μακρόν λέγοντάς τους ότι θα περικοπούν οι συντάξεις τους! Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα με τη σειρά. Τα μνημονιακά κόμματα που κυβέρνησαν πριν από τους Συριζανέλ περιέκοψαν τις συντάξεις και μάλιστα δραματικά. Δε νομίζω να υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Δεν θα επικαλεστώ τι είχε πει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις και τα δώρα. Το αφήνουμε αυτό. Όμως ψήφισε δις την προσωπική διαφορά με βάση την οποία θα περικόπτονταν οι συντάξεις. Η αντιπολίτευση δεν την ψήφισε. Δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία και γι’ αυτό. Τι έκανε όμως η αντιπολίτευση και κάποια μέσα ενημέρωσης; Ανέδειξαν το θέμα, ως όφειλαν, και ταρακούνησαν την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί, φαντάζομαι, ο νόμος Κατρούγκαλου που περιελάμβανε την προσωπική διαφορά.
Η αλήθεια είναι ότι οι συνταξιούχοι τρομοκρατήθηκαν. Αλλά ποιοι τους τρομοκράτησαν; Η αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης που τους ενημέρωσαν ή η κυβέρνηση που ψήφισε τον νόμο; Αν δεν ψηφιζόταν ο νόμος, θα τρομοκρατούνταν οι συνταξιούχοι; Άρα κατά τη λογική της κυβέρνησης έπρεπε να αποσιωπηθεί το θέμα, να μην προβληθεί, γιατί η προβολή-ενημέρωση αποτελεί τρομοκρατία!
Ισχυρίζονται μετά θριάμβου οι κυβερνητικοί παράγοντες ότι τώρα ξεψηφίζουν το νόμο, για να απαλλάξουν τους συνταξιούχους από την αντιπολιτευτική τρομοκρατία, παρόλο που σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε ζητήσει με πρόταση νόμου την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Και γεννάται η απορία γιατί όταν τον ψήφιζαν δεν είπαν ότι θα τον καταργήσουν, για να μην τρομοκρατηθούν οι συνταξιούχοι; Ή αφότου ψηφίστηκε ο νόμος τι έκαναν οι ίδιοι για να τους καθησυχάσουν;
Ποιος λοιπόν μπορεί να πιστέψει ότι η αντιπολίτευση και μέσα ενημέρωσης χρησιμοποίησαν νόμο-όπλο που ψήφισαν οι Συριζανέλ για να τρομοκρατήσουν τους συνταξιούχους;
Πιστεύω πως με αυτά που λένε δείχνουν να έχουν ανεβάσει «πυρετό», σαν την κ. Ακριβοπούλου, και γι’ αυτό δεν ξέρουν τι λένε! Φοβάμαι μάλιστα πως όσο οι δημοσκοπήσεις θα τους απογοητεύουν τόσο περισσότερο θα ανεβαίνει ο «πυρετός» τους (ο υψηλός δημιουργεί παραισθήσεις) και όλο και περισσότερες σοφιστείες, -ή ορθότερα- ανοησίες, θα ακούμε! Και λέω ανοησίες γιατί αυτά που ισχυρίζονται είναι ακατανόητα. Συνεπώς μεταξύ της ανοησίας αυτών και της ακατανοησίας ημών διεξάγεται ένας αγώνας που πρέπει να τον διαιτητεύσει ο κοινός νους!
Αλλά, ας μη μας παραπλανά κανένας, οι συντάξεις όταν δεν θα υπάρχει η πίεση των εκλογών θα περικοπούν! Η αλήθεια είναι τρομοκρατική!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΕΣ