Ας πανηγυρίσουμε…

on .

Ήρθε η ώρα οι λαϊκοί οργανοπαίχτες να κουρδίσουν τα κλαρίνα, τα ντέφια και τα βιολιά. Έτοιμος και ο ελληνικός λαός για το μεγάλο πανηγύρι που θα γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο στη Θεσ/νίκη για να γιορτάσει το τέλος των Μνημονίων. Αυτό διαλάλησε ο Πρωθυπουργός με την ομιλία του στη Δ.Ε.Θ. Επομένως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει την υπόσχεση και τη δέσμευση του κ. Τσίπρα. Γιατί ένας ηγέτης στηρίζεται πάντα σε πραγματικότητες και όχι σε υποθέσεις ή προβλέψεις.
Ας είμαστε, λοιπόν, έτοιμοι να στήσουμε χορούς και πανηγύρια, αφού επιτέλους πλησιάζει η ώρα της λύτρωσης από τα δεινά των δανειστών (τοκογλύφων). Οι φόροι τελειώνουν, η ανεργία περιορίζεται, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων σταματούν, ο ΕΝΦΙΑ γίνεται δίκαιος και το πλεόνασμα θα προέρχεται μόνο από τα κέρδη των επενδύσεων. Συμπέρασμα: Κατά τον πρωθυπουργικό λόγο οι θυσίες μας έπιασαν τόπο και με την κυβέρνηση της Αριστεράς ανοίγει η λεωφόρος της ανάπτυξης, της ευημερίας και της καλοπέρασης όλων μας.
Έτσι εξηγείται και ο ενθουσιασμός του Καρανίκα, Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού μας, που με τόση έπαρση και αυτοπεποίθηση έστειλε στα «τσακίδια» τους επενδυτές! Πράγματι πολύ τυχερός ο πρωθυπουργός μας με τους συμβούλους που επέλεξε.
Δυστυχώς για την κυβέρνηση και δυστυχέστατα για τον λαό, με ψευδαισθήσεις, με αυταπάτες και με παραμύθια τίποτε δε γίνεται. Κάποιοι, βέβαια, συμπολίτες μας φέρονται ως υπνοβάτες και αποδέχονται την προπαγάνδα και έτσι δικαιολογούν την ψήφο και την ανοχή τους. Ξεχνάνε όμως ότι ο άνθρωπος διώχτηκε κάποτε από τον Παράδεισο, επειδή ήθελε να γνωρίσει την αλήθεια, ενώ σήμερα στην Ελλάδα φαίνεται πως ο ίδιος άνθρωπος χάνει το στοίχημα του Παραδείσου εξαιτίας ηθελημένης άγνοιας.
Είναι φανερό πια για τους κυβερνώντες ότι ο ανορθολογισμός τους γίνεται το καταφύγιο της απελπισίας τους, αφού τώρα υποψιάζονται ότι οι επιταγές τους είναι χωρίς αντίκρισμα. Τώρα καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας αυτό που σημειώνει ο Μακιαβέλι στον «Ηγεμόνα»: Δεν του έλειπε τίποτε για να βασιλέψει παρά το βασίλειο.
Πράγματι είχε εμφανιστεί ως ο σωτήρας των Ελλήνων, που θα μας λύτρωνε από τα βάρη των Μνημονίων. Και τόσο γρήγορα κατάντησε ο ολετήρας της χώρας, πρόθυμος να παραδώσει στους ξένους τα πάντα, αρκεί να μείνει για λίγο ακόμα στη θέση του Πρωθυπουργού. Έφτασε σε τέτοιο σημείο πολιτικού κυνισμού που ακόμα και τον Καμμένο τον έχει βαφτίσει σε πολιτικό αλλάδερφο, αναγνωρίζοντας δημόσια και χωρίς να κοκκινίζει ότι έχει μαζί του «εξαιρετική συνεργασία». Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο Καμμένος τώρα χαρακτηρίζει το κόμμα του «Πατριωτικό Κέντρο»!
Εύχομαι να κάνει λάθος ο Χρ. Γιανναράς που μιλώντας για τον Τσίπρα είπε: Σπιθαμιαίος και αυτός ως προς τις ηγετικές προδιαγραφές.
Μας προσκαλεί να πανηγυρίσουμε τον Αύγουστο του ’18, όταν ο ίδιος έχει υπογράψει για μειώσεις των συντάξεων, για κόφτη, για αύξηση των φόρων και εισφορών, για πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2023 και 2% μέχρι το 2060. Ή μήπως λησμόνησε ότι ο ίδιος υπόγραψε για το Υπερταμείο, το οποίο θα πουλάει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια;
Ερώτημα: Μήπως οι κυβερνώντες βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και μιλάνε για άλλη χώρα;
Απάντηση: Τάχουν τετρακόσια. Και γνωρίζουν την πραγματικότητα και το μέλλον της Ελλάδας το βλέπουν. Συμπεριφέρονται όμως τόσο ανορθόδοξα και επικίνδυνα, γιατί ο κυνισμός, ο τυχοδιωκτισμός και η εξουσιολαγνεία θολώνουν το μυαλό του ανθρώπου.

ΧΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ