Κληρονομιές επικαιρότητας…

on .

- Κάποτε θα φύγει και ο ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, μαζί και οι Συριζανέλληνες,  όπως έφυγαν και πολλοί άλλοι, και όπως εκείνοι άφησαν κάποια κληρονομιά, έτσι και αυτοί θα αφήσουν τη δική τους κληρονομιά.
- Κάτω από την μετώπη «Για Πρώτη Φορά», θα μείνουν πολλά αριστερά τζοβαϊρικά, με αρώματα, «χωρίς γραβάτα»  και με  «πουκάμισα έξω», σαν… ζήτουλες στα παγκόσμια δημόσια φόρα, και με πολλά «γαλλικά» στη    Βουλή των Ελλήνων.
-  Επιγραμματικά, αντιπροσωπευτικά, και «κατ΄ οικονομίαν», παράγωγο των πολλών αριστερών και ασύμπτωτων οικονομικών εγκεφάλων, οι οποίοι απέκτησαν τίτλους «οικονομολόγων»  μέσα στο καταγγελλόμενο  «φαύλο» και «διεφθαρμένο»  περιβάλλον, θα  αποθηκευτούν στη βίβλο της αριστεράς διάνοιας και διανόησης, λίγες περιπτώσεις που είναι ακόμη νωπές και όζουν αριστεροσύνης  και βαθειάς και απύθμενης ιδεολογικής ασυναρτησίας.
- Και όπως  έλεγαν παλιά σε παρουσίαση της τελευταίας επικαιρότητας ως  είδηση «επί του πιεστηρίου», ας γίνει η αρχή  με το τελευταίο εκβάν, την επίσκεψη του ξεγραβάτωτου Τσίπρα, σε προσφυγοκρατούμενα νησιά του Αρχιπελάγους μας του Αιγαίου. Για πρώτη φορά, και αυτή «Αριστερά», Έλληνας κυβερνήτης κυκλοφόρησε φρουρούμενος από ένα ολόκληρο Τάγμα πάνοπλων, ασπιδοφόρων, αστυνομικών, σε μια νεκρωμένη αγορά.
- Και χωρίς τον φόβο να χαρακτηριστεί κάποιος με τη ρετσινιά του βασιλικού, είναι μια ευκαιρία να ανασυρθεί μια παλιά είδηση, τοπική μάλιστα, για τότε που όταν η Φρειδερίκη ψάρευε πέστροφες στο Βοϊδομάτη, και τη συνόδευε ένα απλός αστυνόμος και άοπλος.
- Μια και έγινε πλέον, πρόωρα, επικοινωνιακό απολίθωμα, το επιγραμματικό σύνθημα επίδειξης κάποιας δράσης:  «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», τώρα είναι καιρός να μπεί στη Βίβλο η τελευταία εφαρμογή  με την συντρόφισσα Μπέτη να εντάσσεται στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μας! Έγινε πράξη! Δεν μένει παρά να μοιραστεί με το διαδίκτυο η αυθεντική αυτή Αριστερή είδηση στους 400.000  Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν σε ξένους τόπους, και ιδιαίτερα στους πτυχιούχους του Πολυτεχνείου.
- Ομολογημένη πλέον είναι, μάλιστα σαν ιατρική  αυτογνωμάτευση, η ιδεολογική ίωση και βαριά παθογένεια, της αυταπάτης, την οποία τελευταία, επιστράτευσαν  στρατευμένο κεκράκτη, να τη δικαιολογήσει, σαν ελαφράς μορφής «ιδεολογική τοξίνωση», κάτι που θυμίζει κατάλοιπο αυτοκριτικής σε ολομέλεια σταλινικής μεθοδολογίας.
- Τελευταία, προσδιορίστηκε  και η νεώτερη μετεξέλιξη της έννοιας της «Λαϊκής Δημοκρατίας», την οποία γνώρισε οδυνηρά ο τόπος σαν «Λαοκρατία»,  και ήταν αυτή που με την πίεση του αριστερού όχλου στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα με την απελευθέρωση, ανάγκασαν τον Γεώργιο Παπανδρέου να αναφωνήσει εκείνο το  «Πιστεύομεν και στη Λαοκρατία», για να ξεκινήσει σε λίγο ο «Κόκκινος Δεκέμβρης». Η τελευταία μετεξέλιξή της καταγράφεται στην Βίβλο της Πρώτης φοράς Αριστερά ως «Μπαχαλοκρατία». Πέρασε βέβαια και μια ενδιάμεση παραλλαγή  ως επιπόλαιος, και ακίνδυνος «ακτιβισμός», για να τον σφετεριστεί η νεοφανής τάξη, ή γρούπα, ή συλλογικότητα  του «Ρουβίκωνα».
- Μια από τις σημαντικότερες κληρονομιές της «πρώτης φοράς Αριστερά», η οποία θεωρήθηκε ένα μεγάλο κεφάλαιο της Βίβλου, είναι το ιερό ευαγγέλιο του Σύριζα  με το «Ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς». Πάει πολύς καιρός που δεν ξανακούστηκε αυτό το σύνθημα με το χρυσό διάδημα της πάσης Αριστεράς. Για την περίπτωση, και επιβεβαίωση της αριστερής χρυσοφιλίας, για χρυσές λίρες και χρυσά τζοβαϊρικά ψάχνουν κάποιοι άλλοι αριστεροί στο κρυσφήγετα του Γράμμου, ενώ παραδόξως συνεχίζει να παράγεται χρυσός στις Σκουριές, που γύρισαν γρήγορα από τα  «Τσακίδια», που τις έστελνε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Καρανίκας.
- Το «Ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», έσβησε με την αποκάλυψη της χορήγησης επιδόματος κατοικίας, σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, αλλά δεν  απαλείφτηκε ο ψόγος με την αποπομπή των εκατομμυριούχων υπουργών τους.
- Εκτός από τα  «τσακίδια» του Καρανίκα, και νέες εμβληματικές λέξεις καταγράφονται στη Βίβλο της κληρονομιάς των «Συριζανελλήνων»  που μπήκαν στην ιστορία της «πρώτης φοράς Αριστεράς»!
- Αλησμόνητο είναι, και συνεχίζει να ισχύει, το «capital control», και οι ουρές αποτελούν μια οδυνηρή ανάμνηση, και ένα μέτρο μιας ασύνετης Αριστερής οικονομικής  πολιτικής.
- Στη Βίβλο της Αριστεράς, είναι μια μαύρη σελίδα. Κοντά και η 6η Ιουλίου 2015, που το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ σε μια νύχτα, με δηλωμένη, καθυστερημένα βέβαια,  την νυκτωδία των οργισμένων(!) κλαυθμών και οδυρμών της συντρόφισσας Μπέτης, να γίνουν τελικά  και μια Αριστερή επέτειος, που αναζητάει ένα μνημείο  όπου να αποθέτουν οι Μαινάδες της Αριστεράς, τις δακρυδόχους, μιας ιδεολογικής κατάρρευσης.
- Μερικά σύντομα Αριστερά επιγράμματα μπήκαν ήδη στη Βίβλο της Αριστεράς, και όποιος έχει όρεξη ας συμπληρώσει τον κατάλογο: η κωλοτούμπα και διεθνώς kolotuba, η δίκαιη ανάπτυξη,  στα τέσσερα-στα τέσσερα,  η σαρανταποδαρούσα, η ρετσινιά της Αριστείας,  η χολέρα της Αριστείας, η ταξική πάλη, τα γεμιστά, μια στραβή ήταν, η καθαρή έξοδος, η ανάπτυξη έρχεται, το κίνημα δεν πληρώνω, οι πρόσφυγες που λιάζονται, τα fake news, και άλλα μιας μεγάλης συλλογής twitter.
- Να κλείσει η λίστα (ξεχνιούνται οι λίστες;), με τη ιστορική ελαφρότητα της «υποναυάρχου» Μπουμπουλίνας!
- Η Μπουμπουλίνα  τιμάται ως καπετάνισσα, και αυτό φτάνει. Και σήμερα κάποιοι καπετάνιοι μας ταξιδεύουν τη δόξα της Ελλάδας στα πέλαγα και στους ωκεανούς.
- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…   
ο  μέτοικος