Έτοιμοι στη Ν.Δ. να αλλάξουμε την Ελλάδα!

on .

- Γράφει ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ*

Ολοκληρώθηκαν, την περασμένη Κυριακή, μετά από ένα τρίμηνο προσυνεδριακών εργασιών και συναντήσεων σε όλη τη χώρα, οι εργασίες του 11ου Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Μετά από πολλά χρόνια, είχαμε ένα ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο, ένα συνέδριο εποικοδομητικού και ειλικρινούς διαλόγου για όλα τα θέματα.
Στις 16-17 Δεκεμβρίου, πάνω από 5.000 σύνεδροι και παρατηρητές συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου. Η μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας μας γεμίζει δύναμη κι αισιοδοξία και αναδεικνύει ότι ο κορμός της παράταξης μας είναι πιο δυνατός και πιο αποφασισμένος παρά ποτέ να ξαναφέρει την ελπίδα στους Έλληνες. Η παρουσία νέων ανθρώπων, με αποτέλεσμα το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας σε Συνέδριο της παράταξής μας, αναδεικνύει την ενεργό συμμετοχή των νέων, που εκφράζουν τις αγωνίες τους και στηρίζουν τις ελπίδες τους στην ΝΔ.
H σπουδαιότητα των θεμάτων που συζητήθηκαν, η ποιότητα των εισηγήσεων, oι τοποθετήσεις των Συνέδρων και των προσκεκλημένων ομιλητών, οι ουσιαστικές προτάσεις που διατυπώθηκαν συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη ενός εξαιρετικά γόνιμου και ποιοτικού διαλόγου και στη διαμόρφωση ενός ελπιδοφόρου και ρεαλιστικού προγραμματικού κυβερνητικού πλαισίου. Η συμμετοχή και οι τοποθετήσεις προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών, του ακαδημαϊκού και καλλιτεχνικού χώρου προσέφεραν εποικοδομητικά στον διάλογο που αναπτύχθηκε και ενδυνάμωσαν την ελπίδα.
Όλοι οι βραχίονες του Κόμματος, Βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Τομείς, Γραμματείες, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών οργανώσεων, στελέχη της ΟΝΝΕΔ, τα μέλη μας από όλα τα σημεία της χώρας συμμετείχαν δυναμικά και δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα αισιοδοξίας. Το μήνυμα ήταν ένα και ηχηρό: όλα μας τα στελέχη, όλα μας τα μέλη είναι έτοιμα να δουλέψουν σκληρά, να μεταδώσουν το μήνυμα της ελπίδας και να συμβάλλουν, ο καθένας/καθεμία από το δικό του/της μετερίζι στην έξοδο από την κρίση και τη μιζέρια και στην επιστροφή στην ελπίδα και την αισιοδοξία.
Μετά από πολλά χρόνια, αναπτύσσεται η έννοια της πολιτικής οικογένειας στους κόλπους της ΝΔ. Οι σημαντικές παρουσίες και ομιλίες παλαιότερων και έμπειρων στελεχών, αλλά και των νέων μελών που έρχονται καθημερινά και προστίθενται στη μεγάλη οικογένεια της ΝΔ, το αναδεικνύουν.
Το Συνέδριο αποτέλεσε ένα βήμα έκφρασης και συζήτησης της  κοινωνίας, από όλους τους τομείς της επιστήμης, των επαγγελμάτων, της δημιουργίας, της επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό συνέδριο, όχι για συνέδριο για «ζήτω» και «μπράβο». Tα θέματα συζήτησης, στους διαδρόμους δεν ήταν λίστες και κομματικές γραμμές, αλλά θέματα πολιτικά, ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τον πολίτη.
Με την ομιλία του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, στο κλείσιμο του Συνεδρίου, ολοκληρώθηκε η περίοδος της αντιπολιτευτικής πορείας της ΝΔ και εγκαινιάστηκε η έναρξη της επόμενης περιόδου, της προεκλογικής. Οι ιδέες μας στερεώνουν αξίες και πρότυπα, κοιτάνε στο μέλλον και θέλουν την Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης. Θέλουμε ενότητα, όχι διχαστικά συνθήματα και ταξικό πόλεμο. Σταθερούς θεσμούς και όχι καχεκτική Δημοκρατία, λαϊκισμούς και ακρότητες.
Θέλουμε την Ελλάδα με ανάπτυξη όχι με φοροκαταιγίδα. Κανένα έθνος, ιστορικά, δεν επέζησε της φορολογικής επιβάρυνσης που έφτασε τα δύο τρίτα του εθνικού εισοδήματός του. Κανένας εργαζόμενος δεν έζησε αξιοπρεπή ζωή, όταν χρειάστηκε να εργάζεται τις 4 από τις 5 ημέρες για το κράτος και την πέμπτη μόνο για την οικογένειά του. Θέλουμε αληθινή ευημερία που δεν μπορεί να δώσει το μεγάλο κομματικό-πελατειακό κράτος που προωθούν. Πραγματικές, καλοπληρωμένες δουλειές. Με αληθινή αξιοπρέπεια, όχι με το χέρι απλωμένο συνεχώς μια στο κράτος για επιδόματα ντροπής και μια στους ξένους για δανεικά.
Θέλουμε μεσαία τάξη στιβαρή και όχι καθημαγμένη και κατακρεουργημένη από τη φορολογία. Διότι η μεσαία τάξη είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας. Με ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιωτική πρωτοβουλία. Όχι με επίθεση στην ιδιωτική οικονομία για λόγους ταξικού μίσους.
Με αληθινό πατριωτισμό και όχι με εθνική ευθύνη για λόγους κομματικής τακτικής. Η εθνική ευθύνη είναι στην ιδεολογία μας, το έχουμε αποδείξει με δύσκολες αποφάσεις σε δύσκολες περιόδους. Αποφάσεις που δικαιώθηκαν από την Ιστορία. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι και ξέρουμε πολύ καλά που πάμε. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αλλάξουμε την Ελλάδα.

* Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου.