Γίνεται… της Κορέας!

on .

Η δημοκρατία, είναι η καλύτερη μορφή πολιτεύματος και αυτήν απολαμβάνει, ευτυχώς, η πλειοψηφία του πολιτισμένου κόσμου!
Μέσα σε συνθήκες ειρήνης και κανόνων αποδεκτών, από τις κοινωνίες, προκύπτει η αρμονική συμβίωση των λαών κι ας μην απουσιάζουν οι διαφορές, οι ανισότητες και αρκετές φορές, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!
Στην ελεύθερη έκφραση και τη δημιουργία, δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο, μια κοινοβουλευτική δημοκρατία!
Υπάρχουν βέβαια και λαοί καταπιεσμένοι, από στυγνές δικτατορίες και δίνουν καθημερινό αγώνα, να απαλλαγούν από αυτές! Άλλοι το πετυχαίνουν, άλλοι όχι…Το αποκορύφωμα της απόλυτης δικτατορίας, το ζει η Β. Κορέα! Σήμερα, εκεί πραγματικά, με τον σκληρό δυνάστη Κιμ, γίνεται… της Κορέας!
Ένα κράτος απομονωμένο, από τη διεθνή κοινότητα, με λαό καταπιεσμένο και για… πόλεμο προετοιμασμένο! (με την προπαγάνδα που δέχεται!).
Η Κίνα και η Ρωσία, χρόνια τώρα, βοήθησαν οικονομικά τη Β. Κορέα και την εξόπλισαν επικίνδυνα! Και σήμερα «χαϊδεύουν» τον «τρελό ηγέτη», αυτής της χώρας!
Βέβαια, ένα ιδιόρρυθμος ηγέτης, πάντα χρειάζεται ειδική μεταχείριση, γιατί μπορεί να τινάξει τον πλανήτη στον αέρα!
Τώρα απειλεί και κομπάζει, για τη στρατιωτική του ισχύ! Εκτοξεύει πυραύλους, που περνούν πάνω από την Ιαπωνία και καταλήγουν στον Ειρηνικό ωκεανό. (Προειδοποιητικές βολές, για την υπερδύναμη της Αμερικής!). Ο Ειρηνικός ωκεανός, που μόνο… ειρηνικός, δεν μπορεί να λέγεται, πλέον!
Κι αυτός ο καταπιεσμένος λαός της Β. Κορέας, μάλλον θέλει, αλλά δεν μπορεί να βρεθεί σε δημοκρατικό δρόμο…
Η πλύση εγκεφάλου που δέχεται και η πίεση, ώστε να… αγαπήσει τον ηγέτη του αναγκαστικά, είναι ανυπόφορη!
Αν ο ηγέτης της Β. Κορέας Κιμ, έχει… γρίπη και 37 πυρετό, ο λαός είναι… υποχρεωμένος να κλαίει και να οδύρεται ομαδικά, προσευχόμενος για την υγεία του! Διαφορετικά… (Ίσως, εκατομμύρια Βορειοκορεάτες, να λένε… μέσα τους, τη φράση του… Καρανίκα: «στα τσακίδια», αλλά δημόσια… χύνουν μαύρο δάκρυ! Αν τολμούν, ας κάνουν κι αλλιώς…).
Κάτι ανάλογο, αλλά με λιγότερη καταπίεση, συμβαίνει και στη Βενεζουέλα, όπου σε μια πλούσια πετρελαιοπαραγωγό χώρα, η φτώχεια του λαού, πάει… σύννεφο! Και ο ηγέτης Μαδούρο, βρήκε τη λύση για το λαό του! Τον προτρέπει να εκθρέψει κουνέλια, ώστε να… αποφύγει την πείνα! (έλεος…).
Εν κατακλείδι, θα πρέπει οι ηγέτες του κόσμου και οι δημοκρατικοί λαοί, να δώσουν, από κοινού, τον αγώνα, ώστε να εξαλειφθούν οι δικτατορίες και ο κόσμος να ζει, με ειρήνη, με ευημερία και δημοκρατία! Και να μη χρειαστεί, ποτέ, να λέμε τη φράση: Σ’ αυτό το σημείο του πλανήτη, γίνεται… της Κορέας!

* Ο κ. Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής