Οι φορείς να αγκαλιάσουν τους νέους παραγωγούς!..

on .

Το τριήμερο 13 έως 15 Οκτωβρίου στην παλιά Λαϊκή Αγορά του Αγίου Νικολάου, στα Γιάννενα, πραγματοποιήθηκε η 1η Πανηπειρωτική Οικογιορτή με τη συμμετοχή πολλών νέων παραγωγών και πλήθους κόσμου.
Πολλοί νέοι αγρότες προσέφεραν βιολογικά - οικολογικά προϊόντα σε προσιτές τιμές, πολλές πληροφορίες και καλή ενημέρωση για τα προϊόντα τους και τους παραδοσιακούς και τοπικούς σπόρους.
Οι νέοι και οι νέες παραγωγοί πιστεύουν και αγαπούν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, θα μπορούσα να πω ότι είναι ήρωες για την προσπάθεια που κάνουν για να επιβιώσουν χωρίς καμία βοήθεια από τους Δήμους, τις Περιφέρειες και φυσικά το κράτος. Το να επιβιώσει κανείς σήμερα ως νέος παραγωγός - αγρότης είναι πάρα πολύ δύσκολο.
Οι νέοι αυτοί παραγωγοί, είναι οι περισσότεροι επιστήμονες, είναι από τους «από τα κάτω», που μόνοι τους αυτο-οργανώνονται, προσπαθούν γιατί πιστεύουν ότι η ζωή αυτών και των παιδιών τους θα είναι καλύτερη στην περιφέρεια παρά στην πόλη, αλλά και γιατί και  η επιβίωση της χώρας μας εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό από την υγιή ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Εφέτος υπήρξε καλύτερη οργάνωση από πέρσι και περισσότερος κόσμος στην Οικογιορτή, βοήθησε δε και ο καλός καιρός.
Έκκληση και παράκληση κάνω προς όλους τους αρμόδιους και υπεύθυνους των Δήμων, των Περιφερειών και τους Κράτους γενικά να αγκαλιάσουν αυτούς τους ελπιδοφόρους νέους και νέες, να τους βοηθήσουν με κάθε μέσον που διαθέτουν και γνωρίζω ότι διαθέτουν και να μην αναλώνονται σε ανούσιες και χωρίς κανένα αποτέλεσμα ημερίδες, εκδηλώσεις, συνέδρια ή όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε τα, σε μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία, που παρευρίσκονται οι ίδιοι πάντα ακροατές και οπαδοί.  
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από αυτούς τους νέους και τις νέες την πραγματική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και όχι από το να αναμένουμε την βοήθεια και την σωτηρία μας από τη Ευρωπαϊκή Ένωση, που για μένα δεν μπορεί να υπάρξει.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΕΜΠΑΣ