Υψηλού επιπέδου Καφέ και Εστιατόρια στα Γιάννενα…

on .

Ο κόσμος λέει πως κάθε μαγαζί που κλείνει και όχι μονάχα στην πόλη μας, αλλά σε όλη την Ελλάδα -και είναι πολλές χιλιάδες τα μαγαζιά που έκλεισαν στη χώρα μας, την τελευταία τριετία, τουλάχιστον- ανοίγει μια καφετέρια ή ένα φαγάδικο, με μικρομεζέδες και φτηνές τιμές. Και έχει δίκαιο ο κόσμος. Έτσι είναι. Και είναι ευτύχημα που ο Έλληνας, ότι και να γίνει βρίσκει στην έξοδό του, τη διέξοδο για όλες του τις πίκρες κι όλα του τα βάσανα. Και σε όλα αυτά τα μαγαζιά από τα οποία έχει γεμίσει και η πόλη μας και έχουν ομορφύνει τους πεζόδρομούς μας, που είναι ήδηφανταστικοί και το πιο όμορφο έργο όλων των Δημοτικών μας Αρχών, έργο της προηγούμενης Δημοτικής μας Αρχής.
Οι πεζόδρομοι λοιπόν και όλα τα στενοσόκακα, στο κέντρο κυρίως της πόλης μας, απλώνονται τα κομψά και ωραία μαγαζιά του καφέ, του ούζου και του τσίπουρου, στα οποία ευτυχώς βρίσκουν δουλειά πολλά νέα παιδιά. Και είναι αυτό μια μεγάλη και σωτήρια… ανάσα, μέσα στην τρομακτική οικονομική… δύσπνοια της χώρας και της πόλης μας φυσικά.

* * *
Και μέσα σ’ αυτή την… άνθηση των μαγαζιών ψυχαγωγίας μας, πρέπει να αναφέρουμε και τα μεγάλα ωραία μας καταστήματα γαστρονομίας, που μας κάνουν περήφανους στους επισκέπτες της πόλης και σε μας τους ίδιους.
Και πρέπει όλα αυτά τα μαγαζιά να τα στηρίζουμε, γιατί κάνουν αγώνα οι επιχειρηματίες αυτοί, να τα κρατήσουν σ’ ένα υψηλό επίπεδο με τις μικρότερες, δυνατόν τιμές, στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Και είναι να χαίρεται κανείς αυτό το καινούριο για την Ελληνική νοοτροπία πνεύμα συνεργασίας μεταξύ δύο, τριών, τεσσάρων ατόμων, που ενώνουν τις προσπάθειές τους για να φτιάξουν ωραίες και σωστές επιχειρηματικές μονάδες φαγητού και ψυχαγωγίας, μιας και ο Έλληνας το φαγητό το κατατάσσει στην πρώτη ψυχαγωγική του απόλαυση.
Αυτοί λοιπόν οι συντροφικοί συνδυασμοί, έχουν δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα!
Παράδειγμα κραυγαλέο και φωτεινό, η «Πολιτεία του Φρόντζου», όπου οι κύριοι, Γιάννης Κωστούλας και Βασίλης Βόβολης, κρατούν χρόνια τώρα, σε πολύ υψηλό επίπεδο το… πολυδύναμο κέντρο τους και φυσικά δεν είναι και η μόνη συντροφική επιχείρηση, που προάγει και προάγεται.
Μια τελευταία επίσκεψή μας στον «ΟΜΙΛΟ» στην παλιά και γνωστή μας «ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑ» με την καταπληκτική της ανακαινισμένη εμφάνιση, το άψογο ουζερί της και καφετέρια, την ωραία κουζίνα στο Ρεστοράν της, τις προσαρμοσμένες στο σήμερα τιμές της, και το θαυμάσιο περιβάλλον δίπλα στη δροσερή μας Λίμνη, μας έκαναν να ρωτήσουμε και να μάθουμε, ότι: Η συνεργασία τεσσάρων ανδρών, έδωσε στην πόλη όχι μονάχα τον «Όμιλο» τη Λιμνοπούλα δηλαδή, αλλά τρία εξαιρετικά μαγαζιά, μαζί με τον «Όμιλο». Το «Μπουκιά - Μπουκιά» και το «Εν Ιωαννίνοις». Οι τέσσερις δε αυτοί επιχειρηματίες είναι οι κύριοι: Κωστής Απόστολος, Κώστας Μπάλτζης, Τάτσης Χρήστος και Μάντζος Θωμάς. Μπράβο τους! Όταν σωστοί άνθρωποι ενώνουν τις προσπάθειές τους, τότε επιτυγχάνουν. Πέρασαν οι εποχές των… μονάδων.

* * *
Σήμερα και στον τομέα των επιχειρήσεων αυτών, ισχύει το… αδιάψευστον: «Η ισχύς εν τη ενώσει». Και σ’ αυτόν, λοιπόν, τον τομέα της ψυχαγωγίας στα ΚΑΦΕ και τα ΦΑΓΑΔΙΚΑ, της πόλης μας, οι κοινές προσπάθειες, αποδίδουν τα άριστα, εφόσον η συνεργασία είναι άριστη, και ο κόσμος, στηρίζει τον αγώνα για την καλύτερη προσφορά τους, στο κοινό, είτε πρόκειται για Γιαννιώτικο, είτε για ξένο. Και είναι αυτή και ευχάριστη και ελπιδοφόρα διαπίστωση!
Ευχόμαστε διάρκεια και άνοδο, σε όλες τις σωστές επιχειρήσεις μας και αυτού του τομέα.

ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ