Ένοχη σιωπή για τις 199 προσλήψεις σίτισης και καθαριότητας στη Δουρούτη!

on .

Η «σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός». Και ειδικά όταν τίθενται δημόσια ερωτήματα, οι εκπρόσωποι δημοσίων φορέων, έχουν υποχρέωση έναντι των πολιτών από το υστέρημα των οποίων αμείβονται,  να δίνουν απαντήσεις, εξηγήσεις, διευκρινίσεις σε αυτά και στο τέλος – ακόμη και μέσα από αντιπαραθέσεις- να εξάγονται συμπεράσματα.
Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, τον οποίο θυμόμαστε ως «υπέρμαχο» της διαφάνειας, αποφεύγει για δεύτερη φορά να απαντήσει στις επισημάνσεις του «Π.Λ.» για κομματικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τις προσλήψεις με εξάωρη απασχόληση εργαζομένων για την καθαριότητα και τη σίτιση του Νοσοκομείου. Ακόμη και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, «μιλιά» δεν έβγαλε για το θέμα. Άρα δια της σιωπής του, επιβεβαιώνει ότι υιοθετεί πλήρως τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και όσους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ρουσφετολογικές προσλήψεις.
Σε αντίθεση πάντως με το Πανεπιστημιακό, το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»- και παρά τον αρχικό σχεδιασμό για προσλήψεις και σε αυτό εργαζομένων μερικής απασχόλησης- προχώρησε στην προκήρυξη δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για ανάδοχο «παροχής υπηρεσιών καθαριότητας», με συνολικό προϋπολογισμό 885.600 ευρώ. Κι εδώ προκύπτει το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί:  Άλλα ισχύουν για το ένα νοσοκομείο, άλλα για το άλλο και γιατί; Προς το παρόν ένα είναι σίγουρο: Το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» με την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της καθαριότητας, δεν θα υποχρεωθεί να προβεί σε προμήθεια νέου εξοπλισμού- όπως κάνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για καθαριότητα- σίτιση- και τα αντιστοιχούντα κονδύλια θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει- αν φυσικά τα διαθέτει- στην ενίσχυση του ιατρικού του εξοπλισμού προς όφελος των πολιτών- ασθενών του. Κι αυτή είναι μια ακόμη παράμετρος η οποία πρέπει να ληφθεί υπόψη για τις επιπτώσεις της ιδεοληπτικής πολιτικής που ασκείται σε νοσοκομεία της χώρας, που κατά γενική ομολογία «πάσχουν» σε άλλες δομές κι όχι στην καθαριότητα. Όσο για τις εργαζόμενες στην ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού, που θα πάρουν την άγουσα προς το Ταμείο ανεργίας, ούτε ένα «δάκρυ» δεν αφιερώνουν οι φιλεργατικοί και φιλεύσπλαχνοι κυβερνητικοί παράγοντες…