Ένας… Μάριο, θα μας σώσει!

on .

Κι εκεί που ο Ελληνικός λαός είχε αρχίσει τις πρώτες προετοιμασίες (κρασιά, σούβλες, κοκορέτσια) για να γιορτάσει τον Αύγουστο την ηρωική έξοδο από τα μνημόνια, κυκλοφόρησε η φήμη για εξάμηνη παράταση των μνημονίων! (Βάλτε τα… σφαχτά στην κατάψυξη, ποιος γιορτάζει μες στο καταχείμωνο ρε γαμώτο!).
Δεν είναι όμως βέβαιο πως θα υπάρξει παράταση. (Εδώ, είχε σίγουρη την παράταση η Γιουβέντους, στον αγώνα με τη Ρεάλ, όπου διέπρεψε ο Μάριο Μάντζουτσικ, αλλά τελικά είχε άλλη άποψη ο Άγγλος… αρχι-διαιτητής!).
Γενικά, κυκλοφορούν φήμες που αιωρούνται… Και ο Έλληνας, περιμένει τη σωτηρία από ένα… Μάριο!
Ο Έλληνας φίλαθλος περιμένει τη μεταγραφή του σούπερ – Μάριο της Γιουβέντους σε Ελληνική ομάδα, για να δούμε και λίγο ποδόσφαιρο! (Ξεχάστε το!).
Ο Έλληνας επιχειρηματίας κρέμεται από… τα χείλη του Ευρωπαίου Τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, μπας και ανοίξει καμία κάνουλα, γιατί η ελληνική αγορά στέγνωσε από ρευστό!
Η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τον Πορτογάλο Ευρωπαίο ηγέτη Μάριο Σεντένο, μήπως και του… ξεφύγει καμιά λέξη για το ελληνικό χρέος!
Όμως, η λύση των προβλημάτων μας βρίσκεται σε έναν άλλο… Μάριο, Ελληνικής καταγωγής! Αυτός ο Μάριος βρίσκεται στους οφεινούς όγκους των Τζουμέρκων! Εκεί έχει ένα μεγάλο κοπάδι αιγοπροβάτων, με ικανοποιητική απόδοση σε γάλα και κρέας!
Σε αυτόν τον Μάριο εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, για να μας βγάλει από τα αδιέξοδα! Οι άλλοι… Μάριοι, λένε Άρες… Μάρες, Κουκουνάρες!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.