Ελλάς το μεγαλείο σου!

on .

- Τι να πρωτοδιαλέξεις αυτή την εποχή. Εποχή λογαριασμών φόρων, εποχή για πετρέλαιο, πρόβλεψη για το μέλλον των συντάξεων, τα Σκοπιανά, τα Τουρκικά, τα προσφυγικά, και αιφνιδίως  το exit του Υπουργού των ΕΞΩτερικών Νίκου, Κοτζιά. Του πολύ Αριστερού Νίκου Κοτζιά!
- Και η πρώτη σκέψη, για το γεγονός είναι ότι ο πληθωρικός υπουργός  μας άφησε αμανάτι τη «συμφωνία των Πρεσπών», με τη «κουτσουλιά» της υπογραφής του και τώρα βουρλιζονται όλοι οι περίλυποι  σύντροφοι, τι θα την κάνουν την….υπογραφή!
- Όσα δε τραγικά, κωμικά, συγκρουσιακά, υβριστικά και ασύλληπτα, ακούστηκαν στο υπουργικό Συμβούλιο, μεταξύ των πρωτοκλασάτων συντρόφων, έβαλαν την οριστική ταφόπλακα στο «ηθικό πλεονέκτημα»  αυτής της «Πρώτης φοράς Αριστερά». Και εκεί, μέσα στο υπουργικό Συμβούλιο, αναστήθηκε  η δογματική και θεμελιώδης ιδεολογική και ιστορικά καθιερωμένη ντιρεκτίβα των «συντροφικών μαχαιρωμάτων». Και είναι αυτό το καταληκτικό  αποτέλεσμα της τετραετούς κυβερνητικής πορείας αυτής της Αριστεράς.
- Θύμα και ο Κοτζιάς συντροφικού μαχαιρώματος  από τον Τσίπρα. Και να μη εκπλαγούμε αν ακολουθήσουν  οι ιστορικά καθιερωμένες κατηγορίες για την περίσταση, για παρέκκλιση, για «προδοσία» του κοινού αγώνα, για εγκατάλειψη κομματικής γραμμής, και άλλα καρφώματα της ιστορίας της Αριστεράς.
- Kαι μέσα σε όλη αυτή τη σύγχυση, χάνεται  και εκείνο που ακούστηκε για Βραβείο Νομπέλ στον Τσίπρα, μια φαντασίωση που τον βασανίζει  πότε για πρωτοπόρος ηγέτης της Ευρώπης, που θα της άλλαζε τα φώτα και την πορεία, πότε με την κίνηση του Νότου με τον εξαφανισθέντα Ρέντζι και τους Ποντέμος της αριστερής πλουτοκρατίας. Πάει στο βρόντο και εκείνο που είπε ο Τσίπρας στον ΟΗΕ, ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μοντέλο που θα το ακολουθήσουν και άλλοι στον πλανήτη. Αριστερές φαντασιώσεις,  κατασκευής fake news. Που θυμίζουν και εκείνες τις κινήσεις του Αντρέα με την «κίνηση των έξι» που ρίχτηκε και αυτή στο exit! Ελλας το μεγαλείο σου σταματημό δεν έχει. Ο ελληνικός σοσιαλισμός σε παράκρουση. Τελικά  σε όλη αυτή την Αριστερή φαντασίωση υποτάχθηκε ταπεινωτικά στο παράγγελμα του Τραμπ «κλείνατε επί δεξιά» και μόνη  σωτηρία έχετε στον «καπιταλισμό».
- Και ιδού το Μεγαλείο της Αριστεράς η στέριωση των «Βάσεων» των ΗΠΑ και ο πολλαπλασιασμός και η διασπορά τους σε όλη την Ελλάδα, που θα μας μείνουν. Και  η συνέχεια θα θυμίζει κάτι από την εποχή του ψυχρού πόλεμου. Επανεμφάνιση  του εμφυλιακού διχαστικού κλίματος, γιαυτό και ακούστηκαν πολλά για φυλακίσεις  και γρήγορες δικαστικές αποφάσεις.
- Κοντά σε αυτή την ατμόσφαιρα, αυτού του Αριστερού μεγαλείου, ένας λόχος αναρχικών, έκανε γιουρούσι στο κέντρο της Αθήνας,  κατά της Αστυνομίας, αν δεν είναι μια άλλη πρόβα, καθώς ο Δεκέμβριος που έρχεται, μας θυμίζει πως έτσι άρχισε και εκείνος ο Κόκκινος Δεκέμβρης  του 1944, που πολύ αίμα έβαψε και τότε την Αθήνα. Με εξουδετέρωση των Αστυνομικών Τμημάτων ξεκίνησαν και τότε το αιματοκύλισμα. Ο Θεός να φυλάει. Αυτό δε που ακούστηκε, ότι ο λόχος αυτών των μαυροφόρων επιδρομέων  ήθελε αίμα και θύματα αστυνόμους ή καμένους μέσα στα αυτοκίνητα, είναι μια επισήμανση που δεν πρέπει να αγνοηθεί.
- Με τέτοιες ιστορικές εξελίξεις, από τα προηγούμενα, και τα παρόντα στην Αριστερά,  ποιος ξέρει ποια θα είναι και η περιγραφή στο μέλλον, και της περίπτωσης του συντρόφου     Κοτζιά, στην περαιτέρω  εξέλιξη, σε συνδυασμό βέβαια με τις εξελίξεις του Σκοπιανού.  Στο σύνδρομο της «Βάρκιζας»,  και των συνεπειών των αποφάσεων της Αριστεράς, που την ακολουθεί διαχρονικά για έναν αιώνα,  μπορεί να κυοφορείται κάτι και τώρα, με αυτά τα φαινόμενα των εσωτερικών συγκρούσεων, ακόμη και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο.
- Από τον καλλιτεχνικό χώρο βγήκε και ένα άλλο   θέμα που πλουτίζει αυτό το σύγχρονο Μεγαλείο της Ελλάδας, με μια δόση από Αριστερό  άρωμα.. Όλοι θα διάβασαν ότι ανέβηκε στη σκηνή ένα έργο με τίτλο   «Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα», και η προβολή  τόνιζε τα εξής: «ένα έργο ύμνος για το σχολείο, το βιβλίο και το δάσκαλο». Από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη. Δεν είναι γνωστό αν αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από Αριστερά ή είναι μια άλλη θεώρηση από Δεξιότερα! Η Αριστερά αποκήρυξε την Αριστεία. Και την ιστορία της αστικής Παιδείας. Ο Λουντέμης  ήταν αριστερός. Πήγε οικειοθελώς στο Παραπέτασμα με τους  αντάρτες μετά το Γράμμο. Οι παλιοί Γιαννιώτες θα θυμούνται, ότι παλαιότερα, ακόμη και στη δεκαετία του 60, στο παζάρι μας κυκλοφορούσαν στα πανέρια πολλά βιβλία του Λουντέμη. Μετά από λίγα χρόνια  εξαφανίστηκαν αιφνιδίως όλα. Κάποιο εμπάργκο του έκανε το κόμμα. Λέγανε τότε ότι ο Λουντέμης με την  προβολή του, ακόμη και στα πανηγύρια, τα οικονόμησε από δικαιώματα και κυκλοφορούσε στη Ρουμανία με μερσεντές,  και έτσι τον έθαψαν συντροφικά μαζί με τα βιβλία. Ακόμη αποκλείστηκε από κριτικές, λογοτεχνικές ενώσεις και βιβλιογραφία. Τον εξαφάνισαν με ένα άλλο «συντροφικό μαχαίρωμα»,  κάτι που και σήμερα συμβαίνει στο χώρο της αριστερής διανόησης. Και δυστυχώς τέτοια φαινόμενα εμφανίζονται και στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Και είδαμε τις τελευταίες μέρες, κάποιες συλλογικότητες εκπαιδευτικών, να αρνούνται τη χορηγία ενός Ιδρύματος για ενίσχυση και εμπλουτισμό κάποιων σχολείων.
- Να κλείσει αυτή η περιπλάνηση με  ένα Γιαννιώτη καθηγητή γιατρό και Ακαδημαϊκού, τον κ. Χαράλαμπο Μουτσόπουλο,  από άρθρο του, για εκείνους τους επιστήμονες που φεύγουν κατά χιλιάδες από τη χώρα μας, όπου επικρατούν οι ευνοούμενοι της «κολλητοκρατίας», και γράφει: «όσοι σοβαροί  σταδιοδρομούν στο εξωτερικό δεν θα επιστρέψουν,  τα Πανεπιστήμια θα βυθίζονται στο έλος της «κολλητοκρατίας». Ο τελευταίος  να μη ξεχάσει  να κλείσει το φως»
- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…

ο μέτοικος