Με άλλο… Μάτι!

on .

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

Η τραγωδία στο Μάτι της Αττικής συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο! Κάηκαν άνθρωποι, χάθηκαν περιουσίες, πνίγηκαν όνειρα… Η Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος, αλλά και η παγκόσμια αλληλεγγύη, προς τη χώρα μας, καταγράφτηκε στις συνειδήσεις όλων μας!l Η τραγωδία στο Μάτι της Αττικής συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο! Κάηκαν άνθρωποι, χάθηκαν περιουσίες, πνίγηκαν όνειρα… Η Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος, αλλά και η παγκόσμια αλληλεγγύη, προς τη χώρα μας, καταγράφτηκε στις συνειδήσεις όλων μας!Οι εικόνες φρίκης αποτυπώθηκαν βαθιά στις ψυχές μας! Η τηλεόραση, με τη δύναμη της εικόνας, έδειξε την πραγματική κόλαση… Άνθρωποι κυνηγημένοι και τρομαγμένοι από την πύρινη λαίλαπα! Η ανάσα του θανάτου δίπλα τους! Η φύση εκδικήθηκε σκληρά!Όμως, η ζωή συνεχίζεται… Το «τις πταίει», θα παραμείνει ένα αναπάντητο ερώτημα για πολύ καιρό! Στην Ελλάδα είμαστε… Δυστυχώς, οι ευθύνες δεν αναλαμβάνονται! Σε άλλες πολιτισμένες χώρες, τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά… Κάποιος

ραιτείται, βρε αδερφέ! Εδώ, πρέπει να καεί η μισή Ελλάδα ώστε να… σκεφτεί κάποιος υπεύθυνος την παραίτηση, όχι να την υλοποιήσει!
Μα θα αναρωτηθείτε: Με μία παραίτηση, θα λυθούν τα προβλήματα; Όχι, αλλά και η παρουσία ενός πολιτικού προσώπου στο προσκήνιο, εσαεί, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις του, …βλάπτει το νευρικό σύστημα του νεοέλληνα!
Το θέμα είναι, ο καθένας από τη θέση ευθύνης του, να λειτουργεί έτσι, ώστε να μην ξαναζήσει η χώρα μας και καμιά άλλη χώρα βεβαίως, τέτοιες οδυνηρές καταστάσεις!
Τώρα, οι σπασμωδικές κινήσεις της Κυβέρνησης, πως απαλλάσσει από… τον ΕΝΦΙΑ την πυρόπληκτη περιοχή, για φέτος, δεν χρειάζονται σχολιασμό… (Να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ, για σπίτι που δεν έχεις, ήμαρτον!).
Αλλά και οι φορολογικές δηλώσεις τους, πάνε δύο μήνες πίσω! (Μέτρα, που θα μας πάνε… μπροστά, δεν βλέπουμε!).
Κατά τα άλλα, το Υπουργείο Οικονομικών, καταθέτει τροπολογία, να θεωρούνται ποινικό αδίκημα, οι επιθέσεις πολιτών, σε εφοριακούς! (Σωστά).
Αλλά, αυτές οι «άγριες επιθέσεις» της Εφορίας προς τους πολίτες, δεν είναι… αδίκημα;
Γι’ αυτό η Κυβέρνηση, θα πρέπει να δει τα πράγματα, με… άλλο ΜΑΤΙ!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής