Νέα ήθη…

on .

Το κουβάρι της Ελληνικής οικονομίας, οχτώ χρόνια τώρα, ξετυλίχτηκε ολόκληρο… Η διαρκής λιτότητα, έκανε τους Έλληνες… λιτούς, αλλά και «δεμένους» στο άρμα της ανέχειας! Και ταυτόχρονα, έχεις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, που σου κάνουν την καρδιά περιβόλι!
Λένε, πως με τη λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, δεν αλλάζει και τίποτε σημαντικό, για τη χώρα! Η επιτήρηση θα συνεχίσει να υπάρχει στο διηνεκές και δεν θα προλάβουν, δυστυχώς, οι σημερινές γενεές των Ελλήνων, να δουν την… αποχώρησή της! Τα πράγματα θα εξακολουθήσουν να είναι πολύ ζόρικα, γιατί ο «ασθενής ήταν πολύ βαριά» (8 χρόνια… σε αφασία!).
Μωρέ μπράβο δηλώσεις αισιοδοξίας, από τους… φίλους και εταίρους μας! Πόσο κουράγιο μας δίνουν… (Αλήθεια, εκείνος ο Όλι Ρεν, που μας πρωτοείπε τη φράση «καλό κουράγιο», πού κάνει… τις διακοπές του;).
Με τέτοιες δηλώσεις «τρομοκρατούν» στην Ελλάδα, το λαό και τις ηγεσίες του και τις κάνουν να… εγκρίνουν τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και να είναι άκρως υποτακτικές!
Πέρα από το μεγάλο χρέος της χώρας και τα λάθη των πολιτικών, διαχρονικά, η έλευση του ευρώ, στις αρχές του 21ου αιώνα, έφερε μεγάλες αλλαγές, τις οποίες ο Έλληνας, αργά συνειδητοποίησε…
Το μαρούλι και… το μπρόκολο, εκείνη την εποχή έκαναν… πάρτυ, αφού η τιμή τους εφταπλασιάστηκε! (Από 50 δραχμές στις 340 δηλαδή 1 ευρώ!, ενώ την ίδια ώρα ο Έλληνας αδιαφορούσε, γιατί… έπαιζε χρηματιστήριο!).
Με το μισθό του Έλληνα καθηλωμένο και τον τιμάριθμο… ανεβασμένο, δεν μπορούσε να μην «στραβώσει» η οικονομία! Μετά ήρθαν τα μνημόνια! Κι ύστερα… εμφανίστηκε η εσωτερική υποτίμηση, που έφερε τα πάνω – κάτω και τον Έλληνα χωρίς ευρώ στη τσέπη!
Δύσκολοι καιροί για όλους και περισσότερο για τη νέα γενιά. Χωρίς δουλειά οι νέοι, δικαιολογημένα δεν δημιουργούν οικογένεια και η υπογεννητικότητα στη χώρα μας, παίρνει μεγάλες διαστάσεις! (Πολύ μεγάλο πρόβλημα!). Και ταυτόχρονα «φορτώνουν» την Ελλάδα, σχεδόν με το σύνολο των μεταναστών και των προσφύγων, για… να μεγαλώσει η χώρα! (Μεγάλη ευθύνη της Ευρώπης!).
Και από αυτή την Ευρώπη «κατηφορίζουν», προς την Ελλάδα, νέα ήθη και… νέοι νόμοι ομοφύλων, αλλοφύλων και… άλλων φύλων! (Ελληνιστί: Κουλουβάχατα!).
Ο νόμος, για την αλλαγή φύλου, θα έχει σαν κατώτατο ηλικιακό όριο, τα 15 έτη. Για το… ανώτερο, δεν μας λένε τίποτε!
Έτσι… φανταστείτε τη σκηνή: Ένας 80χρονος, συναντάει δύο… συνομήλικούς του, έξω από το ληξιαρχείο. Και ρωτάει τον έναν από αυτούς: Τι κάνεις εδώ, γέρο; Και η απάντηση: Πάω με το φίλο, να… αλλάξω φύλο! Και μη χειρότερα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.