Οι εξοπλισμοί έγιναν πιθάρι των Δαναΐδων!

on .

Βλέποντας τον συγκυβερνήτη Καμμένο να θριαμβολογεί για την αγορά όπλων από την Αμερική θυμήθηκα τις Δαναΐδες. Ο μύθος λέει πως είχαν καταδικαστεί να γεμίσουν ένα πιθάρι χωρίς πάτο με νερό. Προσπαθούσαν μέρα και νύχτα χωρίς αποτέλεσμα. Αυτή η πρακτική ορίζεται ως ματαιοπονία. Μήπως και ο δικός μας Υπουργός βρίσκεται υπό την επήρεια των παραμυθιών και φαντασιώνεται ότι με αναβαθμισμένα F-16 μπορεί να γίνει κατακτητής των αιθέρων και των θαλασσών;
Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό στην καμμένεια λογική έχει προσχωρήσει και ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης. Έφτασαν σε τέτοιο σημείο μετάλλαξης που θεωρούν τον Τραμπ «πατερούλη» και κρέμονται από το στόμα του, ενώ πρόκειται για έναν επικίνδυνο και γραφικό πλανητάρχη. Βέβαια κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Φίλης, δημόσια εκφράζουν την αντίθεσή τους για τα εξοπλιστικά. Προσωπικά πιστεύω ότι και οι διαφωνούντες βρίσκονται σε διατεταγμένο ρόλο με σύμφωνη γνώμη του αρχηγού τους να διαφωνούν σκόπιμα για να συγκρατούνε ακόμα λίγους ιδεολόγους αριστερούς που τους έχουν ξεμείνει!
Οι κυβερνώντες, λοιπόν, είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν στον Τραμπ και χρήματα και βάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των στρατιωτικών δυνάμεων της Αμερικής. Όσο για τη γιορτή του Πολυτεχνείου και για το πρόσημο «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών» έχουν εξειδικευτεί στη θεατρική τέχνη και ελπίζουν ότι θα αποκοιμήσουν για λίγο ακόμα τους χειροκροτητές τους.
Αλλά το πρόβλημα των εξοπλισμών του στρατού μας το πληρώνει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός και χωρίς να βλέπει εδώ και πολλά χρόνια αποτέλεσμα. Άλλωστε όλες οι κυβερνήσεις του νεοελληνικού κράτους ξόδεψαν τεράστια ποσά και πολλές φορές χωρίς να τα διαθέτουν, γιατί η ασφάλεια και η ανεξαρτησία της χώρας έχουν άμεση εξάρτηση από την αμυντική ισχύ της. Γι’ αυτό και όλοι σχεδόν οι Έλληνες αναγνωρίζουμε ότι «πολλοί κυκλόθεν οι εχθροί ημών». Είμαστε καταδικασμένοι ιστορικά και γεωγραφικά να ζούμε σ’αυτό το επικίνδυνο εθνικό μας περιβάλλον.
Οφείλουμε όμως να αξιολογούμε τις εμπειρίες της Ελλάδας και τις απαιτούμενες δαπάνες για όπλα σε σχέση με τις ανάγκες του λαού σε κάθε περίσταση. Τα στοιχεία των δαπανών δείχνουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με το ΑΕΠ από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ. Το αποτέλεσμα είναι η Τουρκία διαρκώς να εξοπλίζεται και η Ελλάδα να την ανταγωνίζεται χωρίς να μεταβάλλεται προς το ειρηνικότερο το κλίμα των σχέσεών τους. Άρα βρισκόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο, με υπέρογκες δαπάνες και σε βάρος και της ειρήνης και της ευημερίας. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η Τουρκία με το πολιτικό της καθεστώς ποτέ δε θα σκεφτεί διαφορετικά, αφού όλα τα αυταρχικά – συγκεντρωτικά καθεστώτα διατηρούν την εξουσία μόνο με τον έλεγχο της στρατιωτικής τους δύναμης.
Άρα εμείς μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα τι μπορούμε να κάνουμε; Θα ανταγωνιζόμαστε την Τουρκία στο διηνεκές; Ο Καμμένος και ο Τσίπρας δε μπορούν να σκεφτούν διαφορετικά, γιατί το μόνο που τους απασχολεί είναι η παραμονή στην καρέκλα. Θα σκεφτούν τις στρατιωτικές δαπάνες, όταν έχουν δημιουργήσει 150 Γενικές Γραμματείες για να βολέψουν τα δικά τους παιδιά; Τα παιδιά του λαού στερούνται τα στοιχειώδη και αυτοί νοιάζονται μόνο για να διορίσουν μετακλητούς συμβούλους τύπου Καρανίκα, Λάμπρου, κ.α.
Απόδειξη της κατάντιας μας είναι το γεγονός ότι οι Έλληνες και τα κόμματα πληροφορήθηκαν και συμφωνία για τα εξοπλιστικά από τον Τραμπ! Και μάλιστα ο πλανητάρχης μίλησε για το ακριβές ποσό, 2,4 δισ., που σημαίνει ότι η συμφωνία είχε κλείσει από καιρό χωρίς να δημοσιοποιηθεί τίποτε και σε κανέναν. Άρα η Κυβέρνηση, δηλαδή ο Καμμένος, έχει αναλάβει εργολαβία τη διαχείριση των εξοπλιστικών με την Αμερική και με τη Σ. Αραβία χωρίς να δίνει λόγο πουθενά.
Ποιος πατριώτης δεν αντιλαμβάνεται ότι τα μεγάλα ζητήματα, όπως η φτώχεια, το προσφυγικό, η ανεργία, η ανάπτυξη και η ασφάλεια της χώρας, χρειάζονται συννενόηση εθνική με συμμετοχή του λαού; Τα σύνορά μας θα έπρεπε να γίνουν Ευρωπαϊκά και οι εξοπλισμοί να μειωθούν ώστε να ελπίζει ο άνεργος και ο φτωχός ότι θα ξαναδεί φως στο τούνελ της κρίσης.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση βρίσκεται σε άλλες λογικές και γι’ αυτό αναμοχλεύει το πιο σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας. Είναι φανερό ότι ο Καμμένος εκμεταλλεύεται τις ιδεοληψίες και την ανεπάρκεια «των αριστερών» και ασκεί καθολική επιρροή στις πράξεις και στους λόγους των κυβερνητικών.
Γι’ αυτό και δίνω σημασία στην επισήμανση του Θ. Πάγκαλου που διατύπωσε σε άρθρο του. «Γι’ αυτό σας λέω και το επαναλαμβάνω: Είναι πολλά τα λεφτά και οι υποψίες συνεχώς γιγαντώνονται (εξοπλιστικά)».