Στο πρώτο σκαλί η Φ. Γεννηματά!..

on .

Κόσμος πολύς συμμετείχε για την εκλογή του αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αυτή η μαζική συμμετοχή ως πολιτικό γεγονός σημαίνει πολλά για τους πολίτες, για το πολίτευμα και προπαντός για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Γιατί όλος αυτός ο κόσμος δεν ξύπνησε εκείνο το πρωί και μην έχοντας τι άλλο να κάνει σκέφτηκε να πάει μια βόλτα στην κάλπη.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρόκειται για ένα πολιτικό γεγονός – αφετηρία εξελίξεων για την Ελλάδα της κρίσης, της παρακμής και της μιζέριας. Δεν αντέχει άλλο ο κάθε πολίτης τις αυταπάτες και τους τυχοδιωκτισμούς αυτής της Κυβέρνησης. Νιώθει την ανάγκη να εκφράσει την αγανάκτησή του για τον εμπαιγμό του από τον Πρωθυπουργό και για την ολοκληρωτική παράδοση της χώρας στους ξένους για 99 χρόνια. Η Ελλάδα σήμερα έχει μετατραπεί σε αποικία των δανειστών και οι Έλληνες αντιμετωπίζονται ως δουλοπάροικοι των κεφαλαιοκρατών.
Επίσης, όλος αυτός ο κόσμος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στην «ψευτοΑριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση ιδεολογική και αξιακή με τη δημοκρατική Αριστερά. Και έδειξε να πιστεύει ότι όλος αυτός ο χώρος μπορεί να οργανωθεί και να βοηθήσει τη χώρα για το ξεπέρασμα της παρακμής στη βάση προγράμματος με ιδέες και αρχές. Αυτό το σήμα στάλθηκε και τώρα οι πολίτες δειλά – δειλά αρχίζουν να σηκώνουν το κεφάλι για να στήσουν τον νέο κομματικό φορέα.
Βεβαίως η κα Γεννηματά πέτυχε να πατήσει το πρώτο σκαλί της ηγεσίας του νέου κόμματος. Αυτή η θέση έχει τεράστια ευθύνη προς τον λαό, προς το πολίτευμα και γενικότερα προς τη χώρα. Ο τόπος έχει βουλιάξει πανταχόθεν και η κοινωνία προσδοκά στο ρόλο της για την ανατροπή αυτού του αταίριαστου και αφύσικου ζευγαριού.
Ο νέος φορέας, τον είπαν «Κίνημα Αλλαγής», οφείλει να πρωτοστατήσει μαζί με τα άλλα φιλοευρωπαϊκά και φιλολαϊκά κόμματα ώστε η Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι και να λειτουργήσει ως ένας ισχυρός παράγοντας για την ευρωπαϊκή προοπτική και ενοποίηση. Επιτέλους να βοηθήσει τους πολίτες να λυτρωθούν από τη διπλή γλώσσα, από την colotumba και από τους ψευτοεπαναστάτες.
Τώρα θα δείξει η Γεννηματά αν μπορεί να συμβάλει στη συγκρότηση ενός ισχυρού κομματικού φορέα του δημοκρατικού χώρου και της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Επιτυχία της δεν είναι η εκλογή στη θέση του ηγέτη, αλλά να δρομολογήσει εκείνες τις πολιτικές αλλαγές ώστε σύντομα ο λαός να δει ένα κόμμα νέο με πρόγραμμα και με προτάσεις εξόδου από τη μιζέρια και τη διάλυση. Και σ’ αυτόν τον φορέα έχουν θέση όλοι εκείνοι που ως άτομα ή ως συλλογικότητες έχουν δείξει ότι σκέφτονται διαφορετικά από τους κυβερνώντες και μπορούν να βοηθήσουν ώστε η χώρα να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα ισότιμα και να απαλλαγεί από την καταστροφική πορεία.
Άρα τώρα είναι η ώρα να προσκληθούν όλοι όσοι έχουν να δώσουν και όχι να πάρουν. Ευτυχώς υπάρχουν πρόσωπα πολλά με πολιτική εμπειρία, με ορθό λόγο και με πραγματική λαϊκή συνείδηση.
Οι πολίτες έχουν ταπεινωθεί και γονατίσει από τον εθνικολαϊκισμό του Καμμένου και τις αυταπάτες του Τσίπρα. Τα χτυπήματα είναι ανελέητα από την Κυβέρνηση καθημερινά, όπως συμβαίνει τούτες τις ώρες με τους πλειστηριασμούς των σπιτιών, το ξεπούλημα της ΔΕΗ, την παράδοση της Εγνατίας για 40 χρόνια και τόσα άλλα.
Γι’ αυτό και το νέο κόμμα θα πρέπει, για να γίνει αξιόπιστο, να αποκηρύξει στο σύνολό της την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και να δεσμευτεί ότι δεν έχει τίποτε το κοινό με τα στελέχη αυτής της Κυβέρνησης. Και ας μην ξεχνάει η κα Γεννηματά ότι η λάσπη που πέταξαν δεν μπορεί να ξεπλυθεί στη συνείδηση κάθε δημοκράτη πολίτη.
Εκτιμώ, λοιπόν, ότι το νέο κόμμα επιβάλλεται να πάρει θέση καθαρή και ρεαλιστική στα καυτά προβλήματα του τόπου, όπως είναι η ανεργία, η φτώχεια, το κοινωνικό κράτος, οι πλειστηριασμοί, τα χρέη των πολιτών, η κρατική περιουσία, οι συντάξεις, κ.α.
Οι πολίτες, είναι βέβαιο, θα δώσουν τη στήριξή τους, γιατί τώρα έχουν αντιληφθεί ότι με πυροτεχνήματα, με ουτοπίες και με ψέματα άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούνε ούτε οι ίδιοι ούτε τα παιδιά τους, αλλά ούτε και τα εγγόνια τους.