Άλλος Λεωνίδας...

on .

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

 - Τι κάνεις εκεί, Λεωνίδα; ρώτησε με απορία, ο γείτονάς του Μάρκος, που μένει στο ενοίκιο, βλέποντάς τον «αρματωμένο», να... φυλάει σκοπιά έξω από το σπίτι του!
Με.. στολή παραλλαγής (σαν αυτή του Πάνου Καμμένου...), με τζόκεϋ στο κεφάλι και το όπλο «παρά πόδα», έκοβε βόλτες πάνω στο στενόμακρο μπαλκόνι, της φτωχής του μονοκατοικίας! Μία σκηνή απείρου κάλλους...
- Τι να κάνω, φίλε Μάρκο, λέει ο Λεωνίδας. Φυλάω κι εγώ... Θερμοπύλες, προστατεύω το σπίτι μου, γιατί χρωστάω δύο δόσεις του δανείου και όπου νάναι τα «κοράκια», κάνουν «ντου» να μου το πάρουν! Αλλά, δεν θα τους αφήσω... Μόνο αν περάσουν πάνω από το κορμί μου!
Ξεκίνησα να το χτίζω, όταν γύρισα από φαντάρος και τώρα στα 70 μου, ξαναφυλάω σκοπιά, όπως τότε στον Έβρο! Ήμουν συνεπής με το δάνειο, αλλά τον τελευταίο χρόνο της εξόφλησης «κόλλησα», γιατί η σύνταξή μου μειώθηκε αισθητά και ο γιος μου είναι άνεργος! Πώς να πληρώσω;
- Έχεις δίκιο που δεν πλήρωσες, αλλά... εκπλήρωσες με συνέπεια και περηφάνεια τη στρατιωτική σου θητεία! Εκεί φύλαξες σκοπιά, με το παραπάνω... Θυμάμαι που μου έλεγες για τα... γερμανικά νούμερα (2 με 4) που έριχνες μέσα στην παγωνιά του Έβρου!
- Ενώ κάποιοι πολιτικοί, από αυτούς που σε έφεραν σε αυτή τη δεινή οικονομική θέση δεν... «είδαν το Χριστό φαντάρο», γιατί δεν υπηρέτησαν την πατρίδα...
Η Ελληνική Βουλή... βρίθει τέτοιων περιπτώσεων! Εξαγόρασαν, τεχνηέντως, τη θητεία και τώρα, εκ του ασφαλούς, εξαγοράζουν συνειδήσεις και... ψήφους πολιτών!
Και αν τους ρωτήσεις: Τι κλάση ήσουν στο Στρατό, θα πάρεις την όχι και τόσο... εύηχη απάντηση: «Δεν έχω... κλάση, γιατί δεν πήγα στο Στρατό!». Απλά τώρα... υπηρετούν το λαό και τα συμφέροντά του...
- Καλό κουράγιο Λεωνίδα, του λέει ο φίλος του ο Μάρκος, εγώ δεν έχω τέτοιους μπελάδες, με το σπίτι, μένω στο ενοίκιο! Είχα αγοράσει το διπλανό απ’ το δικό σου, με δάνειο σε... ελβετικό φράγκο και επειδή δεν είχα... φράγκο, η Τράπεζα μου το πήρε αμέσως! Δεν πρόλαβα να φυλάξω... ούτε σκοπιά! Πήγα και στο γραφείο του Υπουργού, για να μου διευθετήσει το θέμα, αλλά απουσίαζε στην περιφέρεια... (Καθόσον είναι γνωστό, πως οι Υπουργοί «κοιτάζουν» δύο περιφέρειες: Την εκλογική και της γυναίκας...).
- Το φθινόπωρο, για την... αποφυγή συγκρούσεων στα Ειρηνοδικεία, αποφασίστηκε, οι πλειστηριασμοί, να γίνονται ηλεκτρονικά!
Το πρόβλημα όμως υφίσταται και μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. Όμως, ταυτόχρονα, μεγαλώνει στη χώρα μας η φτώχεια, αλλά και η αγανάκτηση του κόσμου!
Βέβαια, η «τιμωρία» των υπευθύνων για το κατάντημα του Έλληνα, θα γίνει... με τον παραδοσιακό τρόπο, με το... όπλο των εκλογών!