Θα πάνε στο Υπερταμείο ακόμα και οι εκκλησίες με τα σχολεία!..

on .

Κύριε Δήμαρχε,
Ως ενεργός πολίτης δεν μπορώ να σιωπήσω μπροστά στο έγκλημα που η Κυβέρνηση υπόγραψε σε βάρος του ελληνικού κράτους και των δήμων. Νομοθέτησε να μεταφερθεί στο Υπερταμείο ολόκληρη η περιουσία (κράτους και δήμων) για να πουληθεί μέχρι την πλήρη εξόφληση των δανείων. Και τώρα πληροφορηθήκαμε από εσάς ότι 57 ακίνητα του Δήμου (όπως Ιτς Καλέ, Βυζαντινό Μουσείο, Μέγαρο Αστυνομίας, Φυλακές Σταυρακίου, δρόμοι, πλατείες κ.ά.) μεταφέρονται στο Υπερταμείο προς πώληση!
Οι συμπολίτες μας τώρα κατάλαβαν ότι οι κυβερνώντες με το 3ο Μνημόνιο ξεπούλησαν τα πάντα και χωρίς αιδώ καθημερινά ολοκληρώνουν το ανοσιούργημά τους. Έτσι ιστορία, περιουσία δημοτική και κρατική παράδοση πολιτιστική, όλα παραδίνονται στους ξένους.
Είμαι βέβαιος, κύριε Δήμαρχε, ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε την παράδοση της χώρας στα ξένα κέντρα και ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε προτεκτοράτο των ισχυρών. Όλα στο βωμό των ιδεοληψιών και των εμμονών με αντάλλαγμα την παραμονή στην εξουσία. Πρόκειται για την χειρότερη μορφή «τσαρλατανισμού», κάτι που ουδεμία κυβέρνηση επιχείρησε στο παρελθόν.
Και όμως, Κύριε Δήμαρχε, η όλη σας συμπεριφορά και η πρακτική σας σ’ αυτό το θέμα δείχνει ότι βρίσκεστε σε άλλο περιβάλλον, εξωπραγματικό και μακριά από το θεσμικό σας καθήκον. Θεωρείτε με το να καλέσετε μια σύσκεψη στο Δημαρχείο πολιτικών παραγόντων, ότι το «έγκλημα» αποκαλύφθηκε και θεραπεύτηκε; Αλλά και η επισήμανση εκ μέρους σας ότι «θα συνεχίσει ο Δήμος τον αγώνα... είναι ασαφές πώς θα κατατεθούν ενστάσεις...». Είναι λόγια κενά περιεχομένου και άνευ πρακτικής αξίας.
Σε μένα τουλάχιστον δημιουργήθηκε η βεβαιότητα ότι δεν θέλετε να δείξετε τις δραματικές για τον τόπο μας επιπτώσεις που θα έχει το ξεπούλημα της τοπικής δημόσιας περιουσίας για να μην εκτεθεί και ζημιωθεί η Κυβέρνηση.

Κύριε Δήμαρχε,
Επιτέλους, οι σκοπιμότητες και οι προσωπικές φιλοδοξίες ας παραμερίσουν μπροστά στην προστασία των συμφερόντων της πόλης και της αξιοπρέπειας των πολιτών. Οφείλετε να ομολογήσετε ότι η Κυβέρνηση ξεπουλάει την περιουσία του Δήμου στους ξένους και να στρατευτείτε στον συνεχή αγώνα για την αποκάλυψη και την ανατροπή αυτής της πολιτικής αντίληψης. Η περιουσία του Δήμου είναι η ψυχή και η ταυτότητα της πόλης και της ιστορίας μας.
Και αν εσείς έχετε συμβιβαστεί με τις «μαυραγορίτικες» πράξεις της Κυβέρνησης, μόνο και μόνο για να έχετε τη στήριξή τους, εμείς ως πολίτες δεν μπορούμε να προσκυνήσουμε. Και για να σας βοηθήσω μπροστά στο αδιέξοδό σας, σας προτείνω να ζητήσετε από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να προσφέρει στο Υπερταμείο τη Βουλή (όχι τους βουλευτές) που η αξία της υπερκαλύπτει τη δημοτική μας περιουσία.
Αν όμως συνεχίσετε αυτή την τακτική, τότε σε λίγο θα δείτε ακόμα και τις εκκλησίες και τα σχολεία μαζί με τα νοσοκομεία να τα διαχειρίζονται ξένοι ως νέα αφεντικά εξουσιοδοτημένα από το Υπερταμείο.
Θεωρώ, λοιπόν, ως μόνη λύση, αν βέβαια έχετε τα κότσια, να καλέσετε τον λαό της περιοχής σε αγώνα αντιστασιακό, ώστε ο καθένας να γίνει συνυπεύθυνος για την ανατροπή της επερχόμενης καταστροφής.
ΧΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ