Γιατί ντρέπονται;

on .

Κάθε χρόνο οι Έλληνες, έχουν την ευκαιρία, με τη δημοσιο­ποίηση του «πόθεν έσχες» των πολιτών, να… «ξεδίνουν», σχολιάζοντας, υβρίζοντας, αναθεματίζοντας, αυτούς που τρώνε με χρυσά κουτάλια! (Και είναι οι μόνοι…).
Όλοι οι πολιτικοί, έχουν το «κομπόδεμά τους», απ’ ό,τι δείχνουν τα πόθεν έσχες τους. Και οι δεξιοί και οι αριστεροί! (Ναι, ναι και οι αριστεροί, μη ξαφνιάζεστε…). Οι δεξιοί πολιτικοί, πάντα είχαν τον πρώτο λόγο, διαχρονικά, στη χλιδή, στην κερδοφορία και στα… γεμάτα πορτοφόλια! Ήταν, μια ζωή, αυτό που λέει ο λαός «παντελονάτοι»! Ήταν πάντα στο «σικ» ντυμένοι, με ακριβά κοστούμια και… γραβάτα, το σήμα κατατεθέν του επιτυχημένου πολιτικού!
Οι αριστεροί, το «έπαιζαν» φτωχοί, παιδιά του λαού… απέχοντας από τη χλιδή και τη μεγάλη ζωή! (Όμως, αποδεικνύεται, πως το χρήμα… ουδείς εμίσησεν!).
Υπάρχουν αριστεροί Κροίσοι, στην Ελληνική Βουλή, που δεν τους άγγιξε η κρίση! (Μεγάλα εισοδήματα, καταθέσεις, επενδύσεις, ακίνητα…). Τόσα ακίνητα, που ο λαός μένει… ακίνητος (άγαλμα!), διερωτώμενος: Μα αυτός είναι αριστερός;
Υπάρχουν υπουργοί και βουλευτές (αριστεροί λένε…), που ο πλούτος τους, ξεπερνά κάθε φαντασία! Σπίτια, οικόπεδα, ρευστό, να φάνε… και οι κότες!
Και ο λαός, απορημένος, προσπαθεί να βρει… τις διαφορές, μεταξύ δεξιού και αριστερού, μα δεν τις βρίσκει…
Η αγανάκτηση του μέσου Έλληνα μεγαλώνει, καθώς, ενώ είναι τόσο «ματσωμένοι» και ωραίοι, τελικά έχουν… και χρέη!
Δάνεια πολλά, από τις Τράπεζες, που είχαν τους πολιτικούς στα ώπα – ώπα, ενώ οι ίδιες λένε, στο φτωχό Έλληνα: πλήρωνε και… σώπα!
Από τα πόθεν έσχες των πολιτικών, βγαίνει το συμπέρασμα, πως το χρήμα, δεν έχει καμμία σχέση με την ιδεολογία! Έτσι, αρκετοί στη Βουλή, έχουν μπερδέψει τα ιδανικά με… τα δανεικά! Γι’ αυτό, δεν θα ήταν παράδοξο, αν ο φτωχοποιημένος Έλληνας, άλλαζε τον οικονομικό όρο «πόθεν έσχες», σε… πόθεν αίσχος! Το νόημα, θα ήταν το ίδιο…
Και τώρα… υπομονή, μέχρι τον Αύγουστο του 2018, που είναι… παχιές οι μύγες, μήπως, τότε ο λαός, κλέψει λίγο από τη δόξα και… το χρήμα των πολιτικών! (δεξιών και αριστερών…).
Τα μνημόνια φεύγουν… Ο πλούτος… χτυπάει την πόρτα μας!

Υ.Γ.: Αλήθεια, κάποιοι πάμπλουτοι… αριστεροί πολιτικοί, γιατί ντρέπονται να δηλώσουν… ευθέως δεξιοί; Τα λεφτά, με τη δουλειά τους τα έβγαλαν… Και καμμιά δουλειά, δεν είναι ντροπή!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.