Δύο στρατόπεδα

on .

Δύο υπουργοί της συγκυβέρνησης, έκαναν τις επιλογές, ταυτόχρονα με τις... προσωπικές τους πολιτικές! Χώρισαν οι δρόμοι τους... Ο ένας έφυγε με αιχμές και ο άλλος έμεινε με... τιμές!
Αυτά τα παρατράγουδα συμβαίνουν όταν συγκυβερνούν κόμματα με διαφορετικές θέσεις και αντιλήψεις! (Γι’ αυτό, οι συμμαχίες θα πρέπει να γίνονται με όμορους πολιτικούς χώρους...).
Αλλά, τι... φταίνε, οι θαμώνες του καφενείου του χωριού, που πέρα από τις άλλες διάφορές τους, τώρα έχουν χωριστεί, σε δύο... νέα στρατόπεδα!
Από τη μία πλευρά οι Κοτζια-δικοί και από την άλλη οι Καμμενικοί! Μύδροι εξαπολύονται, ένθεν κακείθεν, για τις τελευταίες εξελίξεις. Και μέσα σ’ αυτό το κλίμα, γίνεται από τους θαμώνες και μία ανάλυση των δεδομένων... Οι Κοτζια-δικοί, παρά την πίκρα τους, παραθέτουν το έργο του υπουργού, με αποκορύφωμα την εξαγγελία της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο! Οι Καμμενικοί, βρήκαν την ευκαιρία να αντιδράσουν! Χωρίστηκαν λοιπόν σε... οπαδούς του Ιονίου πελάγους των 12 μιλίων (που ετοιμάζουν...) και στους οπαδούς του Αιγαίου πελάγους των 6 μιλίων (που χειμάζουν...). (Σοβαρολογώντας, χρειάζονται σοβαροί και λεπτοί χειρισμοί!). Ένας υποστηρικτής του Κοτζιά, ο μπαρμπα-Θύμιος, γνωστός αριστερός, υπενθύμισε σε όλο το καφενείο, πως με την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, η Ελλάδα μεγαλώνει. Δημιουργείται μία νέα Θεσσαλία στη θάλασσα! Ναι, αλλά στο Αιγαίο, κάνατε πίσω, είπε ο μπάρμπα Νίκος, γνωστός δεξιός, όχι μόνο στα... φρονήματα, αφού και στην εκκλησία, όπου ψέλνει στο δεξί αναλόγιο πηγαίνει!
Και ο μπάρμπα-Μήτσος, αγνώστων... πολιτικών φρονημάτων, τους έβαλε και τους δύο, στη θέση τους!
- «Μη βιάζεστε, Έλληνες, τους είπε. Ας γίνουν βήματα σωστά και μετρημένα! Έχουμε ήδη μία Θεσσαλία, πάμε για τη δεύτερη, στο Ιόνιο! Ε, ας περιμένει η τρίτη... Θεσσαλία του Αιγαίου! Μην τα κάνουμε... θάλασσα!».

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης