Αιδώς βουλευτές!

on .

Συχνά πολλοί πολίτες αναρωτιούμαστε γιατί βουλευτές κυβερνητικοί δεν παραιτούνται μπροστά στα όσα συμβαίνουν σε βάρος του λαού εξαιτίας της κυβερνητικής ανεπάρκειας. Ίσως το κήρυγμα της κυβέρνησης για «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» να έπιανε τόπο, αφού για χρόνια μακριά από την εξουσία είχε το αναμάρτητο. Άλλωστε «η αρχή δείκνυσι τον άνδρα», όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας.
Γι’ αυτό και πρέπει να ευχαριστούμε τους βουλευτές του Τσίπρα και του Καμμένου, με τη στάση τους στη συζήτηση της Βουλής για τη Novartis και στο θέμα της «παραίτησης» των δύο Υπουργών. Δεν τους έμεινε ούτε φύλλο συκής για να καλύψουν την υποκρισία και την ιδιοτέλειά τους. Παραιτήθηκαν δύο Υπουργοί, γιατί με φωτογραφική διάταξη ελάμβαναν επίδομα ενοικίου χίλια ευρώ και δεν υπήρξε από τους συναδέλφους ούτε μια καθαρή και σκληρή καταδίκη. Αν και εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε οι λεγόμενοι Αριστεροί να είχαν ήδη παραδώσει την καρέκλα, επικαλούμενοι ζήτημα αξιοπρέπειας και κοινωνικής ευαισθησίας.
Και όμως επιχειρούν και αυτό το «ηθικό έγκλημα» να το υποβαθμίσουν και να το αποδώσουν και στην ψήφιση από τα άλλα κόμματα. Μόνο που δεν θυμούνται ότι η συγκεκριμένη διάταξη πέρασε στα μουλωχτά μέσα στις χιλιάδες σελίδες του τρίτου Μνημονίου. Και για την ιστορία γνωρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ψήφισαν τα άλλα κόμματα το δικό τους Μνημόνιο, αφού βάφτισαν σε τρεις μέρες το ΟΧΙ του λαού σε ΝΑΙ, μόνο και μόνο για να μην βρεθεί η χώρα στα Βαρουφάκεια τάρταρα! Άρα το όλο περιεχόμενο είναι σύλληψη και έργο αποκλειστικά του Τσίπρα και του Καμμένου.
Και πέραν αυτών, δεν ενοχλούνται οι κυβερνητικοί όταν αποκαλύπτεται ότι ψήφισαν νόμο για να παίρνουν επίδομα χίλια ευρώ ως ενοίκιο οι πλουσιότεροι πολιτικοί της Ελλάδας; Δεν έχουν ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας να ευνοούν τους πλουσιότερους συναδέλφους τους τη στιγμή που με το ίδιο νομοθετικό κείμενο στερούσαν από το λαό και το γάλα των παιδιών του;
Μήπως θάπρεπε να τους καταγγείλουν ως καταχραστές και να τους ξαναστείλουν στην Αμερική και μάλιστα νύχτα; Αλλά σιωπούν, γιατί πάνω από όλα δεν είναι η προστασία των φτωχών και η εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών της κοινωνίας. Χρόνο θέλουν να κερδίζουν για την καρέκλα και άρα κάθε μέσο για τον σκοπό αυτό είναι θεμιτό και χρήσιμο. Και σαν να μην φτάνει αυτή η υποκρισία τους επιχειρούν με κείμενα Συμβούλου του Πρωθυπουργού να μας θυμίζουν ότι είναι τα παιδιά των ηττημένων του Εμφυλίου Πολέμου (1946-49)! Η ιεροσυλία τους και ο τυχοδιωκτισμός έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Προσβάλλουν τη μνήμη όλων εκείνων που μπλέχτηκαν στον Εμφύλιο και κόβουν την ιστορία στα μέτρα τους.
Ίσως δεν τους συμφέρει να αναρωτηθούν τι σχέση έχουν οι πλούσιοι Υπουργοί, οι αχαρτογράφητοι Σύμβουλοι και οι ανεπάγγελτοι βουλευτές με τους αγωνιστές της κάθε μορφής αντίστασης. Πρόκειται για προσβολή ανθρώπων, ιδεών και αξιών που θεμελιώνουν τη δημοκρατία και δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στον αγώνα της νεοελληνικής κοινωνίας.
Επιτέλους, ας σταματήσουν οι κυβερνητικοί να μιλάνε για ηθικό πλεονέκτημα της «Αριστεράς», αφού όλοι τους λειτουργούν και συμπεριφέρονται ως υπηρέτες αλλοτρίων συμφερόντων με αντάλλαγμα την παραμονή τους στην εξουσία. Είναι πρόθυμοι να υποκύψουν και να προσκυνήσουν τους ξένους χωρίς να διστάζουν να παραβιάσουν ακόμα και αξιακές αρχές που στηρίζουν τα εθνικά μας ζητήματα. Κανείς τους δεν αντιδρά στα σχεδόν τετελεσμένα με τους Σκοπιανούς, στο μεγαλοϊδεατισμό της Αλβανίας και στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν.
Αλλά δυστυχώς για τον λαό και για τη χώρα εξέλιπε και από τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης το πάθος και το αγωνιστικό φρόνημα. Οφείλουν να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες και να μας δείξουν συγκεκριμένους τρόπους αντίδρασης στα κυβερνητικά «κατορθώματα». Γιατί δεν αρκεί μόνο στα κανάλια η αντίδραση. Θα πρέπει να βοηθήσουν τον κόσμο να απαλλαγεί από μικροκομματικά σύνδρομα και να διαμορφώσει στάση κοινωνική, όπως στο παρελθόν έδειξαν πολλές φορές οι πρόγονοί μας.
Αν όμως συνεχιστεί αυτός ο ηθικός ξεπεσμός και η ιδιοτέλεια των αντιπροσώπων μας, τότε δικαιούμαστε να πούμε: «αιδώς βουλευτές». Όσο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ας τους θυμίσει κάποιος την προτροπή των αρχαίων προγόνων μας: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν».

ΧΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ