Ώρα δράσης για να μη χαθεί το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

on .

- Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΛΕΜΠΑ, Οικονομολόγου

 Με χαρά και ικανοποίηση, θα έλεγα, άκουσα για δεύτερη φορά από τον Περιφερειάρχη  μας Αλέκο Καχριμάνη, στην πρόσφατη συνέντευξή του στο ITV στους δημοσιογράφους  Βλάση Ντόκα και Στέφανο Ντόβα,  να συμφωνεί και να επικροτεί την πρότασή μου, για το Αεροδρόμιο, που δημοσιεύτηκε πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» στις 30-5-2017 και στο tvxs.gr στις 3-6-2017, ότι «το Αεροδρόμιο πρέπει να ανήκει στην Αυτοδιοίκηση, πιο έξυπνη είναι η Fraport  που πήρε τα 14 αεροδρόμια; Είναι ευκαιρία πριν πουληθεί και αυτό».
Είναι ευχάριστο που ο Περιφερειάρχης έχει αντιληφθεί την μελλοντική πορεία των πραγμάτων στην Ήπειρο, που ενδιαφέρεται για την τοπικοποίηση των πραγμάτων, που θεωρεί ότι τα κοινά αγαθά και οι υπηρεσίες πρέπει να ανήκουν στον τόπο τους και όχι στο κεντρικό αναποτελεσματικό κράτος.
Το μέγα ερώτημα είναι τι κάνουν ο Δήμαρχός μας Θωμάς Μπέγκας, ο της ανάπτυξης Αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Ποια ακριβώς είναι η πρότασή τους; Δεν θέλουν δημοτικό αεροδρόμιο; Γιατί σιωπούν;
Καλό θα είναι να εκφράσουν την πρότασή τους στον Γιαννιώτικο λαό, από τον οποίο εκλέχτηκαν και είναι υποχρεωμένοι, από στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία.
Εάν αδυνατούν, τότε ο Γιαννιώτικος λαός μαζί με τον Περιφερειάρχη πρέπει να αναλάβει δράση και μέσω γενικών, τοπικών συνελεύσεων να πάρει τις αποφάσεις  που τον αφορούν άμεσα. Αναμένουμε το ταχύτερο την πρότασή τους, πριν πουληθεί και  το Αεροδρόμιό μας αντί πινακίου φακής…