Άσχημη εικόνα…

on .

Δεν νομίζω πως κανείς σοβαρός παρατηρητής της κατάστασης στην Ελλάδα, θα περίμενε να δει τα στοιχεία της Eurostat, για να διαπιστώσει πως πέρα από το απέραντο γαλάζιο, σε αυτή τη χώρα, υπάρχει και η… απέραντη φτώχεια! Ένας στους τρεις Έλληνες, σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι, είναι σφιχταγκαλιασμένοι με την ανέχεια, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό!
Στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ποσοστά είναι σχεδόν στο μισό, αν εξαιρέσουμε τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, που βρίσκονται κάτω από την Ελλάδα. Δυο χώρες βέβαια, που μπήκαν πολύ αργότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά, εδώ είναι… Βαλκάνια και τα προβλήματα πολύ περισσότερα!

Και πως θα μπορούσε να είναι καλύτερη η εικόνα στη χώρα μας, μετά τον Αρμαγεδώνα της τελευταίας οκταετίας! Η φτώχεια ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο των κυβερνητικών αδεξιοτήτων, των μνημονιακών Κυβερνήσεων!
Αρχής γενομένης από το Καστελόριζο, φτάσαμε στα Ζάππεια και με μεγάλο ενθουσιασμό, …αρχικά, στην ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ!
Αν θυμάστε, …κάποτε, ο Έλληνας εργαζόμενος, έπαιρνε κάτι δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, ένα επίδομα αδείας, όλα αυτά τα «εξαφάνισε» εν μια νυκτί, ο Γιώργος Παπανδρέου, ικανοποιώντας Ευρωπαϊκούς εκβιασμούς! Στη συνέχεια, οι μισθοί και οι συντάξεις, «τσακίστηκαν» επί Σαμαρά – Βενιζέλου και ακολούθησε άγρια φορολογία! Κι ύστερα, δέχτηκε ο Έλληνας, το τελευταίο αριστερό χτύπημα, αντί για την ελπίδα, που του είχαν τάξει! Ο αρχικός «τσαμπουκάς» της αριστερής Κυβέρνησης, δεν πέρασε στην Ευρώπη και η ουρά μπήκε γρήγορα κάτω από τα σκέλη!
Και ήρθαν κι άλλες περικοπές, φόροι και άγρια λιτότητα!
Κι ένας λαός, αιφνιδιασμένος, αμήχανος, αδρανοποιημένος και ταμπουρωμένος… στον καναπέ του, σαν να δέχτηκε το μοιραίο…
Έτσι, ντόπιοι και ξένοι, φτωχοποίησαν τον Έλληνα, του «αφαίρεσαν» τις οικονομίες, τη δουλειά του, την αξιοπρέπεια και τα όνειρά του! Ταυτόχρονα, τον «φόρτωσαν» με δυσβάσταχτους φόρους, με ανασφάλεια, φόβο και ψέμα!
Και έτσι η εξουσία πέτυχε το σκοπό της… Πέρα από τη μεγάλη φτωχοποίηση του Έλληνα, κατάφερε να… αδρανοποιήσει τις σωματικές και ψυχικές του δυνάμεις, ακόμη και τα… αντανακλαστικά του!
Κι ακόμη, δεν ήρθε… επίσημα και η κάνναβη!

Υ.Γ.: Κατά τα άλλα, μειώνεται η ανεργία κατά 6.000 άτομα, στην… Αμερική βεβαίως, λόγω της αναβάθμισης των Ελληνικών F16, για να αναχαιτίσουμε τους… συμμάχους μας Τούρκους στο Αιγαίο! Αμερική – Αμερική, είσαι μια χώρα… πονηρή!

* Ο κ. Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής