Η επιμονή στον Αριστερό εμφύλιο…

on .

- Έρχονται οι γιορτές, για χαρούμενες μέρες μέσα στην κρίση και σε όλα τα οικονομικά  προβλήματα που έχει δημιουργήσει και τις στερήσεις πολλών κεκτημένων. Και όλοι προσπαθούν να συντηρήσουν τις αναμνήσεις των καλών ημερών, να στολίσουν  το κατοικιό τους, έστω με έναν Αγιο Βασίλη ή ένα Χριστουγεννιάτικο αγγελούδι σε μια παλιά φάτνη.
- «Και επί γης ειρήνη» είναι το κυρίαρχο εορταστικό μήνυμα των ημερών των Χριστουγέννων.
- Έλα όμως που κάποιοι άλλοι, ακόμη και αυτές τις μέρες, θέλουν να αναμοχλεύουν τα Αριστερά τους απωθημένα συμπλέγματα, και να μας θυμίζουν  κάποιον μακρινό Δεκέμβρη, ένα Δεκέμβρη με ταυτότητα, μιας πικρής ανάμνησης με καταστροφές και πολύ αίμα.
- Ανιστόρητοι και αδιάβαστοι, ηδονίζονται με εκείνα που έγιναν τότε και  προκαλούν  εκείνους που θέλουν να ξεχάσουν εκείνες τις τραγικές μέρες του Δεκεμβρίου 1944.
- Πολλά ένθετα σε έντυπα που κυκλοφορούν αυτές τις «επετειακές» μέρες του Δεκεμβρίου, έχουν εξαντλήσει την εξιστόρηση των γεγονότων εκείνων.
- Οι κύριοι αντίπαλοι έχουν καταγράψει τα «ηρωϊκά» κατορθώματα. Και κάποιοι έχουν κάνει και την καταγραφή του «στατιστικού» κόστους,  σε ανθρώπινα θύματα και τις υλικές καταστροφές,  που προκάλεσαν εκείνες οι συγκρούσεις. Λέγεται ότι είναι περισσότερες από όσες προκάλεσαν οι κατοχικές δυνάμεις.
- Κάποιοι θέλγονται να θυμούνται αυτήν την «αντίσταση» και να ονειρεύονται μια καινούργια έκδοση, μια επανάληψη. Κάτι τέτοιο είναι και όσα γεγονότα συμβαίνουν συχνά ακόμη και σε «επετείους» μνημόσυνων, να καίνε και να καταστρέφουν στις μεγάλες πόλεις, συγκοινωνιακά μέσα, περιουσίες ακόμη και  περιπτώσεις  τραυματισμών, και θυμάτων.
- Όλα αυτά είναι «μίνι» Δεκεμβριανά, που μέσα σε αυτή την κρίση που περνούμε και πληρώνουμε όλοι, προσθέτουν κόστος στη ζωή όλων και  προκαλούν θλιβερές αναμνήσεις αλλά και έναν φόβο για το μέλλον.
- Η άποψη ότι όλα αυτά τα καταστροφικά γεγονότα και οι  ακραίες αντικοινωνικές συμπεριφορές προκαλούνται από Αριστερές ιδεολογικά ομάδες, και «συλλογικότητες», είναι βάσιμη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Και μερικές φορές συμβαίνει να έχουν και μια διάσταση εμφύλιας σύγκρουσης μέσα στον ίδιο τον Αριστερό  χώρο, με εντυπωσιακές μάλιστα φάσεις  «εμφυλίου» που δεν ξέρει Αριστερά τι ποιεί μια άλλη Αριστερά.
- Έτσι, Αριστερά γκρουπούσκουλα καταστρέφουν και καίνε κατ΄ επανάληψη, στα Εξάρχεια,  το σπίτι του Αριστερού υπουργού  Επικρατείας Αλέξανδρου Φλαμπουράρη…
- Σε εκδήλωση μιας ομιλίας του αντιπρόεδρου της Αριστερής Κυβέρνησης Δραγασάκη  εισβάλουν στην αίθουσα  κάποιοι νέοι  μιας «συλλογικότητας», να προκαλούν διακοπή της εκδήλωσης οι ακροατές να φεύγουν και ο αντιπρόεδρος να λέει απλά και φυσικά «αφήστε τα παιδιά δικά μας είναι»!!
- Ένα όμως τελευταίο συμβάν  είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον διότι δείχνει και τη Αριστερή σύγχυση ιδεών και ιδεοληψιών που επικρατεί στον χώρο, αλλά και την ιστορική άγνοια της πρωταγωνίστριας η οποία επικαλείται μια «αρχαία» κομμουνιστική προσωπικότητα τον Τρότσκι, ο οποίος έπεσε θύμα σε έναν από τους πρώτους εμφύλιους της Αριστεράς!
- Μία αοιδός, που απολαμβάνει άνετα τη δημοσιότητα και τα πλούτη στη «σόου μπιζ», με μεγάλα καπιταλιστικά κασέ, δήλωσε ότι είναι Τροτσκίστρια, αρχειομαρξίστρια, ψήφισε ΚΚΕ, καταγγέλει την Ευρώπη, και περιμένει με χαρά τον ηγέτη  να τον ακολουθήσει στα βουνά, δηλαδή για ένα άλλο ξεκίνημα εμφύλιου. Τέτοια τρελά συνθήματα αναπαράγονται στην σημερινή Αριστερά, και είναι η Αριστερή έκδοση για ένα άλλο αυγό του φιδιού που κυοφορείται σε αυτό το χώρο.
- Και ήταν δικαιολογημένος, ο λόγιος Τατσιόπουλος, που πέρασε για λίγο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν  της είπε ότι δεν γνωρίζει την ιστορία για την εκτέλεση του Τρότσκι στον Καναδά από ανθρώπους του Στάλιν, αλλά δεν γνωρίζει ακόμη ότι στα Δεκεμβριανά  η ΟΠΛΑ των κομμουνιστών, εκτέλεσε περισσότερους από 70 αρχειομαρξιστές στην Αθήνα.
- Οι εμφύλιοι  στην Αριστερά  αποτελούν μια μόνιμη ιδεολογική συνήθεια, με πολλά σενάρια που έχουν περιγραφεί από πολλούς αριστερούς, και έμειναν στην ιστορία, με την συμβολική ταυτότητα σαν «συντροφικά μαχαιρώματα». Οι αρχειομαρξιστές, έχουν καταγράψει τους συντρόφους τους που εκτελέστηκαν από τους κομμουνιστές, και σε κάποιο σάϊτ υπάρχει και ένας μακροσκελής κατάλογος για όσους θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες. Στα Twitter που προκάλεσε η δήλωση της αοιδού,  βρίσκει κανείς πολλά έξυπνα και πολύ χαριτωμένα συντροφικά και άλλα σποτάκια!
- Και εδώ, στην «μικρή μας πόλη», με πολλή Αριστερή ιστορία, κάποιος παλιοΓιαννιώτης θα πρέπει να θυμάται  αρχειομαρξιστές της πόλης, και ποια «συντροφική» μεταχείριση είχαν από τους «συντρόφους», ακόμη και κατά την «αντίσταση» από τον Φθινόπωρο του 1943, που άρχισε το ΚΚΕ συστηματικά να τους κυνηγάει  με διαγραφή μέχρι και εξαφάνιση. Αυτόν τον εμφύλιο τον αποκρύπτει η Αριστερά της Πρώτης Φοράς, και είναι αμφίβολο αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας, διανοούμενοι και επιστήμονες, γνωρίζουν αυτό το μέρος της σκοτεινής ιστορίας της Αριστεράς, και μιλάνε για το «φαύλο και διεφθαρμένο καθεστώς της μεταπολίτευσης» μέσα στο οποίο ανατράφηκαν και σταδιοδρόμησαν και ανελίχθηκαν, να πούνε αν τους εκφράζει αυτή η εσωτερική εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα την οποία γνώρισαν με την αποβολή από το κόμμα τόσων πρωτοκλασάτων στελεχών τα οποία δημιούργησαν νέες πολιτικές συνιστώσες, και τους αντιμάχονται με μια εμφυλιοπολεμική  αγριότητα πολιτικής εξόντωσης.
- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται     

ο  μέτοικος