Προσγείωση μέσα στο… κακό!

on .

- Με την πρόσκληση από τον Λευκό Οίκο στο μπουφάν του πιλότου ο Τσίπρας, και με την ταυτότητα  A. Tsipras στο φτερό του F-16,  πέταξε στο Αιγαίο και πήρε το «βάπτισμα» του αέρος.  Ήταν έτσι προετοιμασμένος και ενημερωμένος και στα F-16  για τη συζήτηση που θα έκανε κατά την προσγείωση μέσα στον…. κακό Λευκό Οίκο!
- Πολλά ακούστηκαν εκεί  και λίγα είδαμε στα δικά μας κανάλια, αλλά και πολλά σχολιάστηκαν μετά την επιστροφή και την προσγείωση στο… κόμμα.
- Ο λαός περίμενε πολλά να δει και να ακούσει, αλλά άλλα είδε και άκουσε από τις κεραίες του πλανητάρχη  και του πρωθυπουργού.
- Όλοι δε αναμνηστήκαμε τον προκάτοχο πλανητάρχη,  τον Ομπάμα,  με όσα είπε κατά την επίσκεψη στην Αθήνα, το μάθημα της Δημοκρατίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Νιάρχος, και όσα ωραία και διαφημιστικά έδειξε αμέσως  μετά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη και στο αρχαιολογικό Μουσείο.
- Μας κολάκευσε σαν Έλληνες και τον χειροκρότησε το Μαξίμου  για τις καλολογικές του υποσχέσεις.
- Η παράσταση όμως στον Λευκό Οίκο, εκτός από τα συνηθισμένα διπλωματικά γοητευτικά καλά λόγια για την αρχαιότητα, και την αναφορά του πρόεδρου Τράμπ στη συμπαράσταση στους Έλληνες  κατά τον αγώνα για την  ανεξαρτησία, τα υπόλοιπα σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως από πολιτικούς, συναγωνιστές, και ντόπια και ξένα μέσα ενημέρωσης.
- Ο απλός πολίτης, και κυρίως όσοι δοκιμάζονται ακόμη από την κρίση που συνεχίζεται, περίμεναν κάτι περισσότερο και θετικότερο από αυτή τη συνάντηση. Η απόφαση του Τσίπρα και η επίμονη παράκληση να δει τον Τραμπ, καλλιέργησε την ελπίδα ότι η «πρώτη φορά Αριστερά» προσγειώθηκε πλέον στην πραγματικότητα,  αναγνώρισε το μέγεθος και τον ρόλο της Αμερικής στο σύγχρονο κόσμο, και συνειδητοποίησε ότι οι καπιταλιστικές επενδύσεις είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη.
- Και ο λαός, που δεν ξεχνάει τι οφείλει στην Αμερική, πίστεψε ότι η Αριστερά  με την επίσκεψη αυτή του Αριστερού Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, που ζητιάνεψε φορτικά, θα απέρριπτε και θα ξεχνούσε τα συνθήματα  «Αμερικανοί φονιάδες των λαών», και «έξω οι βάσεις του θανάτου». Συνθήματα  που γαλούχησαν για πενήντα και πάνω χρόνια συνιστώσες και συνισταμένες  της Αριστερής προπαγάνδας.
- Και η πρώτη αντικειμενική  διαπίστωση και εκτίμηση για την επίσκεψη, ήταν αυτή της μεγάλης ήττας  της Αριστερής ιδεολογίας, ότι ΑΥΤΗ η Αριστερά, αναγνώρισε και απέρριψε όλη την μεταπολεμική της πολιτική και πρακτική, που εφάρμοσε. Με άλλα λόγια η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, για τους οπαδούς της Αριστεράς, ήταν μια άλλη ακόμα περίπτωση προδοσίας των αγώνων στους οποίους τους παρέσυρε.
- Και ο Τράμπ στα λίγα λόγια που είπε, είχε εύστοχα σχεδιάσει τον λόγο του, χωρίς ακρότητες και αστοχίες. Ήταν μια άλλη Βάρκιζα, ένας άλλος Γράμμος.
- Ο Τράμπ, έκανε νύξη για τη βοήθεια της Αμερικής προς την Ελλάδα, αλλά ο Τσίπρας ξέχασε, απέφυγε  να πει τον καλό τον λόγο και ένα ευχαριστώ, για όσα μέχρι τώρα  χρωστάμε στην μεγάλη αυτή χώρα, τα οποία ο λαός  τα γνωρίζει, τα γεύτηκε και τα απόλαυσε. Στη παράδοση του τόπου έχουν περάσει και η επισιτιστική μεταπολεμική βοήθεια με την ΟΥΝΡΑ, η τεχνολογική βοήθεια στα μεγάλα και μικρά έργα, η βοήθεια στην ανασυγκρότηση και στον εκσυγχρονισμό, η στρατιωτική βοήθεια, και η μη ένταξή μας στο σιδηρούν παραπέτασμα, και πολλά άλλα σε κρίσιμες περιόδους, όπως τα Ιμια. Ένα σημαντικό επίσης γεγονός ήταν η μετανάστευση στην Αμερική πολλών Ελλήνων, που αποτελούν σήμερα μια άλλη Ελλάδα, η οποία ευδοκιμεί εκεί, και στην οποία αποθέτουμε στην δύσκολη αυτή στιγμή μια νέα βοήθεια διάσωσης.
- Εκεί, σε αυτή την Ελλάδα, απευθύνθηκε και σε αυτή την επίσκεψη ο Τσίπρας,  για καπιταλιστικές επενδύσεις και βοήθεια που δεν φάνηκε. Και εδώ σε αυτό το σημείο, οι Έλληνες σημειώνουν μια αιχμηρή παρατήρηση. Η επίσκεψη δεν ενισχύθηκε από μια δυναμική παρουσία της ομογένειας και αγνοήθηκε η ελληνορθόδοξη κοινότητα. Ο αριστερός Τσίπρας μέχρι τώρα δεν έχει επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
- Στον τομέα των επενδύσεων, που ήταν μια παράπλευρη αλλά κυρίαρχη επιδίωξη της επίσκεψης, έκανε ένα αυτογκόλ, που εύστοχα του το επεσήμανε ο επιχειρηματίας Τραμπ. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των F-16 μετατράπηκε σε μία εξαγωγή επένδυσης στην Αμερική, που θα ενισχύσει την Αμερική, όπως είπε ο Τραμπ «Με χιλιάδες θέσεις εργασίας», που θα πληρωθούν από τον Ελληνικό λαό!
- Και κάτι ακόμη, που με εύσχημο τρόπο τόνισε ο Τραμπ (αν το κατάλαβε ο Τσίπρας) αποδεχόμενος την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα και να συμμετάσχει η Αμερική στην Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2018, λέγοντας ότι «θα συμετάσχουμε με τις νέες μας τεχνολογίες και τα επιτεύγματα των επιστημόνων μας». Ήταν σαν να του έλεγε,   «δε αντιλαμβάνεσαι  πόσο έχει προχωρήσει ο κόσμος και συ πάς στην Κούβα να τιμήσεις τον Κάστρο που έμεινε 50 χρόνια πίσω»!
- Αυτή η επίσκεψη είχε και πολλά άλλα μικρά και χαριτωμένα στιγμιότυπα. Μα καλά, εκείνος σύντροφος Καμένος, που προετοίμασε την επένδυση στην Αμερική των F-16, και αφού συμμετείχε με γραβάτα στα τραπεζώματα και στα χαχανητά, δεν έλεγε στον Τσίπρα: «σύντροφε Αλέξη, για επενδύσεις πάμε στον Λευκό Οίκο, χριστιανέ μου, δεν νομίζεις ότι είναι η ώρα να φορέσεις και την γραβάτα;». Ποιοί Χριστιανοί, οι άθεοι;
- Και ένα ακόμα για την κομμουνίστρια, σύντροφο του Πρωθυπουργού, που έκανε την καπιταλιστική της  εμφάνιση με κομψό κόκκινο συνολάκι, και με λευκό στην κατοικία του αντιπροέδρου, για να δούμε, πως υπογράφει μια Κνίτισσα, το βιβλίο επισκεπτών στο κέντρο του καπιταλισμού! Προσγείωση στο σπίτι των κακών. «Η πρώτη φορά Αριστερά». Γυμνοί από «Ηθικό πλεονέκτημα, Σύντροφοι!
- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…
   
ο  μέτοικος