Δε θα υποσχεθώ...

on .

Είθισται ο Σεπτέμβρης να είναι «ο μήνας της Θεσσαλονίκης», για την Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Πολλά χρόνια τώρα και οι δύο, δίνουν «μάχες» στη συμπρωτεύουσα, με... λόγια του αέρα..., αλλά βλέπετε στη Θεσσαλονίκη «φυσάει Βαρδάρης» και όλες οι υποσχέσεις γρήγορα εξανεμίζονται!
Αν οι μισές εξαγγελίες των τελευταίων δεκαετιών στη ΔΕΘ, είχαν υλοποιηθεί, η Ελλάδα θα ήταν μία... κανονική χώρα, γιατί δεν είναι, κι ας βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, κοντά 40 χρόνια!
Θα είχε όλες τις υποδομές, που... διατυμπανίστηκαν στις φιέστες της Θεσσαλονίκης και παράλληλα ο ελληνικός λαός θα έτρωγε με... χρυσά κουτάλια!
Γίνονται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συναντήσεις του Πρωθυπουργού, αλλά και των άλλων αρχηγών των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, με παραγωγικούς φορείς της χώρας, ενώ επί της ουσίας η χώρα δεν έχει παραγωγή! (Κάποτε η Ελλάδα, παρήγαγε σε ικανοποιητικό βαθμό, αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Τώρα, δυστυχώς, παράγει φτώχεια, λιτότητα και... ελλείμματα!).
Όλα τα χρόνια υπήρχε μεγάλη παροχολογία, τα ΘΑ των πολιτικών δεν χωρούσαν... ούτε στους τόμους της εγκυκλοπαίδειας Πάπυρους-Λαρούς και ο λαός ονειρευόταν καλύτερες μέρες, που δυστυχώς δεν ερχόταν! Όμως, το κακό παράγινε το Σεπτέμβρη του 2014, λίγο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, έρθουν στην εξουσία!
Η Αριστερά, έδωσε «τα ρέστα της» σε υποσχέσεις και ο λαός... γοητευμένος αναφώνησε: «Σε ψηφίζω, με χέρια και με... πόδια»!
Και πώς θα μπορούσε να αρνηθεί ο Έλληνας, τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ, που θα επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ «εν μία νυκτί;».
Πώς να αρνηθεί ο λαός, να παρευρεθεί στην... καύση των Μνημονίων, ή στο... σκίσιμο, που θα γινόταν, μπροστά στο Σύνταγμα;
Πώς να αρνηθεί να... εισπράξει την 13η και 14η σύνταξη, την οποία ΘΑ έδινε η Κυβέρνηση, αμέσως μετά την εκλογή της;
Πώς να μην ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον διαβεβαιώνει πως η... ελπίδα έρχεται και πως ΘΑ καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ;
Πώς να μην εγκαταλείψει την... επάρατη Δεξιά, με τέτοιο όγκο παροχών, αψηφώντας και τον κίνδυνο... αριστερών επιπλοκών;
Και οι επιπλοκές, ήταν πάρα πολλές...
Ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις, με την Ευρώπη, απροετοίμαστοι,... ατημέλητοι, καλά χωρίς γραβάτα, είναι το λιγότερο, αλλά δεν πρόλαβαν να βάλουν και τα πουκάμισα μέσα στο παντελόνι! Ο ιδιόρρυθμος... Γιάνης, τα θαλάσσωσε!
Και έτσι ο λαός είναι σφόδρα απογοητευμένος...
Έφαγε τα προηγούμενα χρόνια χαστούκι στη δεξιά παρειά και τώρα ένα πιο δυνατό από... την Αριστερά!
Γι’ αυτό οι πολιτικοί, θα πρέπει να είναι πιο φειδωλοί, σε υποσχέσεις και παροχές.
Εφεξής ας δώσουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ένα άλλο τόνο! Όχι... «έναν τόνο» ανεκπλήρωτων υποσχέσεων!
Οι ομιλίες τους θα πρέπει να ξεκινούν με τη φράση: ΔΕ θα υποσχεθώ...
Ίσως τότε ο λαός τους παρακολουθήσει με... συμπάθεια και όχι... με αγριεμένο βλέμμα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.