«…Αλέκο κερδίζει, Αλέξης χάνει…»

on .

Έχουν φουντώσει οι πολιτικές συζητήσεις, στα… καφενεία όλης της χώρας! (Εξάλλου η πολιτική αντιπαράθεση, είναι… το όπιο του Έλληνα, διαχρονικά!).
Έστω κι αν είναι ακόμη μακριά (είναι;) οι Εθνικές και οι Δημοτικές εκλογές, οι αναλύσεις, τα… προγνωστικά, ακόμη και τα στοιχήματα (κυρίως γουρουνόπουλα…), δίνουν και παίρνουν, σε ταβέρνες και καφενεία!
Για την κεντρική πολιτική σκηνή, οι υποστηρικτές της τωρινής κυβέρνησης, δεν… παραδίνονται! Μιλάνε για νίκη, καθώς, αυτά που εφάρμοσαν, τα τρία τελευταία χρόνια, τα έκαναν μεν, δεν… τα πίστευαν δε! (Ωραία δικαιολογία, η καμπούρα του Έλληνα, το ξέρει…).
Τώρα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, θα… επανορθώσουν και ελπίζουν, ο λαός να τους… τιμήσει δεόντως!
Οι άλλοι, υποψήφιοι κυβερνήτες, έχουν… λυσσάξει, βλέποντάς τα, όλα μαύρα και πως, μόνο με αυτούς ο λαός θα δει άσπρη μέρα! (Θα σας… καμαρώσουμε και σας, στην εξουσία, σύντομα…).
Αλλά και για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, σε όλη τη χώρα, ξεκίνησε δειλά – δειλά το παιχνίδι. (Μόνο για τις Ευρωεκλογές δεν ακούγεται τίποτε και ο… Ζαγοράκης καλά περνάει!).
Στην περιοχή μας, αρκετά… καφενεία, έχουν «βγάλει» τον Δήμαρχο, αλλά και τον Περιφερειάρχη! (Οι «μπλε» τους δικούς τους, οι πράσινοι και οι ροζ, τους δικούς τους, αλλά έχει δρόμο ακόμη…).
Στις μεγάλες συζητήσεις για τα πρόσωπα και τις επιδόσεις τους, υπάρχουν χαοτικές διαφορές, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Η μάχη των καφενείων, καλά κρατεί… Άλλοι επιχειρηματολογούν υπέρ του Περιφερειάρχη, άλλοι ασκούν κριτική στους Δημάρχους, άλλοι «πυροβολούν» την κυβέρνηση, που τους φτωχοποίησε και τους ταπείνωσε…
Και μέσα στο γενικό αλαλούμ, της πανσπερμίας των απόψεων, για πρόσωπα και πολιτικές, παρεμβαίνει και ένας θαμώνας – μετανάστης, που τρώει κάποια χρόνια ψωμί στη χώρα μας, με… μαύρη εργασία! Τους είπε: «Μη μαλώνετε, ηρεμήστε. Εγώ, που είμαι… αντικειμενικό, θα σας πω… αποτελέσματα! …Αλέκο κερδίζει, Αλέξης χάνει! Καφετζή, βάλε ένα… τσίπουρο και μετά θα πω… για Δήμαρχο!».
Υ.Γ.: Ο ίδιος δήλωσε, πως περιμένει… εκλογικό βιβλιάριο!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.