Το αλατοπίπερο…

on .

Στην Ελλάδα, η πολιτικολογία, είναι ένα… εθνικό σπορ! Μαζί με τη φοροδιαφυγή, ανέκαθεν, είχαν τα… πρωτεία! Βέβαια, όλοι οι πολιτικοί, πάντα έδιναν τις αφορμές να… τους πιάνεις στο στόμα σου! (Ποτέ όμως στα χέρια σου…). Γιατί μπορεί ο Έλληνας να φωνάζει, να διαμαρτύρεται, να χειρονομεί, ποτέ όμως δεν… χειροδικεί! (Καθόσον διαθέτει και ένα επίπεδο…).
Η πολιτική κουβέντα, στην Ελλάδα, γίνεται κατά κύριο λόγο, στις… μικρές Βουλές των καφενείων, σε ολόκληρη τη χώρα. Κάτι που απουσιάζει, από την υπόλοιπη Ευρώπη!
Εκεί, πίνεις τον καφέ σου, στα όρθια και φεύγεις για τη δουλειά! Ενώ εδώ, αραχτός με έναν καφέ, ξεπερνάς και… το οχτάωρο, καθώς δεν έχεις και δουλειά!
Μετά ο Ευρωπαίος πολίτης, δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα «έργα και τις ημέρες» των πολιτικών του, οι οποίοι κινούνται σε άλλους ρυθμούς και σε άλλο επίπεδο…
Εδώ στην Ελλάδα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική… Ο πολίτης του 21ου αιώνα, στήνεται στην ουρά, έξω από τα πολιτικά γραφεία, για να λύσει ένα θέμα ρουτίνας! Το κράτος και οι υπηρεσίες του, μπλεγμένες μέσα στο γραφείο κρατικό λαβύρινθο, αδυνατούν να συνδράμουν! Και σε… βάθος τετραετίας, παίρνει την υπόσχεση επίλυσης του προβλήματός του! (Το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου…».).
Στα χρόνια των μνημονίων, η πολιτική κουβέντα δεν είχε τελειωμό! Δεξιές και αριστερές «κορώνες», αλλά και αναθέματα, κάλυπταν όλα τα καφενεία! Το τι έχουν ακούσει, από πολιτικούς τους αντιπάλους, ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης, ο Αντώνης και ο Αλέξης δεν περιγράφεται! (Αν… πιάνανε όλες οι κατάρες τα πράγματα θα ήταν ζόρικα!). Λογική η λαϊκή αντίδραση! Και σε ένα δεύτερο επίπεδο, οι Υπουργοί, όπου την… πρωτοκαθεδρία είχε ο κ. Κατρούγκαλος! (Κρίμα, έγινε ο πλέον μισητός Έλληνας…). Όμως το θέμα είναι η πολιτικολογία, για τον Έλληνα, να αποτελεί το «αλατοπίπερο» της ζωής του, όχι όμως την κύρια ενασχόλησή του! Χρειάζεται να σπάσουν τα δεσμά της ανεργίας, να δουλέψει, να δημιουργήσει και να ευημερήσει! Μετά από τόσα δύσκολα χρόνια, να σταθεροποιήσει την πορεία του! (Με ανάπτυξη και όχι με... άγρια φορολογία!). Οι κακές ειδήσεις, προβληματίζουν κάθε σκεπτόμενο Έλληνα. Όπως, ότι η Αργεντινή, ζητά πρόωρη επιτάχυνση του δανείου από το Δ.Ν.Τ., για να αποφύγει νέα χρεοκοπία! Μην κάνετε παραλληλισμούς...
Μακριά από μας τέτοια πράγματα!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΙΑΣ