Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «εγκλήματος»!

on .

Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις… ο λαλίστατος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων λέγοντας ότι οδεύει προς αξιοποίηση! Έτσι λένε τώρα την ιδιωτικοποίηση ή καλύτερα το «ξεπούλημα»! Έχουμε συνηθίσει πλέον τα τελευταία εννιά χρόνια της φτωχοποίησής μας, να χρησιμοποιούν ωραίες και εύηχες λέξεις όπως είναι η… αξιοποίηση.
Η αποκάλυψη για την παραχώρηση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων έγινε από την έγκυρη εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» στις 27 Οκτωβρίου, με σχετική αναφορά στην πρώτη σελίδα! Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι πρώτο στη λίστα των 23 αεροδρομίων που βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση, είναι το πιο κερδοφόρο!
Είχα κάνει «Μια άλλη πρόταση για το Αεροδρόμιο», με άρθρα μου στον «Πρωινό Λόγο» (27-2-2017, 30-5-2017 και 3-6-2017 και στο tvxs.gr), γράφοντας πως πρέπει να γίνει Δημοτικό το Αεροδρόμιο και γι’ αυτό να αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμαρχος και οι Ξενοδόχοι, αλλά αυτοί «αγρόν ηγόραζον», γιατί είναι κερδοφόρο και χαμηλού κόστους, με καλές προοπτικές που ήδη φαίνονται τώρα, είχα δε προαναγγείλει ότι θα «ξεπουληθεί» όπως και τα άλλα και πρέπει να προλάβουμε!
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης, προς τιμή του, είχε προτείνει να γίνει περιφερειακό, να το αναλάβουν όλοι οι φορείς της Ηπείρου, αλλά ούτε και για αυτό προσπάθησε κανείς!
Είναι να απορεί κανείς σε αυτή την πόλη, γιατί να μην ενδιαφέρεται κανείς!
- Ο λαός, η πλειοψηφία του κόσμου, δεν δικαιούνται να ταξιδεύουν με το αεροπλάνο;
- Πώς θα ταξιδεύσουν όμως όταν θα γίνει πολύ ακριβότερο;
- Όπως ακρίβυνε και θα ακριβύνει ακόμα περισσότερο το αεροδρόμιο του Ακτίου που αγόρασε αντί πινακίου φακής η Γερμανική εταιρεία Fraport, του δήμου της Φρανκφούρτης…
***
Η Α-Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εξουσία γενικότερα δεν φαίνεται να νοιάζονται για τον φτωχό λαό! Το αεροπλάνο δεν πρέπει να είναι μεταφορικό μέσο μόνο για τους πλουσίους, τους πολιτικούς- βουλευτές και γενικά για τους ανθρώπους της κάθε εξουσίας.
Ας αυτό-οργανωθούμε σαν λαός, σαν Ηπειρώτες και Γιαννιώτες, έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, να διεκδικήσουμε και εμείς τον ίδιο ήλιο που δικαιούμαστε, γιατί από τους από τα πάνω δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε.
Σωτήρες δεν υπάρχουν πια, όπως πολλές φορές έχω τονίσει σε διάφορα άρθρα μου στον «Πρωινό Λόγο» και στο tvxs.gr.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΕΜΠΑΣ