Ρωτώντας το παρελθόν, σκεπτόμενοι το μέλλον…

on .

Ο πολιτικός ηγέτης, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, οφείλει να γνωρίζει από την Ιστορία το παρελθόν της χώρας του. Μαθαίνοντας την Ιστορία και πατριωτική συνείδηση διαμορφώνει και προσπαθεί να αποφύγει τα σφάλματα του παρελθόντος.
Δυστυχώς για την σημερινή Ελλάδα η πολιτική της ηγεσία αποδεικνύει ότι δεν ακολουθεί τις επιταγές της πατριωτικής συνείδησης και δεν εφαρμόζει τους αμείλικτους κανόνες της πολιτικής πραγματικότητας. Δηλαδή ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες με τη συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό Ζήτημα αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και έβλαψαν τα εθνικά συμφέροντα.
Πόσο σοφά είχε γράψει ο Θουκυδίδης σημειώνοντας: «Μάλλον γαρ πεφόβημαι τας οικείας ημών αμαρτίας ή τας των εναντίων διανοίας» (=Γιατί περισσότερο φοβάμαι τα δικά μας λάθη παρά τα σχέδια των εχθρών).
Εγώ δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για μειοδοσία ούτε για εθνική προδοσία. Αλλά χωρίς καμία επιφύλαξη έχουμε υποχώρηση της κυβέρνησης σε μεγάλο εθνικό ζήτημα με συνέπειες λίαν επικίνδυνες για το μέλλον της χώρας. Η κυβέρνηση υποχώρησε κατά κράτος στα καίρια σημεία της εθνικής ταυτότητας, αφού με την υπογραφή της αναγνωρίζει και Μακεδονικό έθνος και Μακεδονική γλώσσα!
Μ’ αυτή την απόφαση ο κ. Τσίπρας και ο συγκυβερνήτης Καμμένος παρέδωσαν τα εθνικά μας δικαιώματα και την ιστορική μας κληρονομιά για να παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία. Υποτάχτηκαν στους ισχυρούς της Αμερικής, του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης μόνο και μόνο για τα συγχαρητήριά τους. Πρόσφεραν «γη και ύδωρ», σαν να είναι υπήκοοι του Τραμπ και όχι ηγέτες δημοκρατικά εκλεγμένοι και υπηρέτες των εθνικών μας συμφερόντων.
Εκτιμώ πως η ερμηνεία της συνθηκολόγησης του Τσίπρα με τους ισχυρούς του κόσμου βρίσκεται στο ιδεολόγημα της σύγχρονης Αριστεράς που γεννιέται από τη θεωρία του διεθνισμού. Φαίνεται καθαρά ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας διαβάσει στη νεαρή τους ηλικία κάποια μαρξιστικά βιβλία, καθώς και τον Εμφύλιο Πόλεμο του 1946-49, νιώθουν ότι στη χώρα μας γίνεται επανάσταση που στοχεύει σε ομοσπονδία κρατών. Άρα φαντασιώνονται ότι συνεχίζεται ο αγώνας του κομμουνιστικού κινήματος κι ας έχει καταρρεύσει η Σοβιετική Ένωση.
Όσο για τον Καμμένο, θεωρώ ότι έχει καταστεί ο περίγελος της Ευρώπης και το όνειδος της Ελλάδας. Ακόμα υποστηρίζει ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία, ενώ έχει τεθεί κιόλας σε εφαρμογή. Πράγματι μόνο ένας Καμμένος θα μπορούσε να συμπεριφέρεται τόσο ντροπιαστικά και αλλοπρόσαλλα.
Και ο πρωθυπουργός της χώρας σιωπά ακόμα και σε συμπεριφορές αντεθνικές, όπως του βουλευτή Σέλτσα της Φλώρινας. Μίλησε σε συνέντευξη σε γερμανικό πρακτορείο, όχι στη γλώσσα της Ελλάδας, αλλά σε σλαβική, χορεύει το τραγούδι «Μακεδονία του Αιγαίου» και πρωτοστατεί με σύμβολα χιτλερικά και του ΟΧΡΑΝΑ!
Ευτυχώς για την κυβέρνηση στηρίζουν την απόφασή τους και κάποιοι πολιτικοί, όπως ο Γ. Παπανδρέου, που θα’ πρεπε να κρύβονται από τον ελληνικό λαό.
Η ευθύνη για όσα έχουν συμβεί ανήκει ολοκληρωτικά σε εμάς τους ψηφοφόρους που στείλαμε στη Βουλή τους ασήμαντους. Γι’ αυτό και εμείς οι πολίτες συλλογικά και αγωνιστικά οφείλουμε να σεβαστούμε την Ιστορία μας και να επιβάλουμε τα εθνικά μας δίκαια, με σεβασμό πάντα στη φιλία και συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς.

ΧΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ