Παρακμή!..

on .

-  Του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΑΛΛΑ

Όταν αυτοί που ρυπαίνουν δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ή βεβηλώνουν μνημεία δεν τιμωρούνται με τον Ν. 4000 περί τεντιμποϊσμού αλλά αναγορεύονται σε νεολαία που προβληματίζεται και αντιδρά έτσι για να εκφραστεί κατά της καπιταλιστικής κοινωνίας.
Όταν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο πυρπολείται από τα γνωστά «προοδευτικά» καθάρματα και η Πρυτανεία δεν τολμάει να επιτρέψει την επέμβαση της πυροσβεστικής για να μην καταλυθεί το πανεπιστημιακό άσυλο.
•  Όταν τα Εξάρχεια έχουν καταλειφθεί από τους αναρχικούς και τους εμπόρους ναρκωτικών και το κράτος και οι πολίτες το θεωρούν πλέον ως «κεκτημένο δικαίωμα» των ανόμων.
• Όταν η εμπορία και η χρήση ναρκωτικών διεξάγεται ελεύθερα μπροστά από την Νομική Σχολή, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και την Ακαδημία Αθηνών υπό τα αδιάφορα βλέμματα  πολιτών και Αστυνομίας.
• Όταν το κράτος θεωρεί ως «δημοκρατικό δικαίωμα» τη δράση του κινήματος «δεν πληρώνω» και ανέχεται –χωρίς συνέπειες για τους ενόχους– το σπάσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων  του Μετρό και τον ξυλοδαρμό των ελεγκτών εισιτηρίων.
• Όταν το ίδιο το κράτος, τα ΜΜΕ και πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών δεν χαρακτηρίζει ως «αλήτες και εγκληματίες» αυτούς που καίνε καθημερινά την Αθήνα και καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, αλλά τους αποκαλεί –και με μικρή δόση θαυμασμού μάλιστα– «νεαρά άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου».
• Όταν οι εγκληματικές δράσεις που οδηγούν σε δολοφονίες σαν αυτή της «Μάρφιν» χαρακτηρίζονται ως δημοκρατικοί αγώνες που προβοκάρονται… από πράκτορες της ασφάλειας.
• Όταν ορισμένα μεμονωμένα άτομα προσπαθούν να επιβάλουν την άποψή τους εις βάρος της εφαρμογής των νόμων ή της λειτουργίας του ιδίου του κράτους  (όπως, παραδείγματος χάριν, οι συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών ή της μεταφοράς ενός υπόδικου για δολοφονική απόπειρα από την μία φυλακή στην άλλη) και το κράτος υποκύπτει…
Τότε δεν πρέπει να εκπλήττει κανέναν η αλαζονική συμπεριφορά του οπλοφορούντος Σαββίδη και η εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο. Και μην παραξενευτείτε εάν  ανακηρυχθεί και αυτός –τουλάχιστον από ειδικές κοινωνικές ομάδες της πατρίδας μας- σε «νεαρό άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου» ή σε «εθνικό ήρωα της Μακεδονίας κατά του κράτους των Αθηνών»! Κατά τα άλλα, ο Θεός να μας φυλάει!