Τα ανθρώπινα δικαιώματα κατέληξαν… εμπόρευμα!

on .

Βγήκαν οι τελάληδες της Κυβέρνησης στους δρόμους και διαλαλούν το πάθος τους για τα δικαιώματα των πολιτών. Όμως στον πάγκο του εμπορεύματός τους είχαν μόνο το δικαίωμα «της αλλαγής του φύλου». Ήταν και αυτή η επιλογή το φύλλο της συκής για να σκεπάσει κάθε ανοσιούργημα και αμαρτία των κυβερνώντων. Αναγνωρίζουμε ότι η Κυβέρνηση «πέτυχε» αυτό το θέμα να είναι το πρώτο ζήτημα στο Κοινοβούλιο, στα καφενεία
και στους δρόμους. Άρα οφείλουμε να βαθμολογήσουμε με άριστα τους κυβερνώντες στη δημαγωγία!
Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Κυβέρνηση χαίρεται με τα ψεύτικα στολίδια της. Της πρέπει έπαινος ή ψόγος; Να επικροτήσουμε τη θριαμβολογία της για την ψήφιση του νόμου ή να καταγγείλουμε την υποκρισία και τον θεατρινισμό της σε βάρος του πληγωμένου λαού;
Ας ξεφυλλίσουμε τη νεότερη ιστορία και θα διαπιστώσουμε ότι μεγάλοι διανοητές του Ευρ. Διαφωτισμού μίλησαν και έγραψαν για τα δικαιώματα του ανθρώπου, προτάσσοντας την ισότητα, την ελευθερία, την αδελφότητα, την ανεξιθρησκεία, την ιδιοκτησία. Οι σκέψεις του Ρουσσώ, του Βολταίρου, του Μοντεσκέ και άλλων φιλοσόφων διαμόρφωσαν τις ιδεολογικές συνθήκες για τη Γαλλική Επανάσταση (1789) και για τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με αφετηρία αυτά οι λαοί της Ευρώπης με πολέμους και με πολιτικά κινήματα κατάφεραν να ιδρύσουν τον 20ο αι. τα εθνικά κράτη και την Ευρ. Ένωση, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούνται στοιχεία θεμελιακά για την υπόσταση της κοινωνίας.
Και πράγματι ως τα σήμερα στη Δύση πέτυχαν τα κόμματα, Σοσιαλιστικά, Φιλελεύθερα και Χριστιανικά, να στήσουν το κοινωνικό κράτος το οποίο προστατεύει και υπηρετεί τα βασικά δικαιώματα των πολιτών του. Και βασικά δικαιώματα θεωρούνται και είναι της εργασίας, υγείας, παιδείας, ασφάλισης, σύνταξης, ελευθεροτυπίας, κ.α. Αυτός είναι και ο λόγος που οι λαοί της γης θεωρούν το ευρωπαϊκό σύστημα ως πρότυπο και κατευθύνονται προς τα εκεί.
Με αυτό ως κεκτημένο γεννιέται το αυθόρμητο ερώτημα προς τον κ. Τσίπρα και τον συγκυβερνήτη του: αναγνωρίζουν το κοινωνικό κράτος της Ε.Ε. και επιδιώκουν να το εφαρμόσουν και στην Ελλάδα ή αμφισβητούν κατά τρόπο εθνικολαϊκιστικό το ευρωπαϊκό μοντέλο άλλοτε φανερά και άλλοτε κρυφά; Δηλαδή οι κυβερνώντες θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Ευρώπη ή λοξοκοιτάζουν σε άλλες μεριές του κόσμου (π.χ. Βενεζουέλα, Ρωσία, Κορέα);
Οπωσδήποτε δεν μπορούν να δεχτούν ότι τα βασικά δικαιώματα των Ελλήνων έχουν καθιερωθεί και προστατευτεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, έστω και με παραλείψεις και λάθη. Γιατί το Ε.Σ.Υ., η σύνταξη των αγροτών, η δωρεάν παιδεία, οι παιδικοί σταθμοί, ο βασικός μισθός, το οκτάωρο, η μονιμότητα, το ΑΣΕΠ και πολλά άλλα είναι νόμοι άλλων κομμάτων. Επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ουδεμία σχέση έχουν με το κοινωνικό κράτος.
Αντίθετα, με την πολιτική τους σε δύο χρόνια διαλύουν τα πάντα και σβήνουν από τον κοινωνικό χάρτη τα βασικά δικαιώματα. Και να τα αποτελέσματα: εργασία (ένα εκατ. άνεργοι), μισθός (360 τον μήνα), συντάξεις (συνεχώς μειούμενες), υγεία (νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές), Παν/μια (άσυλο και βία), κλπ.
Και επειδή τα ταξικά – αριστερά πρόσημα ξέμειναν στα συρτάρια του Καρανίκα, έφεραν τον νόμο για την ταυτότητα του φύλου. Σκοπός τους ήταν τούτος: να αλλάξουν τη θεματολογία της επικαιρότητας, όπως οικονομία, Καμμένος, και να δημιουργήσουν μια ευνοϊκή διάθεση σ’ αυτά τα άτομα. Βεβαίως κατανοούμε τη φυσική ιδιαιτερότητα και θα πρέπει η Πολιτεία να προσφέρει τις αναγκαίες υπηρεσίες προς αυτά τα άτομα. Μακριά από τον σύγχρονο Έλληνα ο Καιάδας, τα κολαστήρια και η απαξίωση.
Αλλά το να δώσεις αυτό το δικαίωμα σε ένα δεκαπεντάχρονο παιδί χωρίς την επιστημονική υποστήριξη και αδιαφορώντας για τις ηθικές και ψυχολογικές παρενέργειες είναι πολιτικός παραλογισμός, επικίνδυνο για την κοινωνία, για το παιδί, για την οικογένεια. Η Κυβέρνηση το έκανε σημαία, σαν να δέχεται ότι οι Έλληνες σε μεγάλο ποσοστό έχουν πρόβλημα με τη φύση τους.
Δυστυχώς θα δοκιμάσουμε πολλά από τούτη την Κυβέρνηση, καθώς θα βλέπει να αργοσβήνει το καντήλι της. Ετοιμάζουν τώρα την ελεύθερη παραγωγή και διακίνηση και των ναρκωτικών! Αφού δεν μπορούν να διαχειριστούν τα μεγάλα και τα σοβαρά ζητήματα του λαού, μηχανεύονται και σκαλίζουν ασήμαντα πράγματα. Είχε δίκιο που παλιά η γιαγιά μας έλεγε: Μη περιμένετε η γκορτσιά να κάνει αχλάδια!
ΧΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ