Η ευημερία των αριθμών…

on .

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

• Μετά τα «δεινοπαθήματα» των Ελλήνων, τα τελευταία οχτώ χρόνια, μετά… τα συγχαρητήρια όλων των Ευρωπαίων δανειστών, για την… επίκυψη του Ελληνικού λαού, την εξαιρετική, σε μέγεθος και διάρκεια, έρχονται διάφοροι οικονομικοί – κυβερνητικοί κύκλοι, να μας πούνε, πως τα πράγματα, βελτιώθηκαν αισθητά στην Ελλάδα και πως η ανεργία στη χώρα μας, πήρε την κατιούσα! Και αυτοί… οι στατιστικολόγοι, δεν έχουν το Θεό τους! Ξεπερνάνε σε κόλπα, ακόμη και τους ταχυδακτυλουργούς της Ομόνοιας… Μειώθηκε, λένε, αισθητά η ανεργία, στις ηλικίες 15-24 και αυξήθηκε λίγο στις υπόλοιπες!
Αφήστε στην άκρη, τα τρικ και μιλήστε ξεκάθαρα. Η πραγματική ανεργία, πρέπει να καταγράφεται στις ηλικίες 25-55. Αυτή η τριακονταετία, είναι η παραγωγική και δημιουργική, για τον άνθρωπο! Ο 15χρονος, πρέπει να βρίσκεται στο σχολείο, ο 20χρονος στο πανεπιστήμιο! Κι αφήστε, που σας έπιασε ο πόνος, για τον άνεργο 15χρονο! Αλλά αυτά, είναι όλα, αλχημείες, για… ωραιοποίηση της άσχημης κατάστασης!
Πριν μας πουν όμως, όλα αυτά τα καλά νέα… ξεχνούν να επισημάνουν πως:
- Οι νέοι μισθοί των εργαζομένων, γκρεμοτσακίστηκαν και βρέθηκαν κάτω από το μισό, της προηγούμενης δεκαετίας! (Το ίδιο και οι συντάξεις!).
- Το περίφημο δημόσιο χρέος, αντί να μειωθεί, απέκτησε πρόθεση και… έγινε υπερχρέος!
- Δανειστήκαμε στα χρόνια της κρίσης, εκατοντάδες δισ., από την Ευρώπη και το Δ.Ν.Τ.!
- Αλήθεια, τι έγιναν όλα αυτά τα λεφτά;
-ο χρέος μεγάλωσε, οι φόροι των Ελλήνων, στα ύψη, οι μισθοί τους, στα τάρταρα!
Τι είδους «σωτηρία», ήταν αυτή από τους δανειστές μας; (Μία… μικρή παράλειψη: Με αυτή την πολιτική των Ευρωπαίων, σώσαμε τις τράπεζές τους! Κάτι είναι κι αυτό…).
Ο μεγάλος στόχος των δανειστών μας, επετεύχθη: Προσγείωσαν την Ελλάδα, στην… Βαλκανική πραγματικότητα!
Και με όλα αυτά, χάσαμε και… την ανάπτυξη! Αλλά και η ανεργία, καθισμένη στο θρόνο της!
Έτσι, η νέα γενιά, κυρίως, βρίσκεται υπό διωγμόν! Με 300 ευρώ μηνιάτικο, μπορεί να επιβιώσει; Γι’ αυτό, πήρε… των ομματιών της! Και αφήνει εδώ τους στατιστικολόγους, να λένε πως οι… αριθμοί ευημερούν!
Αλλά, με τέτοιες δηλώσεις, θα… αναγκάσουν τους άνεργους Έλληνες, να… ενεργοποιήσουν τους σιελογόνους αδένες και να τους βλέπουν… σαν γραμματόσημα! Κι ας απαγορεύεται… το πτύειν!

Υστερόγραφο, εκτός… θέματος και εκτός… τσέπης! Η κ. Λαγκάρντ, δήλωσε από το Νταβός, πως οι συντάξεις των Ελλήνων, βρίσκονται πολύ ψηλά! Τώρα, πώς γίνεται ο Έλληνας, να ψάχνει στις τσέπες του, να βρει… λίγα ψιλά, ένας Θεός ξέρει…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.