Μια φορά κι έναν καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ…

on .

Με νοσταλγία και με κατάθλιψη θυμούνται οι ψηφοφόροι του Τσίπρα και του Καμμένου τα χρόνια που τα κόμματά τους διεκδικούσαν την εξουσία. Ήταν τότε που είχε ψηφιστεί το πρώτο μνημόνιο και οι «αγανακτισμένοι» οπαδοί αυτών των κομμάτων μούντζωναν τη Βουλή και διέλυαν τις παρελάσεις στις εθνικές γιορτές. Και είχαν δίκιο οι άνθρωποι, αφού οι αρχηγοί τους διατυμπάνιζαν την «προδοσία» του Σαμαρά και του Βενιζέλου.

Όλα τα δυσάρεστα μπορούσε τότε ο Τσίπρας να τα εξαφανίσει. Τι θα έσχιζε τα Μνημόνια, τι θα χόρευαν οι αγορές, τι θα καταργούνταν ο ΕΝΦΙΑ, τι θα διαγραφόταν το χρέος! Όλα έμοιαζαν με ένα ωραίο παραμύθι, με βασιλιάδες και με νεράιδες. Και το πιο ελκυστικό ήταν που θα έπαιρνε την εξουσία για πρώτη φορά η Αριστερά, με δεκανίκι την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ.εξαφανίσει. Τι θα έσχιζε τα Μνημόνια, τι θα χόρευαν οι αγορές, τι θα καταργούνταν ο ΕΝΦΙΑ, τι θα διαγραφόταν το χρέος! Όλα έμοιαζαν με ένα ωραίο παραμύθι, με βασιλιάδες και με νεράιδες. Και το πιο ελκυστικό ήταν που θα έπαιρνε την εξουσία για πρώτη φορά η Αριστερά, με δεκανίκι την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ.Αλλά δυστυχώς για όλους εμάς και όχι μόνο για τους ψηφοφόρους τους, πολύ γρήγορα βρεθήκαμε βουτηγμένοι σε νέα μνημόνια, σε φτώχεια, σε βαριά φορολογία και πληγωμένοι στην πατριωτική μας συνείδηση και στην εθνική μας αξιοπρέπεια. Όλα ήταν ένα απέραντο ψέμα, μια απάτη που ποτέ δεν έχει επιχειρήσει άλλος πολιτικός.Και το δυστύχημα εξελίσσεται σε τραγωδία, αφού δεν διαλύεται μονάχα η οικονομία, αλλά παραδίνονται ακόμα και τα εθνικά μας δικαιώματα. Παρέδωσαν με μυστική διαπραγμάτευση βασικά δικαιώματα που έχει η πατρίδα μας και συνθηκολόγησαν με τους Σκοπιανούς, προσφέροντας το όνομα, την εθνική ταυτότητα και τη γλώσσα.

Συνεχίζουν μάλιστα να μας προκαλούν και να προσβάλουν ακόμα και την κοινή λογική. Χωρίς ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τελειωμένη τη συμφωνία των Πρεσπών και αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των Σκοπιανών σαν να πρόκειται για προϊόντα λαϊκής αγοράς!Κανείς δεν τολμά να μας αναλύσει πώς γεννήθηκε αυτό το λεγόμενο «Μακεδονικό έθνος» ή τι σημαίνει «μακεδονική γλώσσα». Αλλά τι μπορεί να περιμένει ο πολίτης από ανθρώπους που ούτε στο λεξιλόγιό τους δεν έχουν τις λέξεις έθνος, πατριωτική συνείδηση, ελληνική γλώσσα, εκκλησία. Άραγε να είναι σε θέση να κατανοήσει κάποιος από τους κυβερνώντες την άποψη μεγάλου Έλληνα γλωσσολόγου που σημειώνει: Η πατριωτική συνείδηση των Ελλήνων του εξωτερικού καλλιεργείται μονάχα από τη γλώσσα και από την εκκλησία, όχι από το μπουζούκι και το συρτάκι…Και το παραμύθι καθημερινά γίνεται και τραγωδία και κωμωδία. Ο Πρωθυπουργός μας θεωρούσε μέχρι πρόσφατα τη Μέρκελ ως τον μεγαλύτερο εχθρό της Ελλάδας. Και τώρα παρουσιάζεται ως ο πιστός φίλος, έτοιμος να τη στηρίξει. Έτσι υπόγραψε σύμφωνο μαζί της να δεχτεί πρόσφυγες από τη Γερμανία, για να μην έχει η Καγκελάριος πρόβλημα στην κυβέρνησή της. Δηλαδή εμείς να μετατρέψουμε τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών, για να ανασάνει η Μέρκελ.Είναι πια σε όλους φανερό ότι εξοφλεί γραμμάτια, αρκεί να παραμείνει για λίγο ακόμα στην καρέκλα. Έτσι εξηγείται η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά για έξι μήνες και η υπόσχεσή τους για μη μείωση των συντάξεων από τις αρχές του Γενάρη. Όλα στον βωμό της εξαπάτησης, αφού το μόνο που τους καίει είναι να συνεχίσουν μαζί, Τσίπρας και Καμμένος, το καταστροφικό έργο τους.

Ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε ότι αισθάνεται εξευτελισμένος πολίτης. Και σε πρόσφατη συνέντευξη είπε: «Μην αφήνετε να σπέρνουν ανέμους με ή χωρίς γραβάτες. Όταν θα’ ρθει η ώρα να θερίσουμε τις θύελλες και πάλι θα με θυμηθείτε. Όμως τότε θα είναι αργά, πολύ αργά».

Επομένως, το παραμύθι των κυβερνώντων κατάντησε ένα απέραντο δράμα για όλους και η παράσταση απαιτεί κάθαρση. Και επειδή σε σύγχρονες τραγωδίες οι ολύμπιοι θεοί αδιαφορούν, οφείλουμε ως πολίτες να στήσουμε οδοφράγματα συνειδήσεων και σκέψεων.