Μία είναι η λύση για το φυσικό αέριο…

on .

Πότε, αλήθεια θα σταματήσουν με τις πομπώδεις δηλώσεις  πολιτικοί και τοπικοί «άρχοντες»,  ότι φταίνε όλοι οι προηγούμενοι για όλα τα δεινά, ότι εμείς είμαστε οι σωτήρες - που δεν υπάρχουν πια;
Αντί να πουν την αλήθεια στο λαό, περί άλλων τυρβάζουν! Ποια είναι η αλήθεια; Ότι θα κατασκευάσουν δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ηγουμενίτσα; Αυτό είναι δύσκολο και θα κοστίσει περισσότερο! Γιατί το υγροποιημένο φυσικό αέριο, θα κοστίσει 30% περισσότερο από το διερχόμενο μέσω αγωγών φυσικό αέριο! Ποιος θα πληρώσει το τεράστιο επιπλέον κόστος; Ο Λαός; Και γιατί;
Άρα, ποια είναι η λύση; Συνέχεια και σύνδεση του εθνικού δικτύου αγωγών, από την Καλαμπάκα που έχει φτάσει μέχρι την Ηγουμενίτσα, καλύπτοντας με αγωγούς όλη την Ήπειρο! Όλα, τα άλλα είναι βερμπαλισμοί χειρίστου είδους ή όποιος δεν θέλει να μαγειρέψει, πέντε μέρες κοσκινίζει!
Για να επιτευχτεί ο στόχος, έχω γράψει σε άρθρα μου (Πρωινός Λόγος, tvxs.gr, κλπ.), χρειάζεται μεγάλη κινητοποίηση και ενεργοποίηση από όλους, Περιφερειάρχη, Δήμαρχοι, Βουλευτές, όλοι, Επιμελητήρια και κυρίως ο λαός στο δρόμο! Μόνο έτσι θα αναγκαστεί η κεντρική εξουσία να προγραμματίσει και να υλοποιήσει το μεγάλο αυτό έργο.
Κάποτε πρέπει να αλλάξουμε. «Θα τα αλλάξουμε όλα», κάποιοι έλεγαν και δεν άλλαξαν σχεδόν τίποτα. Πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία, την επιχειρηματολογία, τον δημόσιο λόγο και να γίνουμε ρεαλιστές, να αγωνιζόμαστε για τα δίκαιά μας, να αυτό-οργανωθούμε, ίσως είναι η λύση!
Έργα χρειάζεται η χώρα μας και όχι κούφια, μεγάλα λόγια. Οι καιροί ου μενετοί, αλλά δεν θα παραδοθούμε κιόλας!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΕΜΠΑΣ