Ο μήνας των... θα!

on .

Κάθε μήνας του χρόνου, έχει και τα δικά του χαρακτηριστικά. Έτσι, για παράδειγμα, ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας με τις περισσότερες φορολογικές υποχρεώσεις των Ελλήνων! (Το μήνα αυτόν, το Υπουργείο Οικονομικών, ακούει τα... «εξ αμάξης»!).
Ο Γενάρης, είναι ο μήνας με τις περισσότερες γιορτές, αλλά και τα περισσότερα... κοινόχρηστα (λόγω βαρυχειμωνιάς!).
Και ο Σεπτέμβρης, είναι ο μήνας με τα περισσότερα ΘΑ που ακούγονται, από κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη ΔΕΘ!
Δεκάδες μαύρες λιμουζίνες, ένα κυβερνητικό κομβόι, ξεκίνησε για τη συμπρωτεύουσα! Η Διεθνής Έκθεση το επιτάσσει...
Από το πρώτο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, μέσα στα αυτοκίνητα, κυβερνητικά στελέχη, δουλεύουν πυρετωδώς... (πληρώνονται και... υπερωρίες!).
Εκεί μέσα, «καθαρογράφονται» εκατοντάδες ΘΑ, που θα εντυπωσιάσουν τον κόσμο... Στη μέση της διαδρομής, ο κυβερνητικός υπεύθυνος που... υπαγόρευε τα εκατοντάδες ΘΑ, κουράστηκε και αναγκάστηκε να βάλει το... μαγνητόφωνο!
Τι κάνεις εκεί; Τον επέπληξε ο γραμματέας. Αυτά που λέει το μαγνητόφωνο, είναι οι... εξαγγελίες του 2014, λίγο πριν γίνουμε Κυβέρνηση!
Το ξέρω, του λέει εκείνος. Στις παροχές του 2014 (που ουδέποτε υλοποιήθηκαν...), θα προσθέσω και άλλες τόσες, που έχω στο ντοσιέ! Θα καλυφθούν τα πάντα, από τα δύο... αγαπημένα μας γράμματα, το Θ και το Α!
Πίσω ακριβώς από το κυβερνητικό κομβόι, είχε ξεκινήσει ήδη, το αντίστοιχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτοί ήταν πιο προχωρημένοι και ευρηματικοί... Eίχαν ένα κλειστό Βαν, με μια ταμπέλα που έγραφε: ΘΑΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!
Λίγο πριν την είσοδο στην πόλη, ο αριστερός υπεύθυνος, μαζί με το ντοσιέ των ΘΑ, κατέβηκε για... σωματική του ανάγκη, στα δημόσια ουρητήρια! Τότε, ο... δεξιός υπεύθυνος που ακολουθούσε, βρήκε την ευκαιρία, άρπαξε το ντοσιέ και μπήκε στο αυτοκίνητό του!
Εκεί, διασταύρωσε τα ΘΑ των δύο κομμάτων και είδε ακριβώς τις ίδιες εξαγγελίες! (Το θέμα είναι, ποιος αντέγραψε ποιον;).
Έφτασαν στη συμπρωτεύουσα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, σχεδόν ταυτόχρονα. Και εκεί ήταν ήδη, δύο μεγάλα φορτηγά, το ένα με αποστολέα τον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο τη Ν.Δ. Είχαν και τα δύο, το ίδιο περιεχόμενο. Μεγάλα κουτιά, με... είδη οικιακής χρήσης!
Παρέλαβαν λοιπόν τα κουτιά οι υπεύθυνοι των κομμάτων, τα οποία είχαν μέσα... «χρυσά κουτάλια» που θα μοιράζονταν στους επισκέπτες της ΔΕΘ και θα... συμβόλιζαν τη νέα εποχή, που... ΘΑ ανοίξει, για όλους τους Έλληνες! Καλή όρεξη!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.