ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ: Όταν ο σκοταδισμός βαδίζει «χέρι- χέρι» με τη σκοπιμότητα

on .

«Χέρι- χέρι» πάει ο σκοταδισμός με την σκοπιμότητα  στο ζήτημα των ερευνών για υδρογονάνθρακες  στην Ήπειρο.
 Η σκοπιμότητα –μέρους τουλάχιστον των αντιδράσεων-  επιβεβαιώνεται από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχουν αναλάβει στις κινητοποιήσεις κόμματα και οργανώσεις αριστερής πολιτικής κατεύθυνσης, επιχειρώντας να «κεφαλαιοποιήσουν» κομματικά οφέλη, προσεταιριζόμενους  εκείνους που το «στρίβουν» από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Ο «σκοταδισμός» προκύπτει από την άρνηση που επιδεικνύεται από τους… ειδήμονες κατά των υδρογονανθράκων, όχι για την εξόρυξη- που είναι ζήτημα που θα συζητηθεί, μόνο εάν και εφόσον εντοπιστούν αξιοποιήσιμα κοιτάσματα- αλλά για αυτή καθ΄ εαυτή την έρευνα,  ώστε  να γνωρίζουμε τι τέλος πάντων κρύβει το υπέδαφος της Ηπείρου.
Όλα αυτά είναι «ενδεδυμένα» με μια άνευ προηγουμένου κινδυνολογία,  παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνουν διακεκριμένοι επιστήμονες και την κατάρριψη ένα προς ένα των ισχυρισμών τους.
Όσο όμως ασθενεί η επιχειρηματολογία τους, τόσο εντείνεται η  επιθετικότητά τους.  Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να συνδέσουν τους υδρογονάνθρακες ακόμη και με υποτιθέμενη μόλυνση που θα υποστούν τα μανιτάρια (!), ενσπείροντας φόβους στους κατοίκους των ορεινών περιοχών, όπως συνέβη και στην εκδήλωση των Μανιταρόφιλων που έγινε στα Άνω Πεδινά!
Προκαλεί μάλιστα εντύπωση για άλλη μια φορά το γεγονός ότι στην εν λόγω εκδήλωση παρευρίσκονταν και ο  Γιαννιώτης σύμβουλος του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, που  αν και καταψήφισε το νόμο για τις έρευνες, παραμένει στην Κυβέρνηση συνεχίζοντας τους λεονταρισμούς και το ανέξοδο «αντάρτικο» με εκφραστή στην Ήπειρο τον σύμβουλό του. Αυτά τα λίγα για σήμερα, έως ότου  κάποιοι ανυποψίαστοι, παρασυρμένοι από την κινδυνολογία περί μόλυνσης της Ηπειρωτικής φύσης από τα πετρέλαια της, αντιληφθούν τις πραγματικές προθέσεις των όψιμων … περιβαλλοντολόγων…