Διαλέγοντας θεματική επικαιρότητα…

on .

- Πλούσια η θεματική επικαιρότητα μετά το Πάσχα, και προβλέπεται πλουσιότερη, καθώς ανεβαίνει και η θερμοκρασία του καλοκαιριού, με απρόβλεπτο πολιτικό καύσωνα να περιμένουμε στις 20 Αυγούστου! Και αυτόματα έρχεται στη σκέψη του μέτοικου εκείνο που είπε ο Αλέξης στο πρίγκιπα Κάρολο (αριστερο-βασιλικές αναμνήσεις), για το ορόσημο των ελπίδων, στις σχέσεις με την Μεγάλη Βρετανία! Όχι βέβαια για κάτι σημαντικό με τη Βρετανία, αφού έχουμε ήδη το σημαντικότερο, με την είδηση που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες, ότι οι «Έλληνες της κρίσης», που μετοίκησαν, και δουλεύουν ή σπουδάζουν στη Αγγλία  στα τελευταία μνημονιακά χρόνια, έφθασαν τις 85.000! Μια μεγάλη ακόμη ομογενειακή αποικία!
- Άλλα είναι τα νέα ορόσημα που προέκυψαν στην πρώτη φορά Αριστερά μας. Χαμός γίνεται στην Ιταλία με την ακυβερνησία, και τον εκεί επιχειρούμενο συνεταιρισμό Αριστεράς και της Ακροδεξιάς  της Λέγκας του Βορρά. Και τώρα, τι γίνεται με εκείνο το μέτωπο του Νότου που έχτιζε ο Τσίπρας, για να τρομάξει τους Ευρωπαίους του Βορρά; Και να μη πούμε, τι να γίνεται εκείνο το παλικάρι της Ιταλίας, ο Ματέο Ρέντζι που σταυροφιλιοταν με τον Αλέξη, και του χάρισε και μία ωραία ιταλική γραβάτα για το τέλος του Μνημονίου! Αυτό το ορόσημο του Αλέξη του πήγε στράφι. Του έμεινε η γραβάτα. Θα την φορέσει άραγε στις 20 Αυγούστου;
- Αλλά, και το άλλο ορόσημο που είχε σχεδιάσει ο Τσίπρας με πολλά, και εκεί και στην Αθήνα, σταυροφιλήματα με τον Ιγκλέσια των Podemos, τον κρυπτοκαπιταλίστα φίλο του, Ιγκλέσια, που αγόρασε βίλα μετά πισίνας, για την οποία συμφώνησαν και όλοι οι σύντροφοι! Τα παιδιά του λαού θέλουν καλοπέραση! Καλοτρώνε δεξιά και κοιμούνται ήσυχα Αριστερά. Κάτι που εφαρμόζει και ο Σύριζα, σαν εκείνο με τους εκατομμυριούχους υπουργούς του, που ήθελαν μαζί με την βίλα σε νησί μετά πισίνας, και το εξωκοινοβουλευτικό ενοίκιο για διαμέρισμα στο Κολονάκι! Μια άλλη έκδοση του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς. Η Τακτική των Σοβιέτ με την νομενκλατούρα και τις Ντάτσιες, ξαναζεί στα κόκκινα χωρίς να... κοκκινίζουν! Θαυμάστε τους.
- Να σταθούμε και λίγο στην τοπική μας θεματική επικαιρότητα. Μετρούμε συνέχεια και νέες επιτυχίες μαθητών των σχολείων μας, και με κατακτήσεις και άλλων τίτλων Αριστείας. Τα Γιάννενα, τα πρώτα στα Γράμματα, συνεχίζουν την παλιά παράδοση, και οι μαθητές με τη βοήθεια των καθηγητών τους ακυρώνουν στην πράξη την άποψη των κυβερνητικών παραγόντων, ότι η Αριστεία είναι Ρετσινιά και Χολέρα! Και δεν μπορεί να καταλάβει κανείς, τι νόημα έχουν τα συγχαρητήρια (!) της υφυπουργού μας στα παιδιά που αριστεύουν, αφού η ιδεολογία της Αριστεράς μας έτσι έχει χαρακτηρίσει την Αριστεία. Υποκρισία ή ιδεολογική ήττα;
- Ε, σε αυτή, την έτσι τοπική κυβερνητική πολιτική συμπεριφορά, είδαμε και μια ανακοίνωση πολιτικού γραφείου ότι βουλευτής μας έκανε ερώτηση-πρόταση στη Βουλή για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών!
- Ένα άλλο και αυτό Ορόσημο της Αριστεράς στην πόλη μας, που γιορτάζει αυτές τις Αριστερές μέρες, τα 50 χρόνια του 1968, της εξέγερσης του Μάη στο Παρίσι. Η οποία είχε τότε κυρίαρχα συνθήματα το «απαγορεύεται το απαγορεύεται» και ιδίως το «κάνε έρωτα και όχι πόλεμο». Γνωστές από παλιά αυτές οι υπερεκκρίσεις των εσωτερικών αδένων! Πρόσθεσαν εμβόλιμα και τη κάναβη ιατρική και ψυχαγωγική.
- Μετά το περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα, συνέχεια έχουνε ανακοινώσεις  ειδικών της διανόησης και της προόδου, για την ανάπτυξη της περιοχής, και όλοι μιλάνε για την άμεση και επείγουσα μελέτη ενός «Στρατηγικού σχεδιασμού». Γέμισε ο Σύριζα από στρατηγούς της ανάπτυξης, με μια νέα ιδέα για την δημιουργία «Ομάδων Συνεργασίας Παραγωγών»! Είναι μια άλλοτροπικη μορφή της Σοβιετικής Κοπερατίβας, ή Κολεκτίβας, κάτι σαν τα Κιμπούτς του Ισραήλ, που τώρα έχουν μετατραπεί και έγιναν καπιταλιστικές εταιρείες!
- Και οι θιασώτες του στρατηγικού σχεδιασμού, ονειρεύονται τις θέσεις των κομισάριων και πολιτικών υπεύθυνων, και των λουφέδων της νομενκλατούρας, μετά ντάτσιας. Γι’ αυτό και στο Μαξίμου λένε πως, «σχεδιάζει στρατηγικά» να κάνει απογραφή κινητής και ακίνητης περιουσίας και έργων τέχνης, για μια άλλη στρατηγική οικονομικής διαχείρισης!
- Λυπηρά ήταν τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, με τα επεισόδια και τη βία εις βάρος του Δήμαρχου της συμπρωτεύουσας. Και είναι πράγματι αξιοθαύμαστο, το γεγονός ότι η Αστυνομία κατάφερε μέσα σε λίγες, ελάχιστες, μέρες, να ταυτοποιήσει του υπαίτιους των γεγονότων, και τον εντοπισμό τους. Αυτό το δείγμα δουλειάς των ανδρών της Αστυνομίας  επισύρει ακόμη τον θαυμασμό του λαού στα όργανα της Αστυνομίας, και αποτελούν μια εγγύηση ότι οι πολίτες καλώς δημοσκοπικά τους εμπιστεύονται και τους τοποθετούν στις πρώτες θέσεις στην αξιολόγηση των κρατικών υπηρεσιών. Αν είχαν και ανάλογη επιτυχία και στις περιπτώσεις του Ρουβίκωνα και των αναρχικών γύρω από το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια, θα είχαν μεγαλύτερους δείκτες στις δημοσκοπήσεις.
- Για όσα ακούστηκαν για τα «μωρά που μπουσουλούν», με την δεξιοτεχνία της βαριοπούλας, και κάνουν όσα κάνουν έτσι, με την ανοχή της πολιτείας, η ιστορία έχει καταγράψει και πολλές άλλες, προ της πρώτης φοράς Αριστεράς, αριστερές γενεές τέτοιων «μωρών», που στην ενηλικίωσή τους έγραψαν πολλές μαύρες σελίδες αριστερής ιστορίας,  και άφησαν πολλές μαυροφορεμένες  γυναίκες και ορφανά παιδιά. Οι πιονέρηδες και τα δεκαπενταμελή, εξέθρεψαν πολλές τέτοιες συλλογικότητες.
- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…

ο  μέτοικος