Θα βρούμε τη λύση…

on .

Στην Ελλάδα, αν ήταν να στηθεί ένας ανδριάντας... ασυνέπειας, αναμφισβήτητα θα μπορούσε να είναι στην προτομή, ο Έλληνας πολιτικός! (Η ασυνέπεια λόγων και έργων του, μπορεί σύντομα να τον οδηγήσει... στο βιβλίο Γκίνες!).
Βέβαια, δεν θα υπήρχε μία συγκεκριμένη μέρα μνήμης και τιμής, στο πρόσωπό του, γιατί η ασυνέπειά του είναι... έγκλημα διαρκές!
Η τέχνη της πολιτικής σπουδάζεται, αλλά οι Έλληνες πολιτικοί, πολλά... ένσημα, βαρέα και ανθυγιεινά, τα... κολλούν στους πεζόδρομους και στα καφενεία. (Μέχρι την... εκλογή τους, μετά χάνονται!).
Τα «χτυπήματά τους» στις πλάτες των πολιτών αναρίθμητα και ίσως εκεί να οφείλεται, η κλίση του σώματός τους, προς τα μπρος! (αρχή... οσφυοκαμψίας!).
Οι υποστηρικτικές τους διαθέσεις προς τους ψηφοφόρους, εκφράζονται με τη φράση: «Εγώ είμαι εδώ. Θα βρούμε τη λύση στο πρόβλημά σου...). Και ακολουθούν δεκάδες ΘΑ!
Ο λαός, δείχνει, πως τους θαυμάζει, μέχρι... να γίνει η δουλειά του, αλλά και ο πολιτικός τη δική του δουλειά κάνει!
Για να μην γενικεύουμε, αρκετοί, πριν κολλήσουν το «μικρόβιο» της πολιτικής, είχαν το επάγγελμά τους, το οποίο εγκατέλειψαν... χάριν του λαού, αλλά υπήρχαν και ανεπάγγελτοι, που απλά έκαναν... σεμινάρια και εξάσκηση στο ψέμα!
Βέβαια ο κόσμος, ακόμη, θέλει το «παραμύθι» του, δεν αντέχει τις αλήθειες και ο πολιτικός που ξέρει καλά τη «δουλειά», πήρε απ’ την αλήθεια... διαζύγιο!
Όμως, διαζύγιο θα πρέπει να πάρει και ο λαός, από παλιομοδίτικες συμπεριφορές και να πάψει να κρέμεται... από τα χείλη των πολιτικών!
Να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις, να «αξιοποιήσει» το μυαλό του, να πορευτεί με πυξίδα την προνοητικότητα, την εργατικότητα και την τιμιότητα.
Και τότε ίσως, πρυτανεύσει η λογική και αντί για τον... αδριάντα των πολιτικών, να στηθεί ο ανδριάντας του Έλληνα βιοπαλαιστή, του αφανή στρατιώτη, της δύσκολης καθημερινότητας.
* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.