Ποιος μπορεί να βασιστεί πάνω τους;

on .

• Ακόμη κι αν δεχθεί κανείς ότι οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις έχουν την αυτοτέλειά τους, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στην περίπτωση της κοινής εκδήλωσης για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των περιφερειακών παρατάξεων, «Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών», εκείνο που υπέστη πολιτική ήττα σε τοπικό επίπεδο είναι το «Κίνημα Αλλαγής».
Και τούτο διότι την πρωτοβουλία της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» έσπευσε να «καπελώσει» άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ, ορίζοντας κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για να μιλήσουν για τον «Κλεισθένη1»,  (όλα τους  θιασώτες της απλής αναλογικής), η δε «Συμμαχία Ηπειρωτών» μετατράπηκε σε απλό θεατή, εμφανιζόμενη μάλιστα έτοιμη να υποκύψει στο «φλερτ» προεκλογικής σύμπραξης, την οποία επιδιώκει η διαλυόμενη κυβερνητική παράταξη, που ψάχνει εναγωνίως «δεκανίκια» δεξιά και αριστερά.
Χθες το Κίνημα Αλλαγής έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από την εκδήλωση (αναλυτικά η ανακοίνωση στη σελίδα 12) επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις του, τασσόμενο και κατά της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά της αλλαγής του εκλογικού νομού, την οποία υποστήριξε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η κινούμενη στο χώρο της «Συμμαχία Ηπειρωτών»!
Ακόμη και αν οι κινήσεις και οι θέσεις της, που διατυπώνονται το τελευταίο διάστημα  «χρεώνονται» κυρίως στον επικεφαλής της κ. Ζάψα, δεν παύει οι εντυπώσεις που προκαλούνται να αφορούν ολόκληρη την παράταξή του και κυρίως τους πολιτικούς φορείς που την στήριξαν προεκλογικά και οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους  έχουν ενταχθεί στο «Κίνημα Αλλαγής».
Όταν σε ένα τέτοιο πολιτικό ζήτημα πρώτης γραμμής, δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, όταν η κάθε «συνιστώσα» ή και φορέας τραβά το δρόμο του, πως είναι δυνατόν   να συγκροτήσουν αξιόπιστη πολιτική δύναμη και να στηριχθεί πάνω της η επόμενη κυβέρνηση;