Ο Αλέξης στη χώρα των Λωτοφάγων!..

on .

l Έπειτα από αρκετά χρόνια πολέμου στην Τροία και δοκιμασιών στις θάλασσες, ο πολυμήχανος Οδυσσέας θα κατάφερνε επιτέλους να δει ξανά την Ιθάκη. Τούτο βεβαίως, δεν θα ήταν εφικτό, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του Αιόλου που χάρη στον ασκό του, ο ομηρικός μας ήρωας δεν βρίσκονταν πλέον στο έλεος των ανέμων και της θαλασσοταραχής. Δυστυχώς όμως, θέλετε η άγνοια, η δυσπιστία ή πιθανώς η απληστία οδήγησε τους συνοδοιπόρους του στο να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου με αποτέλεσμα ένα ταξίδι που έβαινε αισίως στο τέλος του, να αρχίσει εκ νέου και από το μηδέν.
"Αυτοί που δεν διδάσκονται από την ιστορία είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν", έλεγε ο φιλόσοφος Τζορτζ Σανταγιάνα και δυστυχώς έμελλε να τον επαληθεύσουν ο Αλέξης και ο Γιάνης το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Χάρη στις θυσίες των Ελλήνων και στη διακυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, η πολυπόθητη έξοδος από τα μνημόνια, στα τέλη του 2014 βρίσκονταν προ των πυλών. Όπως ο θεός Αίολος, έτσι και οι ευρωπαίοι εταίροι μας, μας προστάτευσαν από το μένος των αγορών, θέτοντας ωστόσο μια σειρά από όρους και προϋποθέσεις. Ο Αλέξης και το "αριστερό τσούρμο" του όμως δεν μπορούσαν και δεν ήθελαν να περιμένουν.
Το αποτέλεσμα πλέον γνωστό, καθότι το βιώσαμε όλοι στο πετσί μας. Κλειστές τράπεζες, ουρές στα ATM, capital controls, ένα ασύλληπτο κόστος για την οικονομία που όλοι οι αρμόδιοι υπολογίζουν να κυμαίνεται από 86 έως και 200 δις ευρώ και φυσικά τριάμισι και πλέον χρόνια χαμένα, με λίγα λόγια, η απόλυτη καταστροφή. Από τη Σκύλλα του Grexit, μας οδήγησαν στη Χάρυβδη του Τρίτου και αχρείαστου αρχικά Μνημονίου.
Η πορεία από εκεί και πέρα για μια κυβέρνηση, που θυμίζει περισσότερο θίασο από το "Δελφινάριο", ήταν μονόδρομος, έπρεπε να αναζητηθεί η Κίρκη. Όπως η θεά μάγισσα της αρχαιότητας, μάγευε τους επισκέπτες στο παλάτι της, προκαλώντας τους αμνησία και μεταμορφώνοντάς τους σε κάποιο ζώο, έτσι και ο Αλέξης, επί τρία και πλέον έτη, επιδιώκει να ξεχάσει ο λαός μας την ανυπολόγιστη καταστροφή που αυτός και οι σύντροφοί του επέφεραν στον τόπο μας, τα τερατώδη ψέματα που είπε για να αναρριχηθεί στην εξουσία και να κάνει το άσπρο μαύρο.
Στόχος τους, δεν είναι και δεν ήταν ποτέ η Ιθάκη, παρά η χώρα των Λωτοφάγων, όπου ο λαός μας, θα ζει εξαπατημένος και μουδιασμένος, σε πλήρη παραίτηση, ενόσω αυτοί ως άλλοι μνηστήρες θα απολαμβάνουν και θα κατασπαταλούν τους καρπούς του μόχθου του πραγματικού Οδυσσέα, του λαού της Ιθάκης, όλων δηλαδή των Ελλήνων.
Δυστυχώς το καλοκαίρι που μας πέρασε, καταστράφηκε το Μάτι και όχι του κύκλωπα Πολύφημου. Αποκλειστικό μέλημα της μνημειώδους ανικανότητας και κυνικότητας της συμμορίας που μας κυβερνά ήταν πως θα ξεφύγει από τις εγκληματικές της ευθύνες φορώντας την προβιά της υπευθυνότητας. Η χώρα μας έχει πληρώσει επί των ημερών τους, το μεγαλύτερο φόρο αίματος, εν καιρώ ειρήνης, στην ιστορία της και εκείνοι προσποιούνται πως τα πράττουν όλα τέλεια. Η Ύβρις, επισύρει όμως και τη Νέμεσιν.
Η τυραννία των μνηστήρων, το εφιαλτικό αυτό ταξίδι, αργά ή γρήγορα θα φτάσει στο τέλος του. Μπορεί ο λαός μας πριν τέσσερα χρόνια να άκουσε το μεθυστικό κάλεσμα των σειρήνων του λαϊκισμού και να οδηγήθηκε στα βράχια, έχει όμως πλέον μάθει από τα λάθη του και δεμένος στο κατάρτι αν χρειαστεί, μέσα από τις τόσες δεσμεύσεις και δοκιμασίες που έχει υποστεί, θα αντικρύσει και πάλι την Ιθάκη.

* Ο Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης είναι πολιτικό στέλεχος που έχει περάσει από τη διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.