Αν ζούσε…

on .

Αν ήταν ακόμη στη ζωή ο Άντονυ Κουΐν, ο σπουδαίος αυτός ηθοποιός, που έπαιξε το Ζορμπά, σε εκείνον που θα έριχνε πρώτα ένα έντονο αγριεμένο βλέμμα θα ήταν ο Έλληνας δημοσιογράφος (ο κύριος… εκφραστής της καταστροφολογίας, χωρίς να υποτιμούμε και τις καλές του υπηρεσίες…) και η επόμενη κίνησή του θα ήταν να σπάσει τη συσκευή της τηλεόρασης!
Γιατί, με… «το Ζορμπά» στα χείλη τους, δεκάδες δημοσιογράφοι, αφού εγκατέλειψαν για λίγο τον οικονομικό τυφώνα που σφίγγει τον Ελληνικό λαό, έγιναν όλοι ειδικοί επιστήμονες, μετεωρολόγοι και γέμισαν τις τηλεοράσεις με τυφώνες και καταστροφές!
Αυτός εδώ ο λαός, σε όλα του, είναι υπερβολικός και γι’ αυτό δεν είναι… βολικός! Δέχεται τα «δημοσιογραφικά πυρά», η τρομολαγνεία φτάνει… στο Θεό, γιατί κάποιοι δεν έχουν το Θεό τους!
Αν ζούσε λοιπόν ο Άντονυ Κουΐν, θα… σταματούσε το συρτάκι που χόρευε και ίσως, σε μία εκπομπή… του Γιώργου Αυτιά, να καθησύχαζε τον Ελληνικό λαό:
«Έλληνες φίλοι μου, μην είστε υπερβολικοί! Η φύση έχει τους δικούς της ρυθμούς… Έχει και αυτή τα πάνω της και τα κάτω της! (Και σ’ αυτό βάλαμε και εμείς, άσχημα, «το χεράκι μας»!). Στους Έλληνες, εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη! Εξάλλου εσείς περάσατε χειρότερους τυφώνες! Το κύμα στη θάλασσα ήταν μεγαλύτερο… από το κύμα ανεργίας, που σάρωσε τη χώρα σας; Ο άνεμος που σάρωσε για δύο μέρες τις ακτές, ήταν πιο δυνατός από… την επέλαση Κατρούγκαλου, στις συντάξεις; Και να μια καλή ιδέα! Γιατί σε ακραία καιρικά φαινόμενα χρησιμοποιείτε παλιά ονόματα; Ξενοφών, Ζορμπάς και άλλα… Καλύτερα να χρησιμοποιείτε πιο… επίκαιρα ονόματα. Ο κόσμος θα πάρει «καλύτερα μέτρα», αν ακούσει πως έρχεται ο κυκλώνας… Κατρούγκαλου ή Τσακαλώτου! Θα πάρουν τα μέτρα τους, όλες οι ηλικίες της Ελληνικής κοινωνίας. Και αφού αντιμετωπίσουν τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα (και όχι μόνο…), ας κάνουν ένα μεγάλο κύκλο, να χορέψουμε συρτάκι μαζί με το Ζορμπά»!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.