Να καταργηθεί…

on .

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς… μέγας οικονομολόγος, για να αντιληφθεί, αυτό το παράδοξο, που συμβαίνει στην οικονομία της χώρας μας. Ιδού η παραδοξότητα: Ενώ οι αποδοχές των εργαζομένων, στην Ελλάδα, βαίνουν συνεχώς μειούμενες, οι εισφορές και η εν γένει φορολογία τους, τραβάει την ανηφόρα! Τέτοια ανηφόρα, που ο φορολογούμενος… ασθμαίνει επικίνδυνα, σ’ αυτή τη δύσβατη πορεία, εκστομίζοντας, πολλές φορές, τη φράση της γείτονος: Αϊ σιχτίρ!
Ακούει ο λαός κυβερνητικά στελέχη και εν μέρει μπορεί να συμφωνεί. Λένε:
-Ναι οι προηγούμενοι, δανείστηκαν υπερβολικά, κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα, βόλεψαν ημετέρους με… ήτα και γι’ αυτό υπέστησαν την ήττα! Ναι, αυτοί μας έφεραν στην άκρη του γκρεμού… Αλλά και εσείς… επιχειρείτε, να μας σπρώξετε στο κενό;
Πόσα να αντέξει αυτή η καμπούρα της μεσαίας τάξης, αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού! Η κύφωσή του… έφτασε στη γη!
Αυτή η λογική, πως βελτιώνω τα πράγματα, εξισώνοντας τον φτωχό με τον φτωχότερο, οδηγεί στην εξαθλίωση. Και ο Ελληνικός λαός, είναι εργατικός και περήφανος!
Η σημερινή Κυβέρνηση, λοιπόν, πρέπει να βρει τον τρόπο, να περάσει ένα μήνυμα ελπίδας, για το επόμενο διάστημα.
Θεωρητικά… περιμένει το κόψιμο του γόρδιου δεσμού των μνημονίων, τον Αύγουστο. Όμως η… βάσανος των σκληρών μέτρων θα συνεχιστεί, για πολύ ακόμη…
Σιγά – σιγά, η Ιώβεια υπομονή του Έλληνα, εξαντλείται, όπως και η φοροδοτική του ικανότητα!
Η ελπίδα, δεν φαίνεται στον ορίζοντα και αυτό είναι ό,τι χειρότερο, για τους Έλληνες και κυρίως για τη νέα γενιά! Μια νέα γενιά, που αξίζει κάτι καλύτερο… Να «ανοίξουν» δουλειές, που θα την κρατήσουν στον τόπο της!
Και έτσι, να… καταργηθεί η υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων, για την αλλοδαπή! Αχρείαστη να είναι, εφεξής…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.